Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μα φυσικά οι τοπικές κοινωνίες επιβάλλουν ποιοι κανόνες θα ισχύσουν σε κάθε λιμάνι. Προκύπτει απ΄ όλα τα παραπάνω και από πολλά άλλα παραδείγματα από όλη την Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Κατά την κρίση των πλοίαρχων θα γίνεται η προσέγγιση πλοίων στο λιμάνι της Χίου και συγκεκριμένα στο ενδιάμεσο τμήμα μεταξύ της γωνιακής ράμπας και της ράμπας που βρίσκεται ανατολικά και υπέστη ζημιά μετά την πρόσκρουση του «Νήσος Σάμος» χθες το βράδυ, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης και στη γωνιακή ράμπα.

Link to comment
Share on other sites

On 5/30/2021 at 7:02 PM, Stella Artois said:

αληθεύει ότι στην περίφραξη της γωνίας του λιμανιού ξέχασαν τις δέστρες εξω από την περίφραξη?

Αν ναι θέλω φωτογραφία!!

Και η οποία περίφραξη ξεκίνησε να ξηλώνεται τώρα, μετά την πρόσκρουση του Νήσος Σάμος. Τραγικοί τουλάχιστον.

Φυσικά κανένας δεν θα λογοδοτήσει για τίποτα καθώς το λιμενικό ταμείο πετάει λεφτά ξανά και ξανά...

Link to comment
Share on other sites

Το Λιμενικό Ταμείο χθες το πρωί απέστειλε στις ναυτιλιακές εταιρίες ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία τα πλοία της γραμμής θα μπορούν να προσδένουν στην πρώτη ράμπα πρόσδεσης με ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι, στη Χίο βρίσκεται και ο εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου προκειμένου να γίνει αποτίμηση της ζημιάς και κάλυψη των εξόδων επισκευής της μεσαίας ράμπας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο λιμάνι των Λιμιών Βολισσού, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Quote

Λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή των Λιμιών στη Βόρεια Χίο, σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην προβλήτα όπου δένει το πλοίο Ψαρά Γκλόρη.

Μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί ο τσιμέντινος δρόμος όπου συνδέει τον χώρο πρόσδεσης του Ψαρά Γκλόρυ, με τον δημοτικό δρόμο, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το εσωτερικό του κρηπιδώματος.

Να αναφέρουμε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ίσος να έχουν προκληθεί ολισθήσεις της λιθόριπης προστασίας, κάτι που θα πρέπει να κοιτάξουν ειδικοί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Άφιξη ΔΙΑΓΟΡΑ στη  γωνιά από Βόρεια την Δευτέρα 13/6 στις 1445 για Βαθύ κλπ.

Ο κόσμος να περιμένει μέσα στον Ήλιο (καμιά 40αρια επιβάτες). Σε διαμαρτυρία πολίτη, γυναίκα λιμενικός με πολιτικά, του δείχνει το κιόσκι που όμως βρισκεται στην θέση που γκρέμισε το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ τον χειμώνα 100 μέτρα παραπέρα. Η συρόμενη πόρτα οχημάτων της γωνιακής, κλειστή και ένα ασθενοφόρο περιμένει να μπεί, για να παραλάβει ασθενή. Ένας λιμενικός ψάχνει στις τσέπες του, προφανώς τα κλειδιά και αφού διαπιστώνει οτι δεν τα έχει, στελνει το ασθενοφόρο από... δίπλα (από την συρόμενη της μεσαίας). Πέφτει ο καταπέλτης οχημάτων, οι αποβιβαζόμενοι πεζοί βγαίνουν από αυτόν μαζί με τα αυτοκίνητα και ενώ οι επιβάτες πάνε ευθεία για την πόρτα , μπερδεύονται με αυτοκίνητα και μηχανάκια που τα στέλνουν δεξια για να βγούν από ...δίπλα. Έλα όμως που στην πόρτα πεζών μπροστα (απο έξω, όπου υπάρχουν εμπόδια για να τηρείται η σειρά) περιμένουν να επιβιβαστούν άλλοι επιβάτες, οι οποίοι γίνονται ένα μάτσο με αυτούς που βγαίνουν! Άνθρωποι και βαλίτσες ένα μάτσο! Τελικα και μετα από παροτρύνσεις της γυναίκας λιμενικού με τα πολιτικά κάνουν οι μεν στην άκρη για να βγουν οι άλλοι. Επιβιβαση τελικά από τον καταπέλτη επιβατών που έχει στο μεταξύ ανοίξει.

Link to comment
Share on other sites

γνωστό το <<κόλλημα>> των λιμενικών στη Χίο με την ..πόρτα.

έχει επισημανθεί πολλές φορές ο κίνδυνος...σε περίπτωση ατυχήματος να έχουμε νέα <<θυρα 7>>.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...

Ή πως ένας δημοσιογράφος που ενδεχομένως έχει συμφέροντα στα Μεστά, κάνει την τρίχα τριχιά και μετατρέπει τη συνέντευξη του κεντρικού λιμενάρχη σε αφορμή να κλείσει το λιμάνι της Χίου επειδή δεν έχει προσκρουστήρες αλλά λάστιχα φορτηγών και επειδή καταστρατηγούνταν το μέτρο της απαγόρευσης μεταφοράς καυσίμων (κατ'εξαίρεση με αποφάσεις του ΔΛΤ που ο ίδιος είναι μέλος)

Επικαλείται θέματα ασφαλείας, θεωρώντας ότι τα Μεστά είναι πιο ασφαλή από τον κεντρικό λιμένα, τη στιγμή που η πυροσβεστική απέχει 1 λεπτό από το λιμάνι, και υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα μέσα (ρυμουλκά και εξοπλισμός) για να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες, αν χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, το ότι τα Μέστα σε σχέση με το λιμάνι της Χίου είναι η μέρα με τη νύχτα, είναι γεγονός, δε χρειαζόταν κανένας με ιδιαίτερες γνώσεις για να το προσέξει. Το ότι μετά τα Τέμπη, θα αρχίσουν όλοι και σε όλα να πηγαίνουν "με το χαρτί στο χέρι" μην τυχόν και γίνει τίποτα στα χέρια τους και τρέχουν να πληρώνουν κερατιάτικα ετών, είναι επίσης γεγονός. Το θέμα είναι, ευκαιρίας δωθήσεις, να γίνουν τα απαραίτητα για να ανακουφιστεί κάπως η κατάσταση στο υπάρχον λιμάνι της Χίου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

 

Εδώ δεν έχει ούτε μία ράμπα να πέσει το Psara Glory ακόμα και με μπουνάτσα.

Ανεβάζω ξανά αυτό το βιντεάκι για να θυμηθούμε τι επικρατεί εκεί..

Απαράδεκτες καταστάσεις τη στιγμή που έφτιαξαν τη μαρίνα χωρίς ράμπα για μικρό βαπόρι ενώ ήξεραν πως το πλοίο των Ψαρών προσεγγίζει τα Λημνιά τους θερινούς μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...