Jump to content
Shipfriends

Bραβεύσεις πλοιάρχων


Earl Granville

Recommended Posts

Πλοίαρχοι-φύλακες άγγελοι για τον άγνωστο συνάνθρωπο, που κινδυνεύει στις θάλασσες, δίνουν το «στίγμα» της ελληνικής ναυτοσύνης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Aυτή η ανθρωπιστική προσφορά του Eλληνα πλοιάρχου τιμήθηκε, χτες, από την Πανελλήνια Eνωση Πλοιάρχων Eμπορικού Nαυτικού (ΠEΠEN) στο πρόσωπο 15 πλοιάρχων, οι οποίοι στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς διέσωσαν 97 ανθρώπους, που κινδύνευαν στη θάλασσα. H βράβευση έγινε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠEΠEN, στην οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ηγεσία του YEN δεν έκανε καμία εξαγγελία για τους ναυτεργάτες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠEΠEN Eυάγγελος Kούζιλος, παρότι απέφυγε να αναφερθεί σε «καυτά» θέματα, όπως της ανεργίας, έθεσε πολλά από τα αιτήματα του κλάδου, καλώντας, μάλιστα, τον υπουργό Nαυτιλίας Mανώλη Kεφαλογιάννη να προβάλει «βέτο» στην απαίτηση της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής για απελευθέρωση στην ακτοπλοϊα.

Mάλιστα, ο κ. Kούζιλος, συνδέοντας το θέμα με την προηγούμενη απειλή για βέτο στο θέμα της επιβολής ποινικών κυρώσεων σε σοβαρά περιστατικά ρύπανσης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Kι εδώ, κ. υπουργέ, ίσως χρειαστεί ένα ακόμα "βέτο". Tο "βέτο" της ακτοπλοϊας, της επάνδρωσης».

Aπό εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΠEΠEN «υπενθύμισε» προς την Πολιτεία ότι ο πλοίαρχος πρέπει να πάρει καλύτερη σύνταξη, καλύτερο εφάπαξ, να έχει καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να έχει σύγχρονη εκπαίδευση και «να πάψει να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και το μαύρο πρόβατο, ιδιαίτερα ο πλοίαρχος της ακτοπλοϊας».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Kεφαλογιάννης μίλησε απολογιστικά, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια εξαγγελία .

Aκολούθως, άρχισε η απονομή τιμητικών διακρίσεων και τα βραβεία για τις διασώσεις στη θάλασσα πήραν οι εξής πλοίαρχοι:

Aν. Kουγιανός, Θ. Γρεντζέλος, Γ. Παξινός, Iσ. Mαμίδης, I. Kαλλιώρας, N. Mισύρης, Θ.Tσουκαλάς, Γ. Σταματελάτος, I. Λαζάρου, Δ. Xριστάκης, Π. Bανδώρος, I. Σταυρινάκης, K. Kουμπιάς, Aντ. Bενετσάνος και Aθ. Tσουμπελής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Bουλής Γ. Tραγάκης, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Kαλός, ο υφυπουργός Mεταφορών T. Nεράντζης, ο βουλευτής του ΠAΣOK Γ. Aνωμερίτης κ.α.

Πηγή: www.ethnos.gr

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυστυχώς μία από τις ελάχιστες φορές του χρόνου που μπορεί να αισθανθεί κάποιος πλοίαρχος περήφανος για το περήφανο επάγγελμά του.Κατα τα άλλα η καθημερινότητα αποδεικνύει το αντίθετο και τα προβλήματα που κατονομάζει ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ δεν είναι τίποτα άλλο από την καθημερινότητα που συναντάει ο καθέ πλοίαρχος Ε.Ν είτε είναι εν ενεργεία είτε συνταξιούχος.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

το Σαββατο 18/2/06 εγινε η κοπη πιττας του Κ.Λ.Π. στο ξενοδεοχειο Patras Palace, του Γ.Γιαννατου. το Λιμεναρχειο δια του Λιμεναρχη αυτοπροσωπως βραβευσε:

α) τον πλοιαρχο του Επτανησος Ευ.Γρηγοροπουλο για το οτι απεπλευσε με 10 μποφωρ για να παει το συνεργειο της ΔΕΗ στην Κεφαλονια.

β) τον πλοιαρχο του Ionian King Βασ.Δροσο γιατι ηταν το πρωτο πλοιο που μπηκε πατρα το 2006

γ) τους ανδρες του ΚΛΠ Αρ.Μαυρογιαννη & Χρ.Αλβουριαρη που το 2004 εσωσαν μια γυναικα που βουτηξε στην ιχθυοσκαλα.

εννοειται πως παρεστησαν ολοι οι ντοπιοι μαιντ... συγνωμη αξιωματουχοι. απο δεσποτη μεχρι βουλευτες.

Απο τη σημερινη πελοποννησο η ειδηση, αλλα δεν εχει περασει στην on line εκδοση ακομη.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Bραβευσεις απο τονν Κεντρικο Λιμεναρχη αυτες τις μερες.

Ο Franky Boy του ιονιου, ο καπτα ηλιας φραγκισκατος του Blue Horizon βραβευτηκε γιατι το πλοιο ηταν το πρωτο που μπηκε στο λιμανι της πατρας στις 04.00 της 01/01/2007. Βραβευτηκε επισης ο πλοιαρχος του Superfast VI Ιω Γκιουζελης για τη διασωση ρουμανου επιβατη.

Στις 30/12/06 7 ωρες μετα την αναχωρηση απο αγκωνα ρουμανος επιβατης φορεσε σωσιβιο και βουτηξε στα γαργαρα νεα της αδριατικης. τον πηραν χαμπαρι αμεσως το βαπορι εκανε επιτοπια στροφη σχεδον αμεσως και οι επιβατες επαθαν για λιγο ενα τραλαλα με την κλιση (ετσι λεει η Ημερα τουλαστιχον).

απο τις εντυπες εκδοσεις των εφημεριδων Ημερα και Γνωμη η ειδηση. στη Γνωμη μαλλιστα υπαρχουν συλλεκτικες φωτογραφιες του Ηλια Φραγκισκατου με στολη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα τιμηθεί καπετάνιος

Πηγη ΡΟΔΙΑΚΗ

Από την Ένωση Πλοιάρχων

Ένας άνθρωπος της ναυτιλιακής εταιρείας “Dodekanisos Seaways” βραβεύεται την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων. Πρόκειται για τον καπετάνιο του ταχύπλοου καταμαράν “Δωδεκάνησος Pride” κ.Βασίλη Κολιαγράκη, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι , στην κορύφωση του πολέμου στον Λίβανο, μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα συμμετείχε στην επικίνδυνη αποστολή απομάκρυσνης Ευρωπαίων πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη και ειδικότερα από το λιμάνι της Βηρυτού.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΟΛΠ στον Πειραιά θα βραβευθούν για τον ίδιο λόγο άλλοι τρείς Έλληνες πλοίαρχοι. Στην τελετή βράβευσης έχει προσκληθεί και εκτός απροόπτου θα είναι παρών ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Μανώλης Κεφαλλογιάννης καθώς και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού βραβεύτηκαν οι κάτωθι πλοίαρχοι που διάσωσαν μέσα στο 2007 άτομα που κινδύνευαν στη θάλασσα. Ειδικότερα πρόκειται για:

-τον πλοίαρχο του «Flying Dolphin X» Ιωάννη Καράδη της Hellenic Seaways

-Τον πλοίαρχο του «Spartia» Μηνά Καπεταδημήτρη της Neda Maritime

-Τον πλοίαρχο του «Century» Θεόδωρο Μητρόπουλο της International Cruises

-Τον πλοίαρχο του «Νήσος Θηρασιά» Γιώργο Καρρά.

-Τον πλοίαρχο του «Μaya» Γιώργου Καμπούρογλου της Tsakos Shipping.

-Τον πλοίαρχο του «New Leader» Ευστάθιο Λίτσα της Polembros.

-Τον πλοίαρχο του «Thessaloniki» Γιώργο Αρβανίτη της Saos Ferries.

-Τον πλοίαρχο του «Θεολόγος» Βασίλη Δεληγιάννη της Μιχαλάκης 2 Ν.Ε.

-Τον πλοίαρχο του «Ϊεράπετρα Λ», Βασίλη Πασχάλη της Lane Lines.

-Τον πλοίαρχο του «Aegeas» Γιώργο Καραβίδα της Tsakos Shipping.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Σύμφωνα με το site της ΠΕΠΕΝ φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θΑ πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 ώρα 11.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.

Παράλληλα η Ένωση Πλοιάρχων προγραμματίζει να βραβεύσει κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, τα παιδιά των συναδέλφων Πλοιάρχων που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1.ΠΛΟΙΟ : H.S.F. IKARUS PALACE

ETΑΙΡΕΙΑ : MINOAN LINES

Για την περισυλλογή των συνολικά 31 επιβαινόντων του πλοίου “UND ADRIYATIΚ» , το οποίο είχε εγκαταλειφθεί φλεγόμενο, στην Αδριατική θάλασσα, στις 6-2-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Γεώργιος Καταντωνάκης.

2. ΠΛΟΙΟ : Ε/Γ – Τ/Ρ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ΝΗΡΕΥΣ

Για την παροχή βοηθείας και μεταφορά επιβατών κατά την προσάραξη του Ε/Γ – Τ/Ρ GIORGIS, στην θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού, στις 13-3-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.

3. ΠΛΟΙΟ : FLYING DOLPHIN XIX

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ΗΕLLENIC SEAWAYS

Για την παροχή βοηθείας και μεταφορά επιβατών κατά την προσάραξη του Ε/Γ – Τ/Ρ GIORGIS, στην θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού,στις 13-3-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Στυλιανός.

4. ΠΛΟΙΟ :FLYING CAT 1

ΕΤΑΙΡΕΙΑ :HELLENIC SEAWAYS

Για την παροχή βοηθείας και μεταφορά επιβατών κατά την προσάραξη του Ε/Γ – Τ/Ρ GIORGIS, στην θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού,στις 13-3-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Σταύρος Ξενιός.

5. ΠΛΟΙΟ : Μ/V SARDINIA VERA

ETAIΡΕΙΑ : KALLISTI FERRIES

Για την περισυλλογή και διάσωση ατόμου που έπεσε στην θάλασσα και κινδύνευσε να πνιγεί, στο λιμάνι του Πειραιά, στις 18-3-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Χάλαρης

6. ΠΛΟΙΟ : Μ/Τ AEGEAN ANGEL

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ARCADΙA SHIPMANAGEMENT CO.LTD.

Για την περισυλλογή και διάσωση των 11 μελών του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «ΤΕL TALE II» που βυθίστηκε, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην θαλάσσια περιοχή Βενεζουέλας, την 15-4-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ιωάννης Ιωαννίδης.

7. ΠΛΟΙΟ : C/V HANJIN KAOSHIUNG

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : SAMARTZIS MARITIME

Για την αποτελεσματική παροχή βοήθεια στο κινδυνεύον πλοίο λόγω εισροής υδάτων «BANDERA» , στην θαλάσσια περιοχή Ν.Καρολίνας, στις 20-6-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ιωάννης Ραϊσης

8. ΠΛΟΙΟ : Ε/Γ-Ο/Γ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΠΟΡΟΥ 2

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ΠΟΡΘΜΕΙΩΝ ΠΟΡΟΥ Ν.Ε.

1. Για την παροχή βοηθείας στην φλεγόμενη θαλαμηγό ΣΕΝΚΟΓΙΑ στην θαλάσσια περιοχή Ύδρας, στις 27-6-2008.

2. Για την παροχή βοηθείας στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην θαλαμηγό ΜΑΝΑ, στην θαλάσσια περιοχή Πόρου, στις 31-8-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Βασιλείου

9. ΠΛΟΙΟ : Ε/Γ – Ο/Γ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : VENTOURIS SEA LINES

Για τον εντοπισμό, περισυλλογή και διάσωση από τη θάλασσα, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενός ναυαγού, ΝΑ της Νησίδας Πατρόκλου, στις 12-7-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Σάρδης.

10.ΠΛΟΙΟ : Ε/Γ- Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : SAOS FERRIES

Για την περισυλλογή, διάσωση και παροχή πρώτων βοηθειών ενός που έπεσε από το πλοίο, στην θαλάσσια περιοχή Λαυρίου, στις 25-9-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Στέφανος Πονηρός.

11.ΠΛΟΙΟ : C/V SEALAND WASHINGTON

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : COSTAMARE

Για την περισυλλογή και διάσωση των 28 Πακιστανών μελών πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «AL-PAIWAZ”, στην θαλάσσια περιοχή Ινδικού ωκεανού, την 21-9-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Αλέξιος Παπαδόπουλος.

12. ΠΛΟΙΟ : Μ/T PARTHENON

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ΤSAKOS SHIPPING & TRADING S.A.

1.Για την παροχή βοήθειας στο κινδυνεύον πλοίο «SUN CHASER» και την διάσωση των τεσσάρων μελών του , υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην περιοχή Σέτουμπαλ Πορτογαλίας, στις 29-9-2008.

2.Για την παροχή βοήθειας στο κινδυνεύον πλοίο «SANTA GEMMHA» στην περιοχή Κουρασάο της Καραϊβικής, στις 26-8-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Λάζαρος Βασιλειάδης.

13. ΠΛΟΙΟ : E/Γ- Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ΗΕLLENIC SEAWAYS MARITIME

Για την περισυλλογή και διάσωσή ενός ατόμου που έπεσε στην θάλασσα, στην περιοχή Αδριατικής θάλασσας, την 18/10/2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ιωάννης Φραγκογιάννης

14.ΠΛΟΙΟ : Μ/V DESERT SERENITY

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ATLANTIC BULK CARRIERS

Για την παροχή βοηθείας στο Μ/Υ CHANCIN TAGS στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, στον Ατλαντικό Ωκεανό, την 8-12-2008.

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Σπυρίδων Μπαρκάς.

15.ΠΛΟΙΟ : Μ/V MAERSK MYTILINI

ΕΤΑΙΡΕΙΑ : DANAOS SHIPPING CO LTD

Για την περισυλλογή και διάσωση ενός ατόμου που επέβαινε στο σκάφος «ADRIAN» το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, στην θαλάσσια περιοχή Χονολουλού, την 9-12-2008

Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ιωάννης Αναγνώστου.

16.ΠΛΟΙΟ : Δ/Ξ ΜΙΝΕΡΒΑ ΚΛΑΡΑ

ETΑΙΡΕΙΑ : MINERVA MARINE INC.

Για την περισυλλογή και διάσωση των 13 ναυαγών του αλιευτικού πλοίου «ALBORAN II», που βυθίστηκε στον Ατλαντικό ωκεανό, την 22-12-2008.Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Ζήσης.

ΥΓ:Στο site της ΠΕΠΕΝ υπάρχουν και πολλές φώτο από την εκδήλωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αν και ήδη μας έχει ενημερώσει ο Orestis εδώ, καλό θα είναι να κάνουμε μία αναφορά και στο παρόν θέμα για την βράβευση τριών πλοιάρχων μας της Ακτοπλοίας από τους Lloyd's.

Το βραβείο ‘Ναυτικός της Χρονιάς’ σε τρεις Έλληνες πλοιάρχους

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Για πρώτη φορά το βραβείο ‘Ναυτικός της Χρονιάς’ (Seafarer of the Year), χορηγός του οποίου ήταν η Tsavliris Salvage Group, μοιράστηκε σε παραπάνω από έναν νικητή. Τρεις Πλοίαρχοι Οχηματαγωγών – οι καπετάνιοι Χαράλαμπος Πετράς του Κρήτη ΙΙ, Ευστράτιος Κάβρος του Έλυρος και Αλέξανδρος Σταματάκης του Knossos Palace – όλοι παρέλαβαν από ένα βραβείο ‘Ναυτικός της Χρονιάς’ για την διάσωση 53 λαθρομεταναστών των οποίων η βάρκα βυθίστηκε στο Αιγαίο πέλαγος.

Πηγή : Marinews.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...

Βράβευση 16 πλοιάρχων από την ΠΕΜΕΝ για διασώσεις, παροχή βοήθειας και περισυλλογή ναυαγών.

Ο πλοίαρχος στο Ιπτάμενο Δελφίνι «Βένους 1» της εταιρείας «Αegean flying dolfhins» Νίκος Τσουκαράκης θυμάται τα συμβάντα πριν από ένα χρόνο, στις 16 Ιανουαρίου 2010 και μας εξιστορεί:

«Ήμουν πλοίαρχος στο Ιπτάμενο Δελφίνι το οποίο έκανε διανυκτέρευση στην Αίγινα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όταν στις έντεκα παρά πέντε πριν τα μεσάνυχτα, ειδοποιηθήκαμε από το Κέντρο Υγείας και το Λιμεναρχείο της Αίγινας ότι υπήρχε βρέφος 4 μηνών που κινδύνευε.Το βρέφος είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από πέσιμο και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με ισχυρούς ανέμους βόρειους-βορειοανατολικούς έως και 8 μποφόρ. Αμέσως μόλις ειδοποιήθηκα από το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Υγείας έδωσα ετοιμότητα πέντε λεπτών στο πλήρωμα και περιμέναμε το βρέφος και την οικογένεια που επιβιβάστηκαν στο Ιπτάμενο Δελφίνι και παρ’ όλες τις καιρικές συνθήκες καταφέραμε να μειώσουμε το χρόνο του ταξιδιού για Πειραιά σε 25 από 40 λεπτά με τη βοήθεια πάντα του θαλάμου κυκλοφορίας που μας έδωσε απόλυτη προτεραιότητα. Καταφέραμε να φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά όπου περίμεναν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και του «Ιασώ», όπου παρέλαβαν το βρέφος και σήμερα χαίρει άκρα υγείας και μιλάμε ακόμα με την οικογένεια», δηλώνει ο πλοίαρχος της εταιρείας Aegean.

Πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές εκδηλώσεις της νέας χρονιάς ήταν αυτή για την κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου Σύρου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σαλόνι του ελλιμενισμένου στην Ερμούπολη, επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Aqua Jewel. Στην εκδηλωση τιμήθηκαν με το θυρεό του Λιμεναρχείου Σύρου οι πλοίαρχοι Εμπορικού Σπύρος Πεφάνης (Blue Star Delos)και Γιώργος Δήμου (Aqua Jewel), όπως και ο κυκλαδίτης, ναξιώτης στην καταγωγή Στέλιος Περιστεράκης (Εξπρές Πήγασος) που για πολλά χρόνια ήταν καπετάνιος στην άγονη ενδοκυκλαδική γραμμή.

 

Πηγη: Cyclades 24

Link to comment
Share on other sites

Στη κοπη της πιτας της ΠΕΠΕΝ βραβευτηκαν οι κατωθι πλοιαρχοι

 

1.ΠΛΟΙΟ: M/T ASTRO SCULPTOR
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: MARAN TANKERS MANAGEMENT INC.
 
Για τον εντοπισμό και διάσωση των τριών (3) μελών του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους “MALIK”, στην θαλάσσια περιοχή Σάντα Λουτσία.
 
Βραβεύεται ο Πλοιάρχος Νικόλαος Ζυγούρης.
 
2.Για τον εντοπισμό και την διάσωση των τεσσάρων (4) ατόμων που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος “WOLFHOUND”, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην θαλάσσια περιοχή Βερμούδων, στις 8-2-2013.
 
Βραβεύονται οι Πλοίαρχοι :
 
-.ΠΛΟΙΟ: M/T EUROCHAMPION 2004
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:TSAKOS COLUMBIA SHIP MANAGEMENT
 
Πλοίαρχος Παύλος Κουντούρης.
 
-ΠΛΟΙΟ:M/V TETIEN TRADER
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑLNAV NAFTILIAKI S.A
 
Πλοιάρχος Δημήτριος Μανωλάς.
 
3.ΠΛΟΙΟ: Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:ZANTES FERRIES
 
Για την ασφαλή αποβίβαση των 45 επιβατών στο λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, υπό εξαιρετικά δυσμενείς εώς επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, στις 25/3/2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ισίδωρος Λιγνός.
 
4.ΠΛΟΙΟ: MSC MYKONOS
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: COSTAMARE SHIPPING CO
 
Για την περισυλλογή και διάσωση τριών ατόμων που επέβαιναν σε αναποδογυρισμένη αλιευτική λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή Ατλαντικού, στις 10-4-2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Χρήστος Λαζαρίδης.
 
5.ΠΛΟΙΟ: Μ/Τ. ΜΙΝΕRVA ZENIA
ETΑΙΡΕΙΑMINERVA MARINE
 
Για τον εντοπισμό, διάσωση και περισυλλογή δύο ναυαγών που επέβαιναν σε αυτοσχέδια λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή Ατλαντικού, στις 3-7- 2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ανδρέας Βανιώτης.
 
6.ΠΛΟΙΟ: SPEED RUNNER III
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: AEGEAN SPEED LINES
 
Για τον εντοπισμό και τη συμμετοχή στην διάσωση ενός επιβαίνοντα σε φουσκωτή λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή Σερίφου, στις 7-7-2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Θεόφιλος Πουλιόπουλος.
 
7. ΠΛΟΙΟ:Δ/Ξ ΣΑΛΑΜΙΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΜΑΝΤΙΝΙΑ SHIPPING
 
Για την συμμετοχή στην επιχείρηση διάσωσης συνολικά 102 ναυαγών (81 άνδρες, 20 γυναίκες και 1 παιδί), σε διεθνή ύδατα μεταξύ Λιβύης και Μάλτας, στις 6-8-2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ευάγγελος Κιόσης.
 
8.ΠΛΟΙΟ: Μ/Υ ΗΕLIOS
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: SARA NEPA
 
Για την παροχή βοηθείας στο Ε/Γ-Τ/Ρ ΟΡΙΟΝ που κινδύνευε λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο και την περισυλλογή και μεταφορά των επιβατών του στο Νυδρί Λευκάδας, στις 8/8/2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Αντώνιος Δαγκλής
 
9.ΠΛΟΙΟ:Μ/Τ PATROCLUS
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: PANTHEON TANKERS
 
Για την περισυλλογή και διάσωση περίπου 100 ναυαγών προσφύγων (87 άνδρες, 11 γυναίκες και 2 παιδιά), στην θαλάσσια περιοχή Ιταλίας, στις 14/8/2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Διονύσιος Οικονομάκος.
 
10.ΠΛΟΙΟ: Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NEL LINES
 
Για την περισυλλογή και διάσωση ενός ατόμου και του σκάφους του, βόρεια του ακρωτηρίου Δράκανο, στις
20-8-2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Γεώργιος Αρβανίτης.
 
11.ΠΛΟΙΟ: Φ/Γ ΠΑΝΩΡΙΑ
EΤΑΙΡΕΙΑ: MAGNA MARINE INC
 
Για την έρευνα, εντοπισμό και διάσωση εξήντα (60) ναυαγών προσφύγων που επέβαιναν σε δύο σκάφη κακής κατασκευής, στην θαλάσσια περιοχή Ινδικού ωκεανού, στις 9/10/2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ιωάννης Λασκαράτος.
 
12.ΠΛΟΙΟ: Μ/Τ AEGEAN PRIDE
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑRCADIA SHIPMANAGEMENT CO.LTD
 
Για την διάσωση ενενήντα τριών (93) προσφύγων που επέβαιναν σε πλαστική λέμβο και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι των Συρακουσών, στις 15/10/2013.
 
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Φωτεινός.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...

Βράβευση πλοιάρχων για διασώσεις και παροχή βοήθειας στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ)

Quote

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της ΠΕΠΕΝ δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε ναυτικούς και ναυτιλιακές εταιρείες για το διασωστικό τους έργο, σε αριστεύσαντες του ΚΕΣΕΝ για το έτος 2018, σε επιτυχόντες ΑΕΙ, καθώς και ειδικές τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα από τον χώρο της ναυτιλιακής κοινότητας.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

Για την διάσωση και περισυλλογή ενός επιβαίνοντα στο ιστιοπλοϊκό σκάφος Sea Change το οποίο, λόγω μηχανικής βλάβης, είχε εισροή υδάτων, στην θαλάσσια περιοχή Χονολουλού, στις 3 Φεβρουαρίου 2018, βραβεύτηκε ο πλοίαρχος Ευάγγελος Λουκάς με το πλοίο “M/V Express Berlin” της Danaos Shipping Co.Ltd.

Για την περισυλλογή και διάσωση μιας γυναίκας που έπεσε στην θάλασσα 5 ν.μ. νότια του λιμένα Πειραιά, στις 10 Μάϊου 2018, βραβεύτηκε ο Απόστολος Λαζαρίδης με το Ε/Γ-Ο/Γ “Αγιος Νεκτάριος Αίγινας” της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρείας Σύμης.

Οι Πλοίαρχοι Δημήτρης Συνοδινός και Νίκος Χατζάκης βραβεύτηκαν 1) για την παροχή βοηθείας με το Ε/Γ- Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής” της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Μεταφορικής Εταιρείας Ζακύνθου σε άτομο που έπεσε στην θάλασσα από ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 12 αλλοδαποί επιβάτες, στην θαλάσσια περιοχή Κύθνου, στις 24 Ιουνίου 2018 και 2) για την συμμετοχή  στην έρευνα διάσωσης σκάφους που βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω απώλειας πηδαλίου, στο οποίο επέβαιναν 4 αλλοδαποί, στη θαλάσσια περιοχή Σίφνου, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την παροχή βοηθείας σε πλοίο που βρισκόταν σε κίνδυνο, την περισυλλογή 104 ατόμων και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι της Καλαμάτας, στην θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Βενετικό Μεσσηνίας, βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος του M/V “Sea Champion” Γεώργιος Γηρούκης της εταιρείας Mega Shipping Line Corp.

Για τον εντοπισμό πλαστικής λέμβου που είχε ανατραπεί με επτά επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή ν. Νήσου Θηρασιάς, στις 24 Ιουλίου 2018, βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “Caldera Vista”, Νίκος Χλωρός της εταιρείας Sea Jets.

Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 9 ατόμων από το Ε/Γ- Ο/Γ “Superferry” της Golden Star Ferries, τα οποία έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Θανάσης Χαλάς.

Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 5 ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Γιώργος Δήμου με το Ε/Γ – Ο/Γ “Super Runner” της Golden Star Ferries.

Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 13 ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018, βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος με το πλοίο Ε/Γ “Terra Jet” της Seajets Catamaran Joint Venture.

Για την συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι Μάρκος Βλάμης και Ιωάννης Καλανδράνης με το πλοίο “Ε/Γ- Ο/Γ “Αικατερίνη Π” της Hellenic Flame Fast Ferries Maritime Co.

Για την συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι Ισίδωρος Λιγνός και Γιώργος Κολίτσας με το Ε/Γ- Ο/Γ “Fast Ferries Andros” της Andros Fast Ferries Maritime Co.

Για την παροχή βοηθείας και την άμεση μεταφορά εγκυμονούσας γυναίκας που έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης λόγω επιπλοκών, στην θαλάσσια περιοχή Μαγιόρκας, στις 18 Αυγούστου 2018 βραβεύτηκαν ο Πλοίαρχος Μάρκος Πολομαρκάκης και ο Ύπαρχος Μιχάλης Βάλβης με το Ε/Γ- Ο/Γ “‘Ελυρος” της Anek Lines.

Για την παροχή βοήθειας σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος με 4 επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Μακρονήσου, στις 30 Αυγούστου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Στυλιανός Περιστεράκης με το Ε/Γ- Ο/Γ “‘Αρτεμις” της Hellenic Seaways.

Για τον εντοπισμό, περισυλλογή και διάσωση δύο ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Αγ. Γεωργίου και Μακρονήσου, στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Δημήτρης Λεωτσινίδης με το Ε/Γ-Ο/Γ “High Speed 4″ της Hellenic Seaways.

Για την περισυλλογή και διάσωση των οκτώ μελών του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου FOM το οποίο είχε πάρει κλίση, στην θαλάσσια περιοχή Σεβαστούπολης, στις 13-10-2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος  Γεώργιος Μπάμπαλης με το πλοίο “Minerva Marine” της Minerva Marine Inc.

Για την παροχή βοηθείας στο κινδυνεύον σκάφος ΜΑΡΑΚΙ και τους δύο (2) επιβαίνοντες του, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάτμου, Λειψών και Αρκιών, στις 1 Νοεμβρίου 2018, βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος του “Ε/Γ- Ο/Γ Blue Star Patmos” της Blue Star Ferries, Μακάριος Λύρας.

Για την περισυλλογή και διάσωση 19 ατόμων που επέβαιναν σε σχεδία, στην θαλάσσια περιοχή Αλμέριας, στις 14 Νοεμβρίου 2018, βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Σοφιανός με το “M/V Maran Poseidon” της Maran Tankers.

Για τον εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενου χειριστή τζετ σκι, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Μεθάνων, στις 12 Δεκεμβρίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Παναγιώτης Μακαρατζής με το “Απόλλων Ελλάς” της Saronic Ferries.

Βραβεύτηκε επίσης ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ “Alexandros KII”, Σπύρος Μπάλος,της άγονης γραμμής των Διαπόντιων νησιών Οθωνοί, Ερικούσας Μαθρακι, ο οποίος έμεινε ναυτολογημένος στο ίδιο πλοίο για 30 συνεχόμενα χρόνια, δεν έχασε ούτε ένα δρομολόγιο, δεν έλειψε ούτε μια μέρα από το πλοίο.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Για τον άριστο συντονισμό στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χώρο γκαράζ το πλοίου και την ασφαλή αποβίβαση των 875 επιβατών και των 140 μελών του πληρώματος στο λιμάνι του Πειραιά, στις 29 Αυγούστου 2018 βραβεύτηκαν οι κάτωθι του Ε/Γ- Ο/Γ “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Anek Lines.

Πλοίαρχος:Ευστράτιος Καβρός

Ύπαρχος: Γεώργιος Τακογλου

Υποπλοίαρχος: Ανδρέας Κριαρας

Υποπλοίαρχος: Ιωάννης Φελεσάκης

Ανθυποπλοίαρχος: Γεώργιος Ξενόπουλος

Δόκιμος Πλοίαρχος: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος

Εκπ. Σπουδ.Καταστρώματος: Άννα Ευθυμίου

Α’ Μηχανικός: Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Α/Β Μηχανικός: Αργύρης Φούσκας

Ναύκληρος: Ιωάννης Μπασιώτης

Προϊστ. Αρχιθαλαμηπόλος: Γεώργιος Ντουροπολάκης

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ο cpt Γιώργος Αρβανίτης βραβεύτηκε από τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού. Έτσι τη Κυριακή το βράδυ της Κυριακής με τον κατάπλου του Νήσος Σάμος τον περίμενε μια έκπληξη. Ο Παγχιακό ς Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού  είχε αποφασίσει να τον τιμήσει για την προσφορά του και έτσι ο Αργύρης Χατζελένης και ο Στέλιος Κουμπιάς, ανέβηκαν στο πλοίο και του παρέδωσαν τιμητική πλακέτα. Η μικρή τελετή θα μεταδοθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στην Αλήθεια TV, στην εκπομπή «Χία Ναυτιλία».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μια σημαντική μορφή της ελληνικής ακτοπλοΐας, τον καπετάνιο που το όνομά του έχει συνδεθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών με τον Πειραιά, αποφάσισαν να τιμήσουν οι Ψαριανοί. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του καπετάνιου του "Νήσος Σάμος" Γιώργου Αρβανίτη ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος του επέδωσε τιμητική πλακέτα, μεταφέροντας τις ευχαριστίες όλων των Ψαριανών για τη διαχρονική στήριξη και προσφορά στους κατοίκους της ηρωικής νήσου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Στις 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση στο Κορθι της Άνδρου για τη βράβευση πλοιάρχων και ακτοπλόων που εξυπηρετούν και έχουν εξυπηρετήσει την Άνδρο

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στους πλοιάρχους:

Γαλανό Βαγγελη, Γαρδελη Αντώνη, Καλύμνιο Δημήτρη, Σαλωνικη Γιώργο, Σαμιωτακη Γιώργο, Σαμιωτακη Τακη, Σαρδη Νικόλαο, Τσουμεζη Αντώνη

Βραβείο και τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στους εν ενεργεία και στους συνταξιούχους πλοιάρχους:

Βελαλόπουλο Κώστα, Βερβενιώτη Ηλια, Βλάμη Μάρκο, Βουτσελάκο Γιάννη, Καρυστινό Λευτέρη, Καψάλη Κώστα, Πανουργιά Νίκο, Περιστεράκη Στέλιο, Πετράκη Νίκο, Σκιαδά Ιάκωβο, Χαλά Θανάση, Σκαμάγκα Χριστόφορο, Τζώρτζη Κώστα, Τρέσσο Τάσο, Βεντούρη Αντώνη, Γιακουμίδη Γεράσιμο, Κολυδά Γεώργιο, Κορατζανη Νίκο, Λιγνό Ισίδωρο, Λούκισσα Γιώργο, Μαμίδη Ισίδωρο, Μπαφαλούκο Γεώργιο, Νίκα Κώστα, Ταρλάμη Αχιλλέα, Χαζάπη Γιαννούλη, Δήμου Γιώργο, Κολίτσα Γιώργο.

 

Βέβαια από τη λίστα απουσιάζουν μερικά μεγάλα ονόματα πλοιάρχων που έχουν υπηρετήσει στη γραμμή Άνδρου. Όπως ο Μιχάλης Δεναξάς, ο Ανδρέας Νάζος, ο Χριστόφορος Κοτσαμπάς, ο Αλέκος Παπαδέας, ο Γιώργος Περουλάκης, ο Μανώλης Λούσσας και ο Διαμαντής Παπαγεωργίου. Όπως και αρκετοί πλοίαρχοι που έχουν περάσει από το ενδοκυκλαδικο δρομολόγιο της Seajets και παλιότερα από τη NEL Lines. Ενώ δεν έγινε σχετική μνεία για εταιρείες που στο παρελθόν έχουν εξυπηρετήσει το νησί, όπως η Ventouris Ferries, Agoudimos Lines, Strintzis Lines και Agapitos Express ferries

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...