Jump to content
Shipfriends

Παναγία Αγιάσου (ΙΜΟ 7351848)


Recommended Posts

  • Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και εντελώς τυχαία βγήκε τώρα που πήρε δρόμο το βαπόρι η πρόσκληση για την απομάκρυνση εξουδετέρωση του πλοίου, αζημίως και αδαπάνως. Γιατί πιο πριν δεν ήταν κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα. Βέβαια η διορία λήγει στις 17:00 σήμερα (ανέβηκε 14:35 και λήγει 17:00:D), οπότε οι ενδιαφερόμενοι τρέξτε να προλάβετε.

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δημοσιεύθηκε από egov την Πέμ, 18/01/2018 - 14:35

Το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.4 και του άρθρου 3 του Νόμου 2881/2001 (ΦΕΚ 16 Α΄/06-02-2001) «Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει και προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην αζημίως και αδαπάνως ανάθεση της απομάκρυνσης και καταστροφής του Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ», Ν.Π. 11514 σύμφωνα με τις ανωτέρω προαναφερόμενες διατάξεις. Επισυνάπτεται στην παρούσα ως αναπόσπαστο τμήμα της σχέδιο της σύμβασης, που θα κληθεί να υπογράψει ο Ανάδοχος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στα Τηλέφωνα 2132147671, 2132147610, Ταχ. Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 50, Ταχ. Κώδικας:185 36 – Πειραιάς, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους για την αδαπάνως παροχή υπηρεσιών απομάκρυνσης και καταστροφής ανωτέρω πλοίου έως και σήμερα 18-01-2018 και ώρα 17:00, στο Γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]) όπου και θα εξετασθούν. Η τελική επιλογή θα γίνει με κλήρωση, που θα διενεργηθεί στο Γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά σήμερα 18/1/2018 και ώρα 17:30.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΣΟ ΠΙΟ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ" . ? :angry:

Και όχι μόνο αυτό , για προσπαθήστε να το τυπώσετε ...βγαίνουν οτι να ναι τα γράμματα. ουτε στη διαυγεια δε το βρισκω.. :P

 

μιλάμε διαβάζω και φρίττω  . Τα γράμματα ειναι απο το copy/paste ...πόσο τυχαίο ...6 σελίδες να βγαίζουν. Δεν επαθα εγκεφαλικο :P

αυτά τα 2 με κανουν να γελάω. Γιατι μονο δυο αδέρφια το μπορούν αυτό ,ειδικά το 2ο...

Quote
 
Βιντεοςκόπθςθ όλων των εργαςιϊν και παράδοςθ υλικοφ βιντεοςκόπθςθσ ςτο ΚΛΠ
 
Για τθ διευκόλυνςθ του ζργου τθσ Επιτροπισ Παραλαβισ ο Ανάδοχοσ κα εγκαταςτιςει
ςφςτθμα 24ωρθσ μαγνθτοςκόπθςθσ των εργαςιϊν, ςε
χϊρο πλθςίον του
προαναφερόμενου πλοίου.
 
 
 

 

Link to comment
Share on other sites

Πήγαν αρχικά  ρυμουλκά του Σπανόπουλου ,του Παναγιωτακη και του Ζούρου. Σπανοπουλος ειναι μεν μονος του,αλλα έχει μια συνεργασια με την Aegean Tugs (Καραπιπερις,Λυμπουσακης,Βερνικος). Ο Παναγιωτακης πλεον ειναι κοινοπραξια με το Ζούρο.

Μ ειχε κανει εντυπωση πως το Little Seyma στη Μυκονο αρχικα ειχε διπλα του πλοια του Σπανοπουλου ενω τωρα εχει του Παναγιωτακη. Χωρις να ξερω κατι,φανταζομαι οτι υ πάρχει μια κόντρα μεταξυ οίκων Salvage

Link to comment
Share on other sites

Ξαναβγήκε πρόσκληση στις 02:10 με διορία τις 10:00 το πρωί, με προσθήκη της τρίτης παραγράφου. Το γιατί βάζουν ταχυδρομική διεύθυνση για τις πληροφορίες δεν το κατάλαβα ποτέ.

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δημοσιεύθηκε από egov την Παρ, 19/01/2018 - 02:10

1. Το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.4 και του άρθρου 3 του Νόμου 2881/2001 (ΦΕΚ 16 Α΄/06-02-2001) «Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει και προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην αζημίως και αδαπάνως ανάθεση της απομάκρυνσης και καταστροφής του Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ», Ν.Π. 11514 σύμφωνα με τις ανωτέρω προαναφερόμενες διατάξεις. Επισυνάπτεται στην παρούσα ως αναπόσπαστο τμήμα της σχέδιο της σύμβασης, που θα κληθεί να υπογράψει ο Ανάδοχος.

2.                  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στα Τηλέφωνα 2132147671, 2132147610, Ταχ. Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 50, Ταχ. Κώδικας: 185 36 – Πειραιάς, προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους για την αδαπάνως παροχή υπηρεσιών απομάκρυνσης και καταστροφής ανωτέρω πλοίου έως και σήμερα 19-01-2018 και ώρα 10:00, στο Γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]) όπου και θα εξετασθούν. Η τελική επιλογή θα γίνει με κλήρωση, που θα διενεργηθεί στο Γραφείο του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά σήμερα19/1/2018 και ώρα 10:30.

3.                 Εταιρείες που συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων ή αποτελούν συνδεδεμένες επιχειρήσεις επιτρέπεται να συμμετέχουν με μια (1) μόνο αίτηση.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Δε θα προλάβανε τα παιδια να ετοιμάσουν τα χαρτιά  :lol:

Ας δώσουμε μια παράταση μωρε ..

απλα μη κανει δικη της ανάθεση η ΡΑΛ B)

Πρέπει να έγινε κάτι και σταμάτησε...

Quote

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς ανακοινώνει ότι, δυνάμει του άρθρου 2 παρ. 8 του Ν.2881/2001(ΦΕΚ 16 Α΄/06-02-2001) «Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις», αναστέλλεται η διαδικασία της αζημίως και αδαπάνως ανάθεσης της απομάκρυνσης και καταστροφής του Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ» Ν.Π. 11514.

 

Ποια εταιρεία άραγε εχει πολλές θυγατρικές :ph34r:  και ειναι και group :lol:

Quote

3.                 Εταιρείες που συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων ή αποτελούν συνδεδεμένες επιχειρήσεις επιτρέπεται να συμμετέχουν με μια (1) μόνο αίτηση

 

Link to comment
Share on other sites

Αναστολή - Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Παναγία Αγιασσου

Quote

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς ανακοινώνει ότι, δυνάμει του άρθρου 2 παρ. 8 του Ν.2881/2001(ΦΕΚ 16 Α΄/06-02-2001) «Ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις», αναστέλλεται η διαδικασία της αζημίως και αδαπάνως ανάθεσης της απομάκρυνσης και καταστροφής του Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ» Ν.Π. 11514.

 

Link to comment
Share on other sites

Το αλλο ηταν "ναυάγιο" / ειχε προσαράξει .

αυτο ειναι στον αέρα ... στη θάλασσα , ειναι αλλη περίπτωση . Καποιος που ξερει μενsalvage να μας το διευκρινίσει 

Παναγία Αγια-SAGA, εντος της ημέρας η ρυμουλκηση λένε

Quote

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η ρυμούλκηση από τον φαληρικό όρμο όπου παραμένει ακινητοποιημένο από χθες το πρωί του παροπλισμένο επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Παναγιά Αγιάσου» το οποίο παρασύρθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης από το αγκυροβόλιο του Πειραιά όπου βρισκόταν λόγω δυνατών ανέμων που ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ. Δίπλα του παραμένουν δυο ρυμουλκά ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή εμφανίστηκε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας που ανέφερε ότι έχει γίνει σύμβαση με εταιρεία ρυμουλκών για να γίνει η διαδικασία της απομάκρυνσης του πλοίου από το σημείο. Σχετικό πλάνο απομάκρυνσης αναμένονταν να κατατεθεί από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της παράσυρσης του πλοίου είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πειραιά και έχει εκδοθεί ένταλμα για τον πλοιοκτήτη που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πλοίου. Εν τω μεταξύ την Πέμπτη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά είχε εκδώσει ανακοίνωση - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναζητώντας ανάδοχο για την «ανάθεση της απομάκρυνσης και καταστροφής του πλοίου» ωστόσο σήμερα το πρωί εκδόθηκε νέα ανακοίνωση ακύρωσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος λόγω της εμφάνισης του εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
Μιλώντας για το θέμα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα παροπλισμένο πλοίο (ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ) που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Πειραιά και παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους. Μόλις ενημερωθήκαμε, η αντίδραση ήταν άμεση, κινητοποιήθηκε όλο το Λιμενικό Σώμα. Ο Αρχηγός ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία, βρέθηκε άμεσα στο σημείο, συντόνισε όλη τη διαδικασία και για αυτό δεν είχε συνέχεια το περιστατικό. Από το πρωί της Πέμπτης το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί και ασφαλιστεί. Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του αυτόφωρου κατά του ιδιοκτήτη για κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίου και άλλες κατηγορίες».
 
Και πρόσθεσε: «Το 2013 επετράπη στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ να παραμείνει στο αγκυροβόλιο για 30 μέρες. Αυτές οι μέρες έγιναν χρόνια, χωρίς μέσα στο διάστημα αυτό να έχει γίνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή του. Η πρώτη ενέργεια όχλησης του ιδιοκτήτη και όσων έχουν υποθήκες πάνω στο πλοίο, έγινε το Σεπτέμβρη του 2015, υπό τη δική μας κυβέρνηση. Στη συνέχεια, και με τη δημιουργία της Δημόσιας Αρχής Λιμένα, που εμείς συστήσαμε, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Τραγική ειρωνεία είναι πως σήμερα (19/1/18) έληγε η προθεσμία ώστε να το απομακρύνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Οπως και να έχει, έχουμε ήδη κινήσει διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου, ώστε να φύγει το πλοίο από το σημείο και να πάει για διάλυση».
 
Ο κ. Σαντορινιός επεσήμανε ακόμη ότι «συνολικά υπάρχουν 60 πλοία επικίνδυνα και επιβλαβή στα λιμάνια. Εμείς, με εντατικό τρόπο, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες- οι οποίες είναι χρονοβόρες και περίπλοκες- ώστε να απομακρυνθούν και να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοΐα».

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Petros P said:

"Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή εμφανίστηκε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας που ανέφερε ότι έχει γίνει σύμβαση με εταιρεία ρυμουλκών για να γίνει η διαδικασία της απομάκρυνσης του πλοίου από το σημείο. Σχετικό πλάνο απομάκρυνσης αναμένονταν να κατατεθεί από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της παράσυρσης του πλοίου είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πειραιά και έχει εκδοθεί ένταλμα για τον πλοιοκτήτη που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πλοίου."

Αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει οντότητα και εκπρόσωπο, θα μπορέσει να ξεκινήσει να πληρώνει τα ανάλογα πρόστιμα για τις παραλείψεις που οδήγησαν ως εδώ, έτσι;:D

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Petros P said:

αυτο ειναι στον αέρα ... στη θάλασσα , ειναι αλλη περίπτωση . Καποιος που ξερει μενsalvage να μας το διευκρινίσει 

ελα ντε. τα ηξερα λιγο διαφορετικα, για πλοιο που διασωζεται, χωρις να ειναι κανεις πανω

Link to comment
Share on other sites

Εμενα με "καίει" με ποια διαδικασία θα γίνει το

Quote

ώστε να το απομακρύνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Οπως και να έχει, έχουμε ήδη κινήσει διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου, ώστε να φύγει το πλοίο από το σημείο και να πάει για διάλυση»

Ποιος διαγωνισμος?Που ακυρώθηκε? Αν παει στου Σπανόπουλου οπως το αδερφό του,θα κινήσει τοσο γρηγορα διαδικασίες ο ΟΛΠ οπως εκανε μετά απο χρόνια  για το Μάρθα που ηταν στου Μπεκρη? Θα είναι συμφωνα με τον ν. 2881/2001 ?

Link to comment
Share on other sites

Για να αλλάξει κυριότητα το πλοιο πρεπει να γινει πλειστηριασμός που ποτε δεν εγινε . Ο συγκεκριμένος ποτε δεν εχει χάσει πλοιο , ολα που πήγε για σκραπ τα πήγε ο ίδιος . 

Απλα τα ειχε παει πριν την πλήρη εφαρμογή της συνθήκης της Βασιλειας (ενός άρθρου της βασικά) σύμφωνα με την οποια όσον αφορά την Ελλάδα οποιο πλοιο φεύγει απο την Ελληνική επικράτεια η οποιο εχει ελληνική σημαια πρεπει να παρει άδεια απο τα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ελλάδας και Τουρκίας , η οποια θελει μια χαρτούρα περίπου 1 μηνός και μια συμπαθητική σε ποσο εγγυητική την οποια παίρνεις πισω οταν διαλυθεί το πλοιο ( 4-5 μήνες μετα ) 

ο ΕΝ λογω πλοιοκτήτης τα πήγε για διάλυση χωρις την άδεια αυτη και οταν πήγαν να βγουν απο τα Ελληνικά χωρικά ύδατα τους γύρισε πισω το Ελληνικό κράτος (δε θυμάμαι ποιο υπουργείο έστειλε το σήμα) 

απο το Δεκέμβρη του 2012 ειναι σε πλήρη εφαρμογή ... 

 

Link to comment
Share on other sites

απο οτι ειχε γραφτει τοτε, την πατησε, γιατι τα ρυμουλκα ηταν ελληνοκτητα, με ελληνικη σημαια και το δημοσιο, εβαλε... δαχτυλο στους ρυμουλκαδες (αν δεν τα φερετε πισω, θα την πληρωσετε εσεις ;) )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...