Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και ενώ βλέπουμε το Celebrity Apex προσδεδεμένο στον Τούρλο της Μυκόνου, υπάρχει κάτι που νομίζω δεν έχουμε σχολιάσει για το πλοίο. Κι αυτό είναι το ότι με εξαίρεση την πρύμη του πλοίου και τις καμπίνες με μπαλκόνια, στο υπόλοιπο πλοίο τα μπαλκόνια είναι πολύ λίγα συγκριτικά με το μέγεθός του. Η μεγάλη πλειοψηφία των καμπινών δεν έχει μπαλκόνι αλλά απλά παράθυρα των οποίων το πάνω μέρος κατεβαίνει και μπορεί να ακουμπήσει κανείς επάνω στο περβάζι για να κοιτάξει έξω. Το παρατήρησα όντας στη σκιά του πλοίου στη Μύκονο, ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω πως και γιατί είχαμε αυτήν τη μετακίνηση από το τη συνήθη πρακτική τα τελευταία 25 χρόνια με τις εξωτερικές καμπίνες να διαθέτουν μπαλκόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος. Άλλωστε τα Solstice class και μπαλκόνια εχουν και μεγαλύτερα είναι.

Προφανώς είναι σχεδιασμός τέτοιος, άλλη όψη στο πλοίο και ίσως πιο μοντέρνα εμφάνιση. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τραβιέται λίγο Celebrity Apex ακόμη, όταν το βλέπει κανείς το καλοκαίρι στη ράδα της Μυκόνου είναι πολύ εντυπωσιακό και ξεχωριστό. Εδώ βλέπουμε και το μαγικό χαλί σε δράση με τα tenders πλευρισμένα πάνω του. Μετέφερε εν πολλοίς Αμερικανούς επισκέπτες και μάλιστα κάποιας οικονομικής επιφάνειας στις περισσότερες περιπτώσεις. Άντε και του χρόνου τέτοιες εικόνες.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάω και ξανακοιτάω το Celebrity Apex και δεν μου κολλάει σαν αιτιολογία καμία από αυτές που αναφέρατε για την έλλειψη μπαλκονιών, παίδες. Από την άλλη η μοναδική άλλη σκέψη που μπορώ να κάνω, είναι να πρόκειται για οικονομική απόφαση. Για παράδειγμα, είσαι επιβάτης και πάει το πλοίο σε λιμάνι. Δε γουστάρεις να πάς εκδρομή για τον οποιονδήποτε λόγο, άρα το πλοίο χάνει από σένα αυτό το έσοδο. Αν είχες μπαλκόνι, πιθανόν να την άραζες εκεί όλη μέρα. Αν δεν έχεις όμως μπαλκόνι, δε θα κάτσεις μέσα στην καμπίνα. Θα φέρεις βόλτα το πλοίο και θα κάνεις κατανάλωση στα καταστήματά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...