Jump to content
Shipfriends

Petunia Seaways (IMO 9259501)


Recommended Posts

On 3/20/2017 at 12:51 AM, Nick the Greek said:

DFDS το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν.  

Immingham - (Brevik) - Gothenburg:

Περνάμε στις γραμμές που διέρχονται από το Βρεταννικό hub της εταιρείας, το μαγευτικό Immingham. Εν πρώτοις έχουμε τη γραμμή του Goteborg με ενδιάμεσες προσεγγίσεις 2 φορές την εβδομάδα(Παρασκευή και Δευτέρα) στο μικρό νορβηγικό λιμάνι του Brevik. Εδώ έχουμε 6 αναχωρήσεις την εβδομάδα σε κάθε κατεύθυνση εκτός Δευτέρας από το Immingham κι εκτός Κυριακής από το Goteborg, με το Immingham - Goteborg να παίρνει 26 ώρες και το Immingham Brevik να παίρνει 19 ώρες. Συνεπώς εδώ χρειάζονται 3 πλοία, που αυτή την εποχή είναι τα μεγάλης χωρητικότητας Ficaria Seaways, Magnolia Seaways και Petunia Seaways.

To Petunia Seaways (IMO No: 9259501) ανήκει στη DFDS και είναι αδελφό πλοίο το Magnolia Seaways, Primula Seaways, Begonia Seaways, Freesia Seaways και Ficaria Seaways. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 2004 στο ναυπηγείο Flensburger Schiffbau Ges. στo Flensburg της Γερμανίας με το όνομα Tor Petunia και το 2011 μετονομάστηκε σε Petunia Seaways. Το πλοίο έχει μήκος 197,02 μέτρα, πλάτος 25,09 μέτρα και κινείται με μια μηχανή MAN B&W 9L60 MC-C, που του δίνουν maximum ταχύτητα 22,5 κόμβων. Από τις 22 Ιουλίου βρίσκεται για εργασίες συντήρησης στο Gdansk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Με τις τράμπες στο στόλο λόγω των νεότευκτων, έχει καταλήξει στο Immingham - Cuxhaven(είναι ένα λιμάνι στην είσοδο του ποταμού Elbe, στη βόρεια Γερμανία).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ήρθε η ώρα και του Petunia Seaways να παρελάσει από την gallerie μας. Εν πρώτοις πάμε στο Goteborg του καλοκαιριού του 2019 για να το δούμε με το σταυρό της DFDS στο φουγάρο του. Έχει έρθει νωρίτερα μέσα στη νύχτα και βρίσκεται πια στα τελευταία στάδια της εκφόρτωσης όπως βλέπετε κι εδώ, η οποία διαρκεί αρκετή ώρα. Επιστροφή στο μέλλον και με την πανδημία να έχει υποχωρήσει, το βλέπουμε δεμένο στη Γάνδη πρίν λίγες εβδομάδες με τα αρχικά της DFDS στο φουγάρο, σε δρομολόγιο από το Goteborg. Έκτοτε έχει αλλάξει αποστολή και κάνει δρομολόγια ανάμεσα σε Goteborg και Immingham αυτήν την εποχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...