Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

«Βούλιαξε» από κόσμο το «Εξπρές Σκιάθος» στον περίπλου του Παγασητικού τη Παρασκευή 23-06-17

Quote

Με περίπου 1100 ανθρώπους απέπλευσε λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», για τον περίπλου του Παγασητικού, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν παραπάνω από αναμενόμενη, εκτιμάται ότι έσπασαν ρεκόρ και οι Βολιώτες απολαμβάνουν τη ζεστή βραδιά στο πλοίο και σε χορηγία της πλοιοκτήτριας εταιρίας HELLENIC SEAWAYS.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συναγερμός στο λιμάνι του Βόλου από ατύχημα με τρεις τραυματίες στο Express Skiathos.

Quote

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν (δύο ναυτικοί και ένα οδηγός φορτηγού), ευτυχώς ελαφρά, στις 7.30 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Βόλου, όταν μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Express Skiathos και την αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων, ξεκίνησε επιχείρηση εκφόρτωσης από φορτηγό στο σκάφος βαρελιών με λιπαντέλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης έσπασε ένα από τα συρματόσχοινα του κεντρικού καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποια από τα βαρέλια που βρίσκονταν σε παλέτες να μετατοπιστούν και να τραυματιστούν ένας μηχανοδηγός στο πόδι, ένας μηχανικός στο πόδι και στο στήθος και ο οδηγός του φορτηγού, με σκίσιμο στο φρύδι.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο κατέφθασε δύναμη του ΕΚΑΒ, η οποία μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου τους τρεις τραυματίες, ενώ στο σημείο μετέβησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, υπό τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Εμμανουήλ Κανάλη.

Κλήθηκε η Επιθεώρηση Πλοίων, ενώ η Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα θα διενεργηθεί από το Κ.Λ.Β.

 

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση του ΥΕΝ για τον τραυματισμό τριών ημεδαπών κατά τη διάρκεια φόρτωσης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού τριών (03) ανδρών κατά τη διάρκεια φόρτωσης βαρελιών με λάδια μηχανής στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Βόλου μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου του από Βόρειες Σποράδες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ως άνω φόρτωσης από Ι/Χ-Φ/Γ όχημα στο πλοίο, έσπασε ο εντατήρας του δεξιού συρματόσχοινου κεντρικού καταπέλτη με αποτέλεσμα την αιφνίδια μετακίνησή του, την πτώση από ύψος περίπου ενάμισι μέτρου (1,5m) τεσσάρων (04) βαρελιών με λάδι μηχανής στον καταπέλτη και τον τραυματισμό δύο (02) μελών πληρώματος, ηλικίας 30 και 49 ετών, καθώς και του 50χρονου οδηγού του εν λόγω Ι/Χ-Φ/Γ οχήματος το οποίο βρισκόταν στο λιμένα.

Άμεσα οι ανωτέρω διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από όπου ο 49χρονος και ο 50χρονος εξήλθαν, ενώ ο 30χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, καθώς επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι αποκατάστασης βλάβης και διαπίστωσης αποκατάστασής της από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο παρακολουθούντα οργανισμό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ελαφρά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος στη Σκόπελο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, στον οικείο λιμένα, λόγω των ισχυρών επικρατουσών καιρικών συνθηκών, το πλοίο ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα στην αριστερή και πρωραία πλευρά του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκδορών στο πλοίο.

Κατόπιν έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης, επετράπη η συνέχιση πλόων του “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ”, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Αλόννησου με καθυστέρηση μίας (01) ώρας και δεκαπέντε (15) λεπτών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/12/2016 at 11:12 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η απάντηση έχει δοθεί ήδη στο σενάριο πώλησης του Εξπρές Σκιάθος στην 2Wayferries. 

Σε αντίθεση με τα σενάρια πώλησης έχουν κυκλοφορήσει νέα σενάρια για αντικατάσταση των κύριων μηχανών (αυτό πιστεύω ότι θα γίνει, για να ησυχάσουν με τα μηχανικά προβλήματα που ταλαιπωρούν του πλοίου εκ κατασκευής) και για επιμήκυνση την επόμενη χρονιά.

Ισχύει άραγε το σενάριο της επιμήκυνσης για φέτος?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...