Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χτές καθώς περίμενα να έρθη το γνωστόν παπόρο γιά να επιστρέψω από την εκδρομή μου στην Αγία Μαρίνα,παρατήρησα ότι στο "κεφάλι" τού "Γ" τής προβλήτας έχουν σχηματιστεί πολλές ρωγμούλες,σάν να είχε γίνει κάποιος μικρής έντασης σεισμός.Κι'επειδή "μικραί ρωγμαί μεγάλον ρήγμα ποιούσιν",κατά πώς θά'λεγαν και οι αρχαίοι,ελπίζω κάποιος αρμόδιος να αντιληφθή το θέμα έγκαιρα και να μήν έχουμε νέα ρεζίλια όπως τότε που είχε καταρρεύσει η προβλήτα....

Επίσης παρατήρησα ότι έχουν τοποθετηθεί δύο υπερ-μοδέρνοι προσκρουστήρες στό εν λόγω "κεφάλι",καθώς και οι βίδες γιά έναν τρίτο,ενώ ένας τέταρτος έχει μείνει ημιτελής (λείπει δηλ.το κομμάτι που έχρεται σ'επαφή με το κύτος τού πλοίου).Ελλειψις χρημάτων ή καθυστέρηση στην παράδοση τών υλικών;

Τέλος,μού κάνει εντύπωση ότι στην Αγία Μαρίνα δέν υπάρχει.....μαρίνα :D παρ'όλο που το καλοκαίρι (ιδίως) συρρέουν εκεί σκάφη και σκαφίδια,τά οποία παραμένουν επ'αγκύρα συγκεκντρωμένα σε μιά μικρή περιοχή,η δέ όλη εικόνα ενθυμίζει το Eastern Point,δηλαδή την συγκέντρωση ψαροκάϊκων που αναφέρει ο Κίπλινγκ στούς "Θαλασσόλυκους".Εκτός τού ότι σέ ενδεχόμενο μπουρίνι είναι πιθανόν να συμβούν σκηνές απείρου κάλλους μεταξύ τών σκαφών και τών "σκαφάτων",τό παπόρον πρέπει να κάνη πολύ προσεκτικές κινήσεις κατά την άφιξη και αναχώρηση ώστε να μήν πάρη παραμάζωμα κανέναν απ'αυτούς...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Λιμάνι Αίγινας

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Στο λιμάνι της Αίγινας προωθείται η κατασκευή κυματοθραύστη. Το έργο βρίσκεται στη φάση της μελέτης. Η μελέτη «Προστασία με κυματοθραύστη εκ φυσικών ογκολίθων των κρηπιδωμάτων νέου λιμένα Αίγινας» έχει ως αντικείμενα: Τη διερεύνηση, πρόβλεψη και περιγραφή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και λειτουργία του έργου, στην έκταση που αυτό εντάσσεται και επηρεάζει, καθώς και την επιβάρυνση που θα υπάρξει από τη νέα δραστηριότητα στο σημερινό περιβαλλοντικό καθεστώς της περιοχής. Την περιγραφή των μέτρων αντιμετώπισης των πιθανών δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και λειτουργία του υπό εξέταση έργου, ώστε να διατυπωθούν και εγκριθούν οι σχετικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας, οι οποίοι και θα εφαρμόζονται στις διάφορες φάσεις υλοποίησης της νέας δραστηριότητας.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δελτίο τύπου του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας για την εγκατάσταση νέων πλωτών στο λιμάνι της Πέρδικας

Για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων πλωτών στο λιμάνι της Πέρδικας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πληροφορεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πέρδικας, ότι αρχίζει η εγκατάσταση των νέων σύγχρονων πλωτών προβλητών στο λιμάνι και ζητούμε την κατανόηση όλων για την όποια πιθανή αναστάτωση. Το έργο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και –εάν δεν υπάρξουν καιρικά φαινόμενα που να δυσχεραίνουν τον εργολήπτη- θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αντικατασταθούν οι παλιές πλωτές προβλήτες από δύο νέες, συνολικού μήκους 80 μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 167.000€ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του έργου μετακινήθηκε χρονικά για μετά το καλοκαίρι διότι καθυστερούσε αδικαιολόγητα από την κεντρική διοίκηση να δοθεί ο κωδικός δημοπράτησής του, κάτι που έγινε στα τέλη Ιουλίου. Στη συνέχεια, κατόπιν των γρήγορων διαδικασιών που κίνησε το Δ.Λ.Τ.Α. ολοκληρώθηκε το στάδιο του διαγωνισμού (ο μειοδότης ανακηρύχθηκε στις 16/9) και έτσι είμαστε σε θέση να παραδώσουμε ένα ακόμα έργο στην περιφέρεια του νησιού μας.

Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας

Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Λεούσης

Πηγη: AEGINA PORTAL

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στο λιμάνι της Αίγινας. Ενώ υποτίθεται ότι με τα έργα (σήκωμα λίγο τις προβλήτες) που έγιναν την άνοιξη βελτιώθηκαν οι υποδομές.

Και ένα βίντεο πέρυσι με τον Απόλλων Ελλάς να ξεφορτώνει και το νερά να καβαλάνε τη προβλήτα και το καταπέλτη του.

Υ.Γ: Για αυτό οι ναυτικοί που δουλεύουν στα πλοία της γραμμής έχουν εύκαιρες ένα ζευγάρι γαλότσες για όταν προσεγγίζουν στο λιμάνι της Αίγινας με κακοκαιρία.

Link to comment
Share on other sites

Με απόφαση του κ. Γιάννη Διαμαντίδη, Υπουργού Θαλασσιών Υποθέσεων, Νήσων και Ναυτιλίας, το έργο της κατασκευής του κυματοθραύστη του λιμανιού της Αίγινας, ανατίθεται στη Νομαρχία Πειραιά και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες καθαρισμού του λιμενίσκου της Βαγίας από τα φύκια και τις φερτές ύλες που έχουν κατακλύσει το μικρό γραφικό λιμανάκι εδώ και καιρό και έχουν εγκλωβίσει τις βάρκες των ψαράδων του χωριού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η απομάκρυνση του κυματοθραύστη σε σχέση με την αρχική πρόταση, δημιουργεί ένα άνοιγμα 140μ από την άκρη της κολόνας, ώστε με συνδυασμό το άνοιγμα των 180μ στην είσοδο του λιμανιού, ανανεώνει τα νερά και αυξάνει τη διάμετρο της λιμενολεκανης. Αυτό το γεγονός διευκολύνει τους ελιγμούς των πλοίων και ελαττώνει την πίεση πάνω στα κρηπιδώματα του λιμανιού. Βεβαία υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί για το τύπο του κυματοθραύστη, που αναμένεται να είναι πλωτός. Επειδή ο κυματισμός στην περιοχή του έργου δεν είναι επιφανειακός, αλλά στο βάθος, οπότε το έργο θα ήταν άχρηστο, αφού δεν εξασφαλίζει προστασία. Ενώ η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει ξεκαθαρίσει ότι επιτρέπει τη χρήση μόνο φυσικών ογκόλιθων. Εδώ μπορείτε να μια γενική διάταξη του λιμανιού της Αίγινας μετά την εκτέλεση του έργου, που αναμένει την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα!!!

Πηγή: SARONIC MAGAZINE

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 11 months later...
  • 3 months later...

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ στην Αίγινα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών την Κυριακή 30-12-12.

 

 

 

Πηγή: www.hcg.gr

Μήπως εννοεί στο Αγκίστρι??  :huh:

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί,διότι δέν υπάρχει μέρος στην Αίγινα που να λέγεται "Σκάλα".

 

Πάντως εξακολουθώ να γελάω με αυτό το "λιμένας" με το οποίο αποκαλούν τον μώλο όπου με τέτοιο καιρό ούτε φουσκωτό με κουπιά δέν μπορεί να δέση.

 

Αναρωτιέμαι μάλιστα γιατί το πλοίο δέν πήγε στον Μύλο,που άν μή τι άλλο,φαίνεται να είναι λιγώτερο "επισφαλής" η προσέγγιση εκεί.Βέβαια πάλι έκθετο στους αέρηδες είναι,αλλά είναι πιό μεγάλος ο ντόκος και έχει περισσότερο χώρο γιά μανούβρα το βαπόρι.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να εννοεί την αποβάθρα της Αίγινας με τη λέξη "σκάλα" και να υποπίπτει σε πλεονασμό χρησιμοποιόντας παράλληλα και τη λέξη λιμάνι. Ίσως πάλι να εννοεί και το Αγκίστρι μια και ονομάζεται Σκάλα ο οικισμός όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Αν υπάγονται στην ίδια λιμενική αρχή είναι λογικό να αναφέρεται έτσι για καθαρά θεσμικούς λόγους. Αρκεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν μπορεί σε ποιό από τα δύο λιμάνια δεν κατάφερε να δέσει ο Ποσειδώνας. Όσο για τη λέξη "λιμένας" φίλε Hastaroth, εδώ φτάσαμε στα μάτια του κρατικού μηχανισμού η γιαγιάκα στο χωριό με το σπιτάκι του προπάππου της και την αγροτική συνταξούλα να φαντάζει μεγαλογαιοκτήμονας - επιχειρηματίας και να υπόκειται σε ανάλογη φορολογία, στο "λιμένα του Αγκιστρίου" θα κολλήσουνε;;; :P

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ ότι εννοούσε την Σκάλα Αγκιστρίου,γιατί η αποβάθρα στο λιμάνι τής Αίγινας δέν έχω ακούσει ποτέ να αποκαλήται "Σκάλα".Επίσης από το δημοσίευμα συμπεραίνω ότι το πλοίο έφτασε μέχρι το Αγκίστρι,είδε ο καπετάνιος ότι δέν μπορούσε να δέση στον ΄"λιμένα" και έφυγε να επιστρέψη στην Αίγινα (αυτό μάλλον εννοεί λέγοντας ότι "το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του").

 

Στό Αγκίστρι υπάρχει λιμενικός σταθμός (έχει και ένα ξύλινο φυλάκιο στην αρχή τού μώλου-συγγνώμην,τού "λιμένος" ήθελα να πώ :D ) οπότε προφανώς δέν υπάγεται στο λιμεναρχείο τής Αίγινας.

 

Τώρα βέβαια μ'αυτόν τον παλιόκαιρο,ενδεχομένως το πλοίο να μήν μπορούσε να δέση ούτε στην Αίγινα,ιδίως αφού πέφτει με την πλώρη (επειδή μετά συνεχίζει γιά το Αγκίστρι),οπότε ο συντάκτης τού δημοσιεύματος πάλι εντός θέματος ήταν.

 

Κατά τ'άλλα καλή χρονιά,διότι ήδη είμαστε στο 2013 το οποίο,σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας,θα είναι έτος κατά το οποίο θα αρχίσουν να φαίνωνται οι πρώτες ενδείξεις ότι πλησιάζουν τα πρώτα σημάδια τής ανάκαμψης που θα αρχίση να συμβαίνη δειλά-δειλά περί τα μέσα τού 2014.Μέχρι τότε η γιαγιάκα στο χωριό με το σπιτάκι του προπάππου της και την αγροτική συνταξούλα θα συνεχίση να θεωρήται από το κράτος ώς μεγαλογαιοκτήμονας - επιχειρηματίας και να υπόκειται σε ανάλογη φορολογία......

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 7 months later...

Καθίζηση έχει υποστεί ένα μέρος της προβλήτας στο λιμάνι της Σουβάλας και πιο συγκεκριμένα κοντά σε σημείο που προσδένει το επιβατικό πλοίο το οποίο εξυπηρετεί την περιοχή, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Πηγη: Aegina Portal

post-1850-0-87924000-1393595947_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Λογικά θα πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες στη προβλήτα της Σουβαλας, για να την χαμηλωσουν μιας και την εποχή που είχε πάει το Φαιδρα την είχαν σηκώσει για να στρώνει καλύτερα ο καταπέλτης του. Τώρα θα πρέπει να την χαμηλωσουν για να μην έχει πρόβλημα το Οσιος Δαβίδ που είναι πιο χαμηλά ο καταπέλτης του

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 7 months later...

Αποσύρθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το έργο του κυματοθραύστη στο λιμάνι της Αίγινας

Quote

Η συζήτηση για το έργο του κυματοθραύστη ξεκίνησε και πάλι με αφορμή ερώτηση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης αναφέρθηκε στην απόσυρση της προσφυγής που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από κάποια offshore κυπριακή εταιρία. Υπενθύμισε επίσης ότι το έργο του κυματοθραύστη είχε προκριθεί ως λύση σε ημερίδα που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2010.

Για το ζήτημα του κυματοθραύστη ενημέρωση έκανε προς το Σώμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτισώτης: "Για τον κυματοθραύστη είχαν σταματήσει τα πράγματα γιατί εκκρεμούσε μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Είχε ημερομηνία εκδίκασης 30 Νοεμβρίου. Η δικηγόρος του δήμου κυρία Τσάμη, με την οποία είχαμε επικοινωνία με το ΣτΕ ενημερωθήκαμε ότι τελικά απέσυραν την προσφυγή, οπότε ανοίγει ο δρόμος για να συνεχιστεί αυτό το έργο. Πραγματικά όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στο λιμάνι της Αίγινας, κυρίως με τον πουνέντη, βλέπετε τι γίνεται δεν μπορεί να μπει ούτε το καράβι. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, η πρόθεση είναι σαφώς και το λιμάνι της Αίγινας να είναι ασφαλές".

"Σαν σκέψη, υπήρχαν κάποιοι προβληματισμοί θα έλεγα για τους φυσικούς ογκόλιθους, σε σχέση και με την Κολόνα, αλλά και το τοπίο και όλες αυτές τις ανησυχίες για τις οποίες είχαν προσφύγει στο ΣτΕ. Υπήρχε μία σκέψη, είχαμε μιλήσει και με το Πολυτεχνείο, μήπως μπορούσε να γίνει μία προσομοίωση. Έχει ειδικό χώρο το Πολυτεχνείο που μπορεί να δοκιμάζει σε μικρογραφία τα λιμενικά έργα, μήπως θα μπορούσε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό με μία μη μόνιμη κατασκευή". Ο κύριος Σκαλτσιώτης εξήγησε ότι η σκέψη αυτή αφορά τους πλωτούς κυματοθραύστες, οι οποίοι όπως είπε θα μπορούσαν να έχουν αυτό το ρόλο που θα έπαιζαν οι φυσικοί ογκόλιθοι. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι σύμφωνα με μία εκτίμηση σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση του ανέμου οι πλωτοί κυματοθραύστες δεν θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί.

Είπε ότι τόσο το Πολυτεχνείο, όσο και η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού διαθέτουν κώνους, τους οποίους παραχωρούν για ένα χρόνο, έναντι τιμήματος και καταγράφουν πραγματικά στοιχεία, ώστε να επιλεγεί η βέλτιστη λύση. "Πρόθεση είναι, σαφώς, το λιμάνι της Αίγινας να είναι προστατευμένο από τους ανέμους", συμπλήρωσε ο κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απομακρύνονται τα φύκια από το λιμάνι της Βαγίας.

Quote

Ο μεγάλος όγκος από τα φύκια που έχουν ξεβραστεί σε αυτό το γραφικό λιμάνι της Αίγινας, δημιουργεί μία ιδιαίτερα αποκρουστική εικόνα και επικίνδυνες συνθήκες για τα μικρά σκάφη που ελλιμενίζονται εκεί. Το πρόβλημα στο λιμάνι της Βαγίας παρουσιάζεται επί σειρά ετών, εγκλωβίζοντας τα μικρά σκάφη σε λίγους πόντους νερό. Η απομάκρυνσή τους ξεκίνησε σήμερα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και σταδιακά ο πυθμένας καθαρίζεται. Το πρόβλημα ωστόσο δεν θα εξαλειφθεί εάν δεν αποκατασταθούν τεχνικά κάποια σημεία του μικρού λιμανιού. Τον Σεπτεμβρίου του 2015 είχε γίνει γνωστό ότι εγκρίθηκε από την Περιφέρεια ποσό ύψους 1.200.000 ευρώ, για τη συντήρηση στα μικρά λιμάνια της περιφέρειας της Αίγινας με τίτλο: "Αποκατάσταση ζημιών από θαλασσοταραχή νήσου Αίγινας". Ανάμεσα στα μικρά λιμάνια του νησιού που αφορά το έργο βρίσκεται και αυτό της Βαγίας. Σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμέιου κύριος Γιώργος Σκαλτσίωτης απάντησε ότι σύντομα θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Επίσης αναμένονται να γίνουν έργα στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και στο λιμάνι της Πέρδικας με κόστος για τα δύο έργα ύψους 3.8 εκ και 2.9 εκ αντίστοιχα τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και αναμένεται η επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...