Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Θραύση συρματόσχοινου καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ Αλκίνοος στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, με εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μηχανική βλάβη του Αλκίνοος στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία προ απόπλου του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα ν. Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας, παρουσιάστηκε θορυβώδης λειτουργία με παρουσία μικρής έκτασης δόνησης (vibration) στη ρεβέρσα αριστερής κύριας μηχανής.

Επί του πλοίου μετέβη κλιμάκιο επιθεωρητών Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας όπου διαπίστωσε την βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι σαράντα ένας (41) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

θεματακι με τον καταπελτη ειχε χθες ο αλκινοος.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία προ απόπλου του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα ν. Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας, παρατηρήθηκε αδυναμία λειτουργίας του πρωραίου καταπέλτη και συγκεκριμένα ανύψωσης αυτού.

Επί του πλοίου μετέβη κλιμάκιο επιθεωρητών Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι εβδομήντα επτά (77) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Βλάβη καταπέλτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Αλκίνοος στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε αδυναμία καθόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης.

Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στη ράμπα Νο1 του λιμένα Ηγουμενίτσας και το πλήρωμα κατέβασε χειροκίνητα τον καταπέλτη, αποβιβάζοντας τους εκατόν τριάντα οκτώ (138) επιβάτες και εκφορτώνοντας είκοσι τέσσερα (24) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ένα (01) λεωφορείο , ένα (01) δίκυκλο και πέντε (05) Φ/Γ οχήματα.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΛΚΙΝΟΟΣ”, αλλά κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δυσλειτουργία στο πηδάλιο του “Αλκίνοος”

Quote

Βλάβη υπέστη το φέρι μποτ ΑΛΚΙΝΟΟΣ, την Παρασκευή, κι έτσι, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες της Παρασκευής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ ”ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης εντός του λιμένα, παρατηρήθηκε δυσλειτουργία -ταλάντωση αριστερού πηδαλίου κατά την πλεύση του .
Επί του πλοίου μετέβη κλιμάκιο επιθεωρητών Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας όπου διαπίστωσε την βλάβη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΛΚΙΝΟΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ Αλκίνοος στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ηγουμενίτσας προς τον λιμένα Κέρκυρας, ότι κατά την διαδικασία κατάπλου στον οικείο λιμένα, απώλεσε την αριστερή άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Κέρκυρας, όπου με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, η άγκυρα περισυνελέγη από τον βυθό και πραγματοποιήθηκε επισκευή της κομμένης σύνδεσης, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε η ικανοποιητική λειτουργία της εν λόγω άγκυρας. Στον οικείο λιμένα ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό την Ηγουμενίτσα 24 επιβάτες, 06 Ε.Ι.Χ. και 02 Φ/Γ, που προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Αλκίνοος στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι το εν λόγω πλοίο αδυνατούσε να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταφοράς Φ/Γ οχημάτων μεταφοράς οχληρών φορτίων με προορισμό την Κέρκυρα, με δεκατέσσερα (14) Φ/Γ οχήματα και δεκατρείς (13)επιβάτες, λόγω αδυναμίας εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ από το συμβάν, δε αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...