Jump to content
Shipfriends

Η προσάραξη του ΕΓ/ΤΡ Κωνσταντής στο Καραμπουρνάκι στις 6 Ιουλίου 2018


Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ Κωνσταντής στη Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες, για την προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ'' Ν.Π. 11710 σε αμμώδη αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΙΚΡΟ ΕΜΒΟΛΟ'' έμπροσθεν των εγκαταστάσεων της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης τοπικού δρομολογίου από τους Νέους Επιβάτες προς το λιμένα Θεσσαλονίκης, σε απόσταση εκατόν πενήντα (150) μέτρων περίπου από την ακτή.

Στην περιοχή έσπευσαν πνευστό βοηθητικό σκάφος Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΕΣ ''ΑΡΜΟΝΙΑ'' Ν.Θ. 656, ''ΑΣΤΕΡΙΑΣ''Ν.Θ. 353, ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν.Π. 10594, ''ΑΛΟΝ ΣΕΒΟΥ'' Ν.Θ. 802, οι Φ/Γ-ΛΑΝΤΖΕΣ ''ΕΡΜΗΣ Ζ'' Ν.Θ. 1142, ''ΓΕΡΜΑΝΟΣ'' Ν.Θ. 1637 καθώς και το πνευστό ιδιωτικό βοηθητικό σκάφος απορρύπανσης ''ΕΙΡΗΝΗ'' Τ.Θ. 241, προς παροχή συνδρομής.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μετεπιβίβαση των επιβατών στο βοηθητικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στο ''ΕΙΡΗΝΗ'' και ομοίως από τα πνευστά σκάφη στις Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΕΣ. Οι συνολικά σαράντα (40) επιβάτες του ''ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ'' αποβιβάστηκαν στον κεντρικό λιμένα Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων.

Στο πλοίο διενεργήθηκε έλεγχος υφάλων από ιδιώτη δύτη και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από το πλήρωμά του. Το ''ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ'' κατέπλευσε ασφαλώς στη θέση ελλιμενισμού του και τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό προστατευτικό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Να αναφέρουμε ότι το πλοίο έχει επιστρέψει στα δρομολόγια του

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Η προσάραξη του ΕΓ/ΤΡ Κωνσταντής στο Καραμπουρνάκι στις 6 Ιουλίου 2018

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...