Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τουλάχιστον ας του κάνει όμως η εταιρεία ένα εξωτερικό σουλούπωμα γιατί η εμφάνισή του είναι αποκρουστική με τόσο εκτεταμένες σκουριές, απ' τις χειμωνιάτικες "μάχες" στο αγριεμένο Αιγαίο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γνωριζει καποιοσ για ποιο λογο ειναι στην Ιο απο το μεσημερι?

βλαβη? ή λογω καιρου???(απιθανο νομίζω το δευτερο)

Link to comment
Share on other sites

Μη προσέγγιση Ε/Γ- Ο/Γ Aqua Spirit στη Φολέγανδρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Σύρο – Πάρο – Νάξο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Φολεγάνδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Σίκινο – Ίο – Ανάφη – Θηρασιά – Θήρα.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν δέκα (10) άτομα με προορισμό την Φολέγανδρο, ενώ κατά δήλωση του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα  ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρία (13) άτομα.

Παραμονή του Ε/Γ- Ο/Γ Aqua Spirit στην Ίο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Σύρο – Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο, ότι θα παραμείνει στον οικείο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν δεκαέξι (16) άτομα με προορισμό την Θήρα τα οποία αποβιβάστηκαν προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” πρόκειται να συνεχίσει το δρομολόγιό του για Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη, πρώτες πρωινές ώρες αύριο.

Όπως φαίνεται ο καιρός ήταν η αιτία παραμονής του στην Ίο!!

Link to comment
Share on other sites

On 9/4/2017 at 11:40 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Εντύπωση μου προκαλεί το τίμημα για την αγορά του πλοίου που αναφέρει 12,6 εκ δολάρια Καναδά (δηλαδή γύρω στα 8,8 εκ ευρώ) και η παράδοση του πλοίου θα γίνει τον Αύγουστο του 2017. Ειδικά εάν συγκρίνουμε με το τίμημα που οι Σουηδοί ζήταγαν για τη πώληση του Aqua Spirit ήταν γύρω 4-5 εκ ευρώ.

Στο optimashipbrokers report αναφέρει ότι το Aqua Spirit ότι πουλήθηκε για 9,46 εκ δολάρια Αμερικής!!!

Link to comment
Share on other sites

Ε λογικο με την ισοτιμία να παίζει 1,06-1,1 εδω και καιιρό.Αυτο θα ειναι το ποσο. :D

Οσο έμαθα το βαπορι το συγκεκριμένο το κοιτούσαν απο οταν ηταν Ανδρέας ,αλλα τους ειχαν προλάβει οι Σουηδοί.

Κοίτα επιτυχία το βαποράκι :P

Link to comment
Share on other sites

Την ετήσια ακινησία του θα πραγματοποιήσει το Aqua Spirit από την Παρασκευή 26/5 έως και την Τετάρτη 31/5, λόγω του δεξαμενισμού του. Το πλοίο ολοκληρώνει απόψε τα δρομολόγια του στην γραμμή των Κυκλάδων.

Link to comment
Share on other sites

Η ακινησία του πρέπει να προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή γιατί μέχρι χθές το πρωί τα δρομολόγια ήταν ακόμα περασμένα στο σύστημα και πολλοί επιβάτες που είχαν προγραμματίσει ταξίδι βρέθηκαν "κρεμασμένοι".

Link to comment
Share on other sites

Μηπως εχει να κανει και με την πωληση του πλοιου.

Δεν νομιζω να εβγαζε η SeaJet σε δεξαμενή ένα βαπορι που σε δυο μηνες θα φυγει

Link to comment
Share on other sites

Το Aqua Spirit είχε αιτηθεί από τον Ιανουάριο να κάνει δεξαμενισμό αρχικά τον Μάρτιο (ένα χρόνο από το περσινό δεξαμενισμό) και τελικά έφτασε να κάνει το δεξαμενισμό τέλος Μαΐου. Άρα σίγουρα δεν ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής να δεξαμενιστεί!!! Δεν πιστεύω ότι δεξαμενισμός να έχει ζητηθεί από τους αγοραστές γιατί θα μπορούσαν να το κάνουν αφού τελειώσει τα δρομολόγια για να ελέγξουν το πλοίο από κάτω πριν το παραλάβουν!! Μάλλον η κλάση θα απαιτούσε το δεξαμενισμό!!

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο τον τελευταίο καιρό σερνόταν στους 12-13.Σπάνια να πήγαινε 14,μόνο με κανένα ρεύμα.Καλοκαίρι δεν θα το έβγαζε με τίποτα!

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν ήταν δεξαμενισμός της τελευταίας στιγμής, καθώς το πλοίο προσπαθεί να κάνει τον δεξαμενισμό του απο τον Μάρτιο και με τις συνεχόμενες μεταβολές απο την δεξαμενή έφτασε Μάιος, τώρα γιατί δεν είχαν κλείσει νωρίτερα τα πλάνα του πλοίου δεν ξέρω, πιθανολογώ ότι υπήρχε η πιθανότητα να αντικατασταθεί απο κάποιο ταχύπλοο της εταιρίας που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη δρομολόγια άλλα τελικά δεν έγινε!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Το Aqua Spirit ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμού του και έπεσε από τη μικρή δεξαμενή του Περάματος με τη βοήθεια των ρυμουλκών Christos XVII και Christos XIX και έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Το Aqua Spirit αφού ήρθε στο λιμάνι του Πειραιά και έδεσε μπροστά από το ΥΕΝ, μετά έκανε ένα δοκιμαστικό και ξανά γύρισε στο Πειραιά. Αργά το βράδυ έφυγε από το Πειραιά με προορισμό τη Σύρο όπου σήμερα το πρωί επέστρεψε στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Αν όντως την επόμενη Τρίτη (8/8) είναι η τελευταία μέρα δρομολογίων του πλοίου όπως ειπώθηκε , τότε σήμερα είναι η τελευταία μέρα που το πλοίο προσεγγίζει την Τήνο! Ας το δούμε πριν λίγο ερχόμενο στην Τήνο από Άνδρο 

Link to comment
Share on other sites

 

1 hour ago, Champion Jet_2 said:

Τα οποια θα τα κανει το Jewel!

Δεν ενοχλείται ποιο είναι το πορθμείο. Περίμενα δημοσιευμένα δρομολόγια, επειδή ελπίζω να πάω στην Ανάφη τον επόμενο μήνα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ειναι ηδη στο μωλο ΔΕΗ, κλεινοντας με επιτυχια τον δευτερο κυκλο δραστηριοποιησης του στην Ελλαδα, στα ενδοκυκλαδικα δρομολογια, υπο τη ΝΕΛ αρχικα και υπο τη  Seajets στο τελος,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...