Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Διαβάζω από την εφημερίδα Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

EIKONEΣ TPITOKOΣMIKHΣ XΩPAΣ ΣTO ΛIMANI MAΣ, ΓIA ENA... MΠΛOKI

Zήτω το... 1821!

OI EΠIBATEΣ TOY ORIENT QUEEN BΓHKAN ΣTH ΣTEPIA ME BAPKEΣ

Tουριστικό ναυάγιο... με την προκυμαία με κλειστά τα μαγαζιά!
οι διψασμένοι για ψώνια 737 τούρκοι τουρίστες βρήκαν όλα τα μαγαζιά της προκυμαίας κλειστά!

OXI, OXI, λάθος καταλάβατε. Η πιο πάνω εφημερίδα δεν είναι ...Τουρκική. Είναι Ελληνική και μάλιστα τοπική εφημερίδα της Χίου !!!

Ρε παιδιά δεν έχετε και εσείς την εντύπωση ότι βάζουμε μόνοι μας τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας;

Επιστρέψαμε δηλαδή στο 1821 επειδή ένα κρουαζιερόπλοιο αποβίβασε τους επιβάτες του με βάρκες; :eek:

Ή διατυμπανίζουμε στο ίντερνετ ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα επειδή ένα Κυριακάτικο βροχερό πρωινό του Οκτώβρη οι Έλληνες ...ιθαγενείς δεν έσπευσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους για να υποδεχθούν 737 ...διψασμένους για ψώνια Τούρκους τουρίστες; :mad:

Να διευκρινίσω δε, ότι δεν έχω καμμία σχέση με το νησί, και μάλιστα (δυστυχώς) δεν το έχω επισκεφθεί ποτέ. Αν βέβαια ποτέ αξιωθώ να πάω είμαι σίγουρος ότι δεν θα προβληματιστώ από το γεγονός ότι στο βυθό του λιμανιού βρίσκεται ένα ...μπλόκι ξεχασμένο. :D

Υ.Γ. Δεδομένου ότι η προσέγγιση του πλοίου στη Χίο ήταν μάλλον έκτακτη, μήπως να δικαιολογήσουμε ...κάπως τους καταστηματάρχες, που προτίμησαν τον υπνάκο τους, το συγκεκριμένο Κυριακάτικο, βροχερό πρωινό του Οκτώβρη;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Φιλε ΣΕΙΡΙΕ συμφωνω μαζι σου,αλλωστε οπως αναφερω στο 1ο μου μνμα,το αρθρο προσπαθει να προκαλεσει εντυπωσεις.Ασφαλως κ δεν ειναι κ τρελλα τραγικο οτι εγινε ουτε που οι καταστηματαρχες δεν ειχαν ανοιξει το πρωι της Κυριακης.Λες κ ηρθαν ολοι στην Χιο να ξοδεψουν τα λεφτα τους:P

Παντως ειναι απαραδεκτοι-ανοργανωτοι,οποιοι εχουν αφησει το μπλοκι στον βυθο,κ επισης αυτοι,που εφοσον ηξεραν πως θα ερθει το πλοιο,δεν ειχαν υποψην τους ενα ασφαλες σημειο προσδεσης παρα αυτοσχεδιασαν εκεινη την ωρα....B) Μαλιστα τελικα το εδεσαν κ σχετικα κοντα στο επικινδυνο σημειο του βυθου...;)

Link to comment
Share on other sites

1ον. Οι Γκιαούρηδες την Κυριακή το πρωί πάνε στην Εκκλησία;)...όσοι καταφέρνουν να ξυπνήσουν:D

2ον. Και στη Σαντορίνη οι τουρίστες κατεβαίνουν με βάρκες και δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου...άσε που γουστάρουν και την φάση.B)

3ον. Για τι πράγμα ήταν διψασμένοι οι Τούρκοι? Για να αγοράσουν Απαλαρίνες και γλυκό φυστίκι από τον Κοράκη? :P

4ον. Το πιό σημαντικό σημείο του ανθελληνικού:D δημοσιεύματος είναι:"Eικόνες τριτοκοσμικής χώρας, που αναμένεται να λυθούν τον άλλο μήνα με τα έργα εκβάθυνσης του λιμένα, που αναμένεται να καθαριστεί έως τα 8 μ".

Δηλαδή από τον άλλο μήνα...θα μπορούν να δένουν και άλλα πλοία με μεγαλύτερο βύθισμα από τα υπάρχοντα στην γραμμή?

Link to comment
Share on other sites

Βρε ΝΗΡΕΑ ξεχασες το πιο σημαντικο! Μαστιχα φυσικα...γιατι αλλο να ξεχυθηκαν οι τουριστες με το υπερκαταναλωτικο συνδρομο στην αγορα μας..Κ εμεις τους κλεισαμε την πορτα...;)

Παντως ειναι κοινο μυστικο,πως μετα την εκβαθυνση στα 8 μετρα,θα εκδηλωσουν ενδιαφερον για προσεγγισεις COSTA SERENA,MILLENIUM k SPLENDOUR OF THE SEAS...Το πως θα χωρεσουν στο λιμανι ειναι αλλη υποθεση..B)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Στις προσεγγίσεις των AZAMARA Quest & Journey στην Χίο, τα πλοία σύμφωνα με το site της μητρός εταιρείας Celebrity, θα δέσουν στο λιμάνι και δεν θα αποβιβάσουν τον κόσμο με λέμβους. Αν καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό, θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν δέσει στο λιμάνι μας (μήκος 181 μ).

Το μεγαλύτερο ferry που θυμάμαι να έχει δέσει είναι το Blue Star 1 ή 2 (176 μ) σε ένα δοκιμαστικό για την γραμμή και από κρουαζιερόπλοια το ΑΤΑΛΑΝΤΗ (167 μ).

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα είναι να έχεις φέρει τη βάση για να βγάλεις το δελφίνι (falcon iv) στην στεριά (στον νότιο λιμενοβραχίονα) και να μην έχεις καταφέρει να το βάλεις πάνω μέχρι τώρα. Το υδροπτέρυγο χτυπούσε στον μώλο με τον μεγάλο νοτιά και έσπασε το ένα του φτερό. Ελπίζω δε να μην έχουν πάρει αποκάτω τα μαχαίρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξερω αν ταιριαζει ακριβως εδω το αρθρο αλλα δεν βρηκα κ καπου αλλου να ταιριαζει.Απο την εφημεριδα ΑΛΗΘΕΙΑ σχετικα με την προσεγγιση πλοιων της εταιριας στην Χιο.

http://www.alithia.gr/newspaper/2007/08122007/08122007,23544.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επειδη πολλα λεγονται για το super ΛΙΜΑΝΙ μας:P,σε σχεση με ποιο πλοιο χωραει και ποιο οχι,σας παραθετω τις διαστασεις οπως ειναι στην πραγματικοτητα.Ολα ειναι σε μετρα.

Θα ελεγα πως το προβλημα του δεν ειναι αν χωραει καποιο μεγαλο βαπορι αλλα το αν θα κατσει στα αβαθη:PΚι αυτο γιατι το μισο εχει ενα αξιοπρεπες βαθος 6-8 μετρα,ενω το αλλο μισο 3-4-5...(αν δεν κανω λαθος).Βεβαια δεν ειμαι και καπετανιος για να ξερω ποσο ευκολη/δυσκολη ειναι η μανουβρα σε ενα τετοιο λιμανι...Με την λογικη παντως,αν ειχε ενα εννιαιο βαθος στα 10 μετρα,πιτσευω θα ηταν πιο προσβασιμο σε μεγαλα πλοια.

post-709-128326974776_thumb.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς, από ότι φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα αν γίνουν εργασίες εκβάθυνσης σε όλο το λιμάνι τότε ίσως να χωράνε και πλοία με μέγεθος αντίστοιχο με του Αριάδνη, έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Στην θεωρια ναι,τωρα στην πραξη εχει σημασια αν γινεται.Προς το παρον πρεπει να περιμενουμε την προσεγγιση του AZAMARA QUEST γυρω στις 9 Ιουνιου(εφοσον γινει η εκβαθυνση στο λιμανι),που θα ειναι και το μεγαλυτερο πλοιο που εχει επισκεφτει ποτε το port μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
[...]ένα έργο που θα αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμένα της Χίου με την προσέγγιση μεγαλύτερων επιβατηγών σκαφών (κρουαζιερόπλοιων κλπ.)
Τι θέλει να πει με το "κλπ" ο βουλευτής...υπάρχουν και άλλα μεγαλύτερα επιβατηγά (πλην των Κ/Ζ) που ενδιαφέρονται για το βάθος του λιμένος Χίου? :confused:
Link to comment
Share on other sites

Εννοει μαλλον και τα επιβατηγα οχηματαγωγα....Επειδη το ολο σκεπτικο της εκβαθυνσης ξεκινησε για την προσεγγιση κρουαζιεροπλοιων,αλλα φυσικα μετα τις εργασιες θα ειναι προσβασιμο και απο αλλα πλοια μεγαλυτερου βυθισματος.

Link to comment
Share on other sites

Η εφημεριδα politis αναφερει πως το AZAMARA QUEST μπαινει στο λιμανι μας αλλα μαλλον υπολογιζει χωρις τον 'ξενοδοχο'(εργασιες εκβαθυνσης)...

Προγραμματισμένες προσεγγίσεις στη Χίο, περασμένες μάλιστα και στα σχετικά τουριστικά φυλλάδια για το καλοκαίρι του2008, έχει καταθέσει η σύμπραξη τριών κολοσσών στις κρουαζιέρες, Celebrity Cruises, Azamara Cruises και Royal Caribbean International, περιλαμβάνοντας σε πολλές από τις θαλάσσιες εκδρομές τους και στάση στο νησί μας, εγκαινιάζοντας μια νέα πτυχή στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Οι κρουαζιέρες έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι και σε διαστήματα από 7 Ιουνίου έως 8 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, η Χίος έχει περιληφθεί σε προγράμματα 3κρουαζιέρων 14 νυκτών.

Επισης μετα απο διαμαρτυριες κατοικων για την τσιμεντοσκονη που σηκωνεται απο την εκφορτωση του NAFTOCEMENT XII εγινε επισκεψη στο πλοιο απο την εφημεριδα dimokratiki και απο το Ναυτικο Λυκειο Βρονταδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιτελους!!! Απο σημερις βαθαινει...:D

Περιχαρής ο πρόεδρος του Λ.Τ. Χίου Στ. Κάρμαντζης δεν χόρταινε χθες το απόγευμα να παρακολουθεί το γερανό που έφτασε στο λιμάνι και ξεκίνησε τις εργασίες εκβάθυνσης για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των άλλων υπηρεσιών του λιμανιού. Ο γερανός έπιασε αμέσως δουλειά βγάζοντας από το βυθό τόνους λυματολάσπης που άδειαζε σε ειδικές φορτηγίδες. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου20-25 ημέρες και εκτείνονται200μ. κατά μήκος της παραλίας και100μ. προς το εσωτερικό του λιμανιού.

www.politis-chios.gr

Link to comment
Share on other sites

Περιχαρής ο πρόεδρος του Λ.Τ. Χίου Στ. Κάρμαντζης δεν χόρταινε χθες το απόγευμα να παρακολουθεί το γερανό που έφτασε στο λιμάνι και ξεκίνησε τις εργασίες εκβάθυνσης για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των άλλων υπηρεσιών του λιμανιού.

Tυχεροί...............

Μακάρι να είχαμε και εμεις τέτοιο πρόεδρο.

Link to comment
Share on other sites

Αχ βρε captmimis, πάντα έχεις ένα καλό λόγο για όλους. ;)

Πάντως, εάν δεις και παραπάνω, περίμεναν πολλά χρόνια γι' αυτή την εκβάθυνση. :D

Μακάρι να γίνει και όπως πρέπει...να μη "σκάβουν" τα μεγάλα καράβια.

Link to comment
Share on other sites

Ο προεδρος του Λ.Τ μας παντως,ειναι απο τους λεγομενους 'ενεργους' πολιτες που θελουν να αξιοποιησουν την θεση που κατεχουν,κι αυτο φαινεται απ τις προτασεις και τις κινησεις που κανει(νεο λιμανι,βελτιωση του υπαρχοντος).Δυστυχως ομως ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη...

Επισης με βαση τις διαστασεις εκβαθυνσης,που περιγραφει το δημοσιευμα,παρακατω φαινεται(χοντρικα) το κομματι που θα ενεργησει ο γερανος.Ε το βορειο λιμανι δεν θελει και πολυ,μιας και οπως λεει ο ΝΗΡΕΑΣ το εχουν ηδη σκαψει τα επιβατηγα...:D

Link to comment
Share on other sites

Ε το βορειο λιμανι δεν θελει και πολυ,μιας και οπως λεει ο ΝΗΡΕΑΣ το εχουν ηδη σκαψει τα επιβατηγα...:)

Το βόρειο κομμάτι δεν έχει ανάγκη εκβάθυνσης. Έχει σκαφτεί πριν από αρκετά χρόνια και πρέπει να έχει ενιαίο βύθισμα στα 8μ. Αυτός ο χάρτης πρέπει να είναι πριν από εκείνη την εκβάθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Αναλυτικοτερα ο στοχος των 8 μετρων στην εκβαθυνση.Να σημειωσω πως ο προεδρος του Λ.Τ λεει για 5-6 μετρα πως ειναι το σημερινο βαθος ενω εκεινος υποστηριζει την επεκταση του υπαρχοντος λιμενα παρα την δημιουργια νεου,οπως θελει και προχωρα ο νομαρχης.
Link to comment
Share on other sites

Για λόγους ιστορικούς, επισημαίνω ένα απόσπασμα από το παραπάνω δημοσίευμα της Αλήθειας : "[...]το λιμάνι της Χίου το οποίο, να σημειωθεί, έχει να καθαριστεί είκοσι χρόνια..."

Link to comment
Share on other sites

ΝΗΡΕΑ εγω παντως κραταω μια επιφυλαξη πως το λιμανι εχει να καθαριστει 20 χρονια.....Μπορω να πω με σιγουρια,για τα τελευταια 15 χρονια,πως αν οχι 2 φορες,τουλαχιστον μια,εχω δει γερανο να σκαβει και να φορτωνει φορτηγιδες.Μαλιστα,νομιζω,αυτη η φορα ηταν,οταν ειχε πρωτοαγορασει η ΝΕΛ τον ΘΕΟΦΙΛΟ και επειδη ειχε μεγαλυτερο βυθισμα σε σχεση με τα αλλα πλοια που επιαναν στο λιμανι,ειχαν ζητηθει παλι εργασιες εκβαθυνσης.

Τωρα αν εννοει το δημοσιευμα κατι αλλο με τον ορο ΄καθαριστει ΄ τοτε μαλλον εννοει τα σκουπιδια και κατι συρματοσχοινα στον βυθο...:confused: Α και μην ξεχναμε και το μπλοκι :D...Πλακα εχει να το αφησουν εκει να καθεται..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...