Jump to content
Shipfriends

Δηλώσεις δρομολόγησης - Δρομολογήσεις Γενικότερα


Recommended Posts

  • Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

On 11/2/2018 at 1:58 PM, proud_ionian said:

στην οποια διαφορετικη βαση, δεν αντιτιθεται μονο ο ηλιοπουλος, αλλα και η ASL και η HSW, με το σκεπτικο οτι αν γινει δεκτο, ο καθενας (που εχει τη δυνατοτητα) θα αγοραζει πλοιο οποτε θελει και θα απαιτει δρομολογια οποτε θελει με το σκεπτικο οτι τωρα αγορασε το πλοιο.

Η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Κράτους υπέρ της δρομολόγησης των Superspeed και Supercat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στα θέματα του ΣΑΣ στις 13 Ιουνίου, βλέπουμε ότι η Sea Jets αποσύρει το αίτημα της για δυο δηλώσεις δρομολόγησης με το ίδιο πλοίο!! Μιλάμε για το HCS Cat (δηλαδή το Sea Speed Jet) από τις γραμμές Ραφήνα Άνδρο Σύρο από τις 25/05/18 και τη γραμμή Πειραιά Σέριφο Σίφνο Μήλο Φολέγανδρο Σαντορίνη Ίο!! Νομικά στέκει να ζητάει κάποιος δρομολόγηση σε δυο γραμμές ταυτόχρονα (και δεν εννοώ για διπλό δρομολόγιο)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι σύνηθες. Γεμάτες οι δηλώσεις δρομολόγησης με το ίδιο πλοίο δηλωμένο σε δυο διαφορετικές γραμμές. Σε κάποιες αναφέρεται διαφορετική χρονική περίοδος, σε άλλες όχι, πχ:

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ :

Α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ

Β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ-ΡΟΔΟΣ                                                                                                                                                                                                                                          

Γ) ΡΑΦΗΝΑ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΙΟΣ-ΘΗΡΑ

Link to comment
Share on other sites

Αυτές είναι για διαφορετικές περιόδους (δηλαδή Σύρο Τήνο Μύκονο όλο χειμώνα, Κάλυμνο Κω Ρόδο για αντικατάσταση του Blue Star Patmos και Ραφήνα Μύκονο Πάρο Νάξο Σαντορίνη για το καλοκαίρι)!!! Στα δρομολόγια που κατατίθεται φαίνεται η περίοδος που αναφέρεται κάθε γραμμή του Blue Star Paros αλλά και γενικά για κάθε πλοίο!! Στη περίπτωση του HSC Cat μιλάμε για την ίδια περίοδο!!!

Link to comment
Share on other sites

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όπως και στη δήλωση του Διαγόρας, δεν αναφέρονται περίοδοι. Τουλάχιστον στο αρχείο που δημοσιεύει το ΥΝΑΝΠ. Σε πλείστες δηλώσεις πράγματι αναφέρεται η διαφορετική περίοδος.

Αναφέρομαι αυστηρά στο "νόμιμο" της ερώτησης σου, όχι στο εύλογο.

Link to comment
Share on other sites

Στις ανακοινώσεις που βλέπουμε εμείς ότι δεν αναφέρει την περίοδο, αλλά επαναλαμβάνω ότι σε κάθε πίνακα που κατατίθεται με δρομολόγια αναφέρεται η περίοδος που θα εκτελούνται!! Οπότε εάν θέλουμε να μιλάμε για το νόμιμο, δεν μπορούμε να έχουμε δήλωση ίδιου πλοίου σε δυο διαφορετικές γραμμές που δεν μπορούν γίνει καν πάντρεμα μαζί (δηλαδή Πειραιάς Δυτικές Κυκλάδες και Ραφήνα Κυκλάδες). Εκτός έαν η Seajets έχει βρει ένα διαφορετικό τρόπο, να γίνει αυτό το πάντρεμα!!!

Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το «καραγκιοζλίκι» με τις ανύπαρκτες δηλώσεις δρομολόγησης της Seajets που έφτασε Ιούνιος για να ζητάει να μην της πραγματοποιεί στο τέλος!! Απλώς για να εμποδίζει και να κάνει άνω κάτω τα δρομολόγια άλλων εταιρειών

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. Το σχόλιο μου ήταν σε αυτά που γνωστοποιεί το υπουργείο και μόνο. Δε γνωρίζω γιατί σε κάποιες δηλώσεις δρομολόγησης αναφέρει τις περιόδους και αλλού όχι, παρά το γεγονός, όπως αναφέρεις της ύπαρξης πίνακα με περιόδους.

Και επιμένω, αναφέρομαι στο "νόμιμο" και όχι το εύλογο. Για τις υπόλοιπες απορίες δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω ως έχων άγνοια.

Link to comment
Share on other sites

On 6/12/2018 at 12:39 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το «καραγκιοζλίκι» με τις ανύπαρκτες δηλώσεις δρομολόγησης της Seajets που έφτασε Ιούνιος για να ζητάει να μην της πραγματοποιεί στο τέλος!! Απλώς για να εμποδίζει και να κάνει άνω κάτω τα δρομολόγια άλλων εταιρειών

Βλέπουμε ότι υπήρχε αναφορά στο ΣΑΣ από τον εκπρόσωπο της Fast Ferries κ. Δημήτρη Τσούμα για τις καλοκαιρινές αποδρομολογήσεις πλοίων στο τελευταίο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που ποτέ δεν γίνονται πράξη!!

Quote

Ιδιαίτερη πάντως συζήτηση έγινε για τις αποδρομολογήσεις πλοίων στο τελευταίο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Fast Ferries κ. Δημήτρη Τσούμα το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπισθεί σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία. «Δεν μπορεί κάποιος πλοιοκτήτης να κλείνει μία γραμμή με εμπρόθεσμες αιτήσεις δρομολόγησής και μετά να ζητά αποδρόλογηση του πλοίου χωρίς να αναφέρεται στην αιτία. Η νομοθεσία ζητά αιτιολόγηση της αποδρομολόγησης» πρόσθεσε.

Το φαινόμενο καταγράφεται κάθε χρόνο καθώς οι εταιρίες προσπαθούν με την κατάθεση αιτημάτων να «κλειδώσουν» γραμμές μπλοκάροντας ανταγωνιστές. Το ζήτημα παραδέχτηκε και ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ναυτιλίας κ. Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος προέδρευε στο ΣΑΣ και είπε ότι στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του 2931/2001 θα συζητηθεί και αυτό.

Από δελτίο τύπου που έστειλε το Επαρχείο Άνδρου αναφέρεται στην παρέμβαση του επάρχου Δ. Λοτσάρη στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα που έγινε στη Νάξο στις 31/5 και το ΣΑΣ που ακολούθησε την 1/6 καταγράφουμε δύο προτάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Άνδρο και την ακτοπλοΐα.

Quote

Η πρώτη κατατέθηκε από τον έπαρχο στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα. Όπως είπε ο έπαρχος Άνδρου «είναι «αναγκαιότητα με την έγκριση των δρομολογίων των βασικών γραμμών που κατατίθενται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018, το ταυτόχρονο άνοιγμα των πλάνων πώλησης εισιτηρίων από τις εταιρείες, που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών από την πάροδο της έγκρισης, ενώ εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει να ακυρώνεται αυτοδίκαια η έγκριση του δρομολογίου...

Το άνοιγμα των πλάνων με την έγκριση των δρομολογίων θα αναδείξει τις πραγματικές προθέσεις των ακτοπλόων για την εκτέλεση των δρομολογίων, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από ανεκτέλεστα δρομολόγια "φαντάσματα". Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υποσχέσεις για σύνδεση της Άνδρου με την Σύρο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε στην τρέχουσα θερινή περίοδο».

Και προσέθεσε πως «με το άνοιγμα των δρομολογίων έχουν την δυνατότητα οι πελάτες του εξωτερικού, να γνωρίζουν τα ισχύοντα δρομολόγια και να προγραμματίζουν από νωρίς τις διακοπές της επόμενης περιόδου».

Η πρόταση βρήκε αποδοχή από όλους τους παρευρισκόμενους γιατί με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται δρομολόγια που δεν θα γίνουν και φέρνουν προσκόμματα σε εκείνα που θα γίνουν.

Η δεύτερη αναφορά του επάρχου Άνδρου περιείχε προτάσεις για δύο νέα δρομολόγια σχετικά με την Άνδρο:

α) Να συμπεριληφθεί στη νέα προκήρυξη του δρομολογίου που εκτελείται από Λαύριο για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η προσέγγιση της Άνδρου.

β) Ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο με επιστροφή, σύνδεσης Άνδρου με Σύρο, από τα πλοία που εκτελούν την βασική γραμμή Ραφήνα - Άνδρο - Τήνο - Μύκονο. Συγκεκριμένα ένα απογευματινό δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Σύρο και το επόμενο πρωινό δρομολόγιο από Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Σύρο. Με την επισήμανση πως το δρομολόγιο από Μύκονο – Σύρο να επιδοτείται.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
1 hour ago, ΝΟΜΙΚΟΣ said:

Ο άλλος που πηγαινοέρχεται άδειος όλο το Χειμώνα εδώ και 10 χρόνια δεν θα έπρεπε να προστατευτεί και να έχει κάποια ειδική μεταχείριση;Να μπουν επιτέλους κάποιοι όροι.Δε μπορεί ο κάθε ένας να κάνει τον πειρατή του καλοκαιριού.Και δεν αναφέρομαι μόνο για την περίπτωση της Μήλου,αλλά για όλες τις γραμμές.

Οχι δεν πρεπει να προστατευτει και βασικα δεν χρειαζεται και να προστατευτει μιας και το κρατος εχει μεριμνησει ηδη να του δινει μια γεναια επιδοτηση''για να πηγαινοερχεται ολο το χειμωνα αδειος στη γραμμη'' ;) Αυτο επειδη μαλλον αναφερεσαι στο Πρεβελης.

Αν λαμβανε το κρατος μετρα περαιτερω προστασιας λοιπον,βαζοντας περιορισμους σε αλλες εταιρειες,αυτο που πολυ απλα θα συνεβαινε θα ηταν οτι τους θερινους μηνες θα πηγαινε πολυ λιγοτερος κοσμος στα νησια αυτα,με ακριβοτερα εισιτηρια και με μια πολυ πιο υποβαθμισμενη υπηρεσια.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφέρθηκα για το Πρέβελης που επιδοτείται αλλά για τα πλοία της Ζαντε στο κομμάτι Μήλος Πειραιάς στο οποίο προφανώς και δεν επιδοτούνται.Το σωστό κατα τη γνώμη μου όπως ανέφερα στο σχετικό ποστ είναι να επιβάλλει το υπουργείο στην εταιρεία που μπαίνει σφήνα σε γραμμή το καλοκαίρι,να εκτελεί και κάποια δρομολόγια το Χειμώνα.Κάποια όχι καθημερινά.Αυτό και τίποτα άλλο.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα και το υπουργείο επιτρέπει στην ΖΑΝΤΕ να πιάνει όλα τα λιμάνια των δυτικών σε επιδοτούμενο δρομολόγιο στο οποίο βάση της σύμβασης θα έπρεπε να πιάνει μόνο 2, γιατί κανονικά θα έπρεπε να κάνει τα 3 δρομολόγια βάση της σύμβασης και να κάνει επιπλέον δρομολόγια για τα υπόλοιπα νησιά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν νομίζω ότι αυτό εννοούν τα γραφόμενα!! Το Κρήτη ΙΙ είναι δηλωμένο για ετήσια δρομολόγηση στη γραμμή Πειραιά Χανιά και το Ελ. Βενιζέλος στη γραμμή Πειραιά Ηράκλειο για τη νέα δρομολογιακή περίοδο!! Ενώ τώρα βλέπουμε ότι ζητάνε δρομολόγηση μόνο για το καλοκαίρι ως έξτρα πλοία στη γραμμή!! Στη γραμμή Πειραιά Χανιά είναι δηλωμένα το Blue Galaxy και το Ελυρος ενώ τη γραμμή Πειραιά Ηράκλειο το Κρήτη Ι με το Blue Horizon.

Link to comment
Share on other sites

Το ιδιο λεμε.Στην ουσια ζητανε μετα το Ελυρος να μπει το Κρητη ΙΙ στα Χανια κ να παει ο Βενιζελος Ηρακλειο το καλοκαιρι.

Εκτος κ αν..δεν ανανεωθει η κοινοπραξια την ερχομενη ανοιξη κ σπασει οποτε παιρνουν τα μετρα τους.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Αφου στις τακτικες δηλωθηκε το Βενιζέλος στο Ηράκλειο και το Κρητη 2 στα Χανιά, γιατι τωρα ζητανε τη δρομολογησή τους ως επιπλεον πλοια; αφου ειναι ήδη δηλωμένα προς δρομολογηση!!! 

Τα ξαναδηλωνουμε να μας βρισκεται;; 

Την συνέχιση δρομολογίων του Μυκονος Παλας απο 15.08.19 έως 31.10.19 πως το αφήσαμε απ εξω; Απο το τελευταίο ΣΑΣ είχε παρει έγκριση δρομολόγησης. Απο 1.11.18 έχει την τακτικη του δρομολογηση η οποια ειναι έως 31.10.19. Γιατι να ζητησει συνέχιση για μία περιοδο που ετσι κι αλλιώς έχει έγκριση;

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, proud_ionian said:

για 12 μηνες νομιζω ειχε παρει

Απο 26.06 άρα θα εληγε 25.06.19

Ακομα και την 15.07 να παρουμε, θα εληγε 14.07.19. Το 15.08.19 δεν μπορω να καταλάβω πως προκύπτει..

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
8 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Φρένο στις δρομολογήσεις-μαϊμού θα βάλει με την αναθεώρηση του νόμου 2932 το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός[...] Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ασάφειες του νόμου που αξιοποιούνται για να δηλώνονται “δρομολογήσεις φαντάσματα”, δηλαδή δηλώνεται δρομολόγηση του πλοίου, “κλείνει” έτσι η ώρα και το δρομολόγιο, αποκλείοντας ενδεχομένως κάποιον άλλο, αλλά ποτέ δεν εκτελείται. Και το γνωρίζουμε αυτό. Οι “δρομολογήσεις φαντάσματα” πρέπει να κοπούν και για να κοπούν θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές διαδικασίες, ώστε τέτοιου είδους δρομολογήσεις να έχουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και να προβλέπεται και η αποδρομολόγηση.

αν εφαρμοσθει αυτο, θα μεταδημοτευσω με τον @Nick the Greek στα δωδεκανησα, για να ψηφιζουμε σαντορινιο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι δηλώσεις τακτικής δρομολόγησης έχουν ήδη κατατεθεί, τις επομενες μέρες θα δημοσιευθούν, αλλά ο 2932 παραμένει ανέπαφος και για φέτος.

Να δουμε τουλάχιστον αν κάποιοι "συμμαζεύτηκαν" και έκαναν λιγότερες ή καθόλου μαϊμού δηλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ιδού οι δηλώσεις για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο. Έχουν απόλα τα καλά.

Αρκετά μακρυά η εκκίνηση της νέας περιόδου, αλλά:

α. Οργασμός στη Ραφήνα, όπως πάντα

β. Ηράκλειο-Κυκλάδες back to usual, χωρίς συμβατικά και την Golden Star

γ. Αριάδνη και Κύδων στο Πειραιάς-Ηράκλειο

δ. Συνωστισμός στις Σποράδες, θα χρειαστούν VTS αν όντως μπουν όλα αυτά τα πλοία.

ε. Αλεξάνδρα Λ στην Παροναξία

Διαλέχτε!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...