Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Σικίνου


Recommended Posts

Είναι πλέον φανερό ότι η σύνδεση της Σικίνου με τα Αττικά λιμάνια λίγο απεχει από το να χαρακτηριστεί ως άγονη γραμμή. Το βάρος των μεταφορών σηκώνουν οι εξής εταιρίες: Zante Ferries ΑΝΜΕΖ Α.Ε. , SEA JETS και Hellenic Seaways με τα συμβατικά πλοία Αδαμάντιος Κοραής, Διονύσιος Σολωμός , τo ταχύπλοο Andros Jet και Flying Cat 4 αντίστοιχα. Ας μην ξεχναμε ότι βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο και γι'αυτό υπάρχει κάλυψη από ταχύπλοα. Κατά τους χειμερινούς μήνες η σύνδεση καλύπτεται μόνο από τα δύο συμβατικά μεγάλης μεν χωρητικότητας επιβατών και οχημάτων, αργοκίνητα δε Α.Κοραής και Δ.Σολωμός. Ας συζητήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και ας προτείνουμε πιθανούς τρόπους βελτίωσης της γραμμής!

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Είναι κάποιου είδους αστείο αυτό..; Το χειμώνα δεν υπάρχει κανένα ταχύπλοο σε καμία γραμμή (και απ' ότι φαίνεται ούτε και το καλοκαίρι μπορεί το νησί να υποστηρίξει ταχύπλοο!). Επίσης, πόσο καλύτερη σύνδεση έχουν το χειμώνα νησιά όπως η Ανάφη και η Φολέγανδρος με ίδια ή και περισσότερη κίνηση από τη Σίκινο;!; Για μένα θα έπρεπε απλά να υπάρχει και ένα βραδινό δρομολόγιο από/προς Φολέγανδρο/Σίκινο/Ίο κλπ αντί να είναι όλα ημερήσια!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρώτη προσέγγιση του Andros Jet και στην Σίκινο μετά την αποκατάσταση της ζημιάς στον προωθητήρα του. Βιαστική φορτοεκφόρτωση για να αδειάσει το λιμάνι για την πλαγιοδέτηση του Flyingcat 4 ελάχιστα αργότερα. 

 

Η ιδέα του βραδινού δρομολογίου είναι καλή και έχει λογική. Πάντως για να έχουμε καλό ερώτημα η κίνηση από Σίκινο προς Φολέγανδρο και αντίστροφα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αντίθετα ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η μετακίνηση προς Ίο (για λόγους τουρισμού, τροφοδοσίας). Οπότε αν υπάρξει άνοιγμα μιας τέτοιας γραμμής σίγουρα θα πρέπει να περιλάβει Ίο οπωσδήποτε.

Το δελτίο κίνησης για σήμερα 15/08 περιλαμβάνει και την παρθενική άφιξη του Andros Jet στο λιμάνι μετά από την αποκατάσταση της ζημιάς στον προωθητήρα του. Πέρα από αυτό είχαμε τις 2 προσεγγίσεις του Flyingcat 4 πρωΐ και μεσημέρι και το απόγευμα άφιξη του Αδαμάντιος Κοραής. Η τελευταία διεξήχθη σε ιδιαίτερο κλίμα κατάνοιξης με την κόρνα του πλοίου να σφυρίζει ασυνήθιστα πολύ και ευχές να ανταλάσσονται εκατέρωθεν μεταξύ ταξιδιωτών και πληρώματος (ακόμα και με τη χρήση μεγαφώνων!)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...