Jump to content
Shipfriends

Ark Futura (IMO 9129598)


Recommended Posts

On 3/20/2017 at 12:51 AM, Nick the Greek said:

DFDS το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν.  

Fredericia - Copenhagen - Klaipeda:

Φρειδερικία δηλαδή, είναι ο λιμένας αφετηρίας που εξυπηρετεί την ευρύτερη επαρχία της Γιουτλάνδης στη Δανία και με ενδιάμεσο σταθμό την Κοπενχάγη καταλήγει στη Λιθουανία. Σχετικά πρόσφατη γραμμή νομίζω(ξεκίνησε πρίν λίγα χρόνια δηλαδή) και συνδέει τους 2 προορισμούς δύο φορές την εβδομάδα με ενδιάμεση προσέγγιση στην Κοπενχάγη και στις 2 κατευθύνσεις. Το Ark Futura είναι ο μοναδικός εργάτης της γραμμής

To Ark Futura (IMO No: 9129598) ανήκει στη DFDS και είναι αδελφό πλοίο το Mont Ventoux. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 1996 στο ναυπηγείο Visentini στην Ιταλία με το όνομα Dana Futura. To 2000 μετονομάστηκε σε Tor Futura και το 2011 πήρε το όνομα Ark Futura. Το πλοίο έχει μήκος 183,10 μέτρα, πλάτος 25,03 μέτρα και κινείται με μια μηχανή MAN-B&W 8L 58/64, που του δίνουν maximum ταχύτητα 19,7 κόμβων. Από τις 22 Ιουλίου βρίσκεται για εργασίες συντήρησης στο Gdansk.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 5 months later...
  • 4 months later...
  • 5 months later...
  • 2 years later...

Έχω παραλείψει να αναφέρω πως εδώ και πάρα πολλούς μήνες το Ark Futura έχει αντικαταστήσει το Botnia Seaways στη γραμμή της DFDS από τη Μασσαλία για την Τυνησία. Αυτό μας δίνει κι εμάς την ευκαιρία να το φωτογραφίσουμε σε αναχώρησή του το περσινό καλοκαίρι από τη Μασσαλία. Το μάτι μας έχοντας συνηθίσει στις καινούριες γενιές ro-ro, κάνει το Ark Futura να φαίνεται παλαιότερης εποχής αν και είναι μόλις 26.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...