Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 1/18/2010 at 10:16 PM, enas chiotis said:

Ήδη κατι ψίθυροι-παράπονα ακούγονται από τα Διαπόντια νησιά που δεν έχουν πλοίο, τη Λήμνο, την 3η γραμμή των Κυκλάδων κλπ.

On 1/5/2013 at 2:18 PM, Ariadne said:

Να προσθέσω και το Πήγασος από Άγιο Στέφανο για Διαπόντια Νησιά. Αν και σταματάει για συντήρηση τις επόμενες μέρες και για διάστημα περίπου 20 ημερών.

On 7/23/2005 at 12:43 PM, Angelos said:

4. Κέρκυρα - Διαπόντια Νησιά (Ερεικούσα - Μαθράκι- Οθωνοί) και επιστροφή με την εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα. Επίσης ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα κατά τη χρονική περίοδο από 12/06/06 έως 10/09/06, στην εταιρεία «Κατέχης Σπυρίδων ΝΕ» με το Ε/Γ-Ο/Γ «Αλέξανδρος Κ. ΙΙ»

On 7/5/2018 at 8:36 AM, Panagia Ekatontapiliani said:
On 7/10/2018 at 11:45 AM, Kerkyra Express said:

Μήπως έχεις κάποια πληροφορία αν πρόκειται αυτό ή κάποιο άλλο να μπει προς Διαποντια γιατί κάτι τέτοιο έχει πάρει το αυτί μου εκτός και είναι ράδιο αρβύλα. 

εχουμε κατι νεοτερο για την προσωρινη καλυψη της γραμμης;

ηδη εχουν γεμισει τα ηλεκτρονικα μεσα ενημερωσης με πολλες διαμαρτυριες των νησιωτων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αποκλεισμένα τα Διαπόντια νησιά λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου "Αλέξανδρος Κ ΙΙ"

Quote

Αποκλεισμένοι με τα οχήματά τους βρίσκονται από το Σάββατο στα Διαπόντια νησιά Μαυράκι, Ερείκουσα και Οθωνοί εκατοντάδες τουρίστες και επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην Κέρκυρα, λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης του πλοίου «Αλέξανδρος Κ ΙΙ». Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς δεν μπορεί να γίνει και ανεφοδιασμός των συγκεκριμένων νησιών με προϊόντα.
Ο μοναδικός -πλέον- τρόπος μετάβασης στα Διαπόντια νησιά και επιστροφής από αυτά είναι ένα μικρό πλοιάριο που μπορεί να εξυπηρετήσει ελάχιστα άτομα. Τουρίστες που νοίκιασαν οχήματα προκειμένου να μεταβούν και να γνωρίσουν τα «διαμάντια» του Ιονίου κινδυνεύουν να χάσουν τις προκαθορισμένες πτήσεις τους, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας και χάνουν καθημερινά χιλιάδες ευρώ και οι κάτοικοι μετρούν τα τρόφιμα που τους έμειναν στο ντουλάπι. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητάμε άμεσα τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας για να υπάρξει λύση», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Νόνη Μάστορα. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν από το Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να μεταβούν στα Διαπόντια νησιά: οδηγοί φορτηγών που ανεφοδιάζουν τα νησιά και βλέπουν τα προϊόντα που μεταφέρουν να έχουν υποστεί ήδη μεγάλες ζημιές, Έλληνες της Ομογένειας που μπορούν να έρχονται μόνο μία φορά στο νησί ετησίως και θέλουν να επισκεφθούν τα σπίτια τους.
Και οι τρεις αντιδήμαρχοι της Κέρκυρας προσπαθούν να βρουν μία λύση με το δήμο αλλά η κάθε ώρα που περνά γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λαμβάνει πλέον τεράστιες διαστάσεις, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μάστορα.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή το Αλέξανδρος Κ ΙΙ θα μείνει εκτός δρομολογίων μέχρι τις 25/07/18, το ΥΕΝ κάνει πρόσκληση για σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ - (ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΜΑΘΡΑΚΙ - ΟΘΩΝΟΙ) και επιστροφή με ημερομηνία λήξης κατάθεσης προσφορών την Παρασκευή 13/07/18. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παράταση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για Σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ - (ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΜΑΘΡΑΚΙ - ΟΘΩΝΟΙ) και επιστροφή μέχρι τις 16/07/18 στις 12:00 και τα δικαιολογητικά μέχρι τις 18/07/18 στις 12:00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από ότι φαίνεται δεν υπήρξε ουδείς ενδιαφερόμενος και πλέον το ΥΕΝ καλεί για νέα σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ (ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ - ΜΑΘΡΑΚΙ - ΟΘΩΝΟΙ) και επιστροφή μέχρι τις 31/07/18 με τίμημα 4300€ ανά δρομολόγιο, με προθεσμία υποβολής σήμερα μέχρι τις 15:30. Αλλά με μια αλλαγή ότι εάν δεν υπάρξει Ε/Γ-Ο/Γ με τα χαρακτηριστικά της σύμβασης, μπορεί να δηλωθεί ένα Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (το Ζευς ακούει) ή ένα Ε/Γ (2150€) και ένα Φ/Γ-Ο/Γ (2150€).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιλαγα για οχηματαγωγο.

Σιγουρα θα εχουν ξεμεινει αυτοκινητα εκει τοσες μερες που δεν γινονται δρομολογια

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο τέλος όπως πάει θα ξανά αρχίσει τα δρομολόγια ο Αλέξανδρος όσον αφορά το ότι έχουν αρχίσει να ξεμενουν τα νησιά από προμήθειες και το ότι έχουν αποκλειστεί οχήματα εκεί με τουρίστες προφανώς δεν ιδρώνει το αυτί του υπουργείου. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλλα έχουν σημασία Κυκλάδες,Κρήτη ( 2 πλοία) + Σποράδες. Τα μικρά νησιά του Ιουνίου χέστηκαν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα έδωσε μια λύση το Γρηγόρης Μ για τον ανεφοδιασμο των μικρών νησιών Μαθρακι, Οθωνοι και Ερεικουσα. Καθώς και το Κέρκυρα έκανε ένα δρομολόγιο για την Ερεικουσα. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×