Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Με συνδρομή ρυμουλκού έδεσε στο λιμάνι της Σύρου το Andros Jet μετά από βλάβη

Quote

Ζημιά στο αριστερό "πηδάλιο" (σύστημα προώθησης υδροτζέτ) διαπιστώθηκε για το Andros Jet κατά το σημερινό δρομόλογιό του προς τη Σύρο, με το πλοίο να οδηγείται σταδιακά προς το λιμάνι της Ερμούπολης κατόπιν συνδρομής της Λιμενικής Αρχής και απαραίτητων μέσων. 

Συγκεκριμένα, το πλοίο αγκυροβόλησε αρχικά νότια της βραχονησίδας “Γαϊδουρονήσι” και αυτή τη στιγμή με την υποβοήθηση ρυμουλκού θα κατευθυνθεί στο λιμάνι της Σύρου.

Στο πλοίο βρίσκονται επτά επιβάτες και δύο οχήματα ενώ μετά την ασφαλή πρόσδεσή του θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να κριθεί αξιόπλοο.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Ανδρος Τζετ στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σύρο, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από από Κύθνο για Σύρο, παρουσιάσθηκε βλάβη στο αριστερό πηδάλιο του πλοίου και συγκεκριμένα στο ηλεκτρονικό σύστημα χειριστηρίου αυτού.

Το “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, στο οποίο επέβαιναν επτά (07) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα, αγκυροβόλησε προσωρινά έξω από τον λιμένα Σύρου, ενώ στη συνέχεια προσδέθηκε με ιδία μέσα, συνοδεία του Ρ/Κ “ΛΕΩΝ Ι” Ν.Π. 5869, στις εγκαταστάσεις του οικείου λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε χθες και το βράδυ επέστρεψε στα δρομολόγια του.

Υ.Γ:Φωτογραφικό υλικό από την άφιξη του χθες στη Σύρο με το άγρυπνο βλέμμα του ρυμουλκού.

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση και άρση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Άνδρος Τζετ στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σύρου για Τήνο - Άνδρο, με σαράντα (40) επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Andros Jet στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι κατά τη διάρκεια φόρτωσης Φ/Γ οχήματος στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ANDROS JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν.Θήρας, υπέστη ζημιά ο καταπέλτης του πλοίου και συγκεκριμένα οι σύνδεσμοι μεταξύ του πρώτου και δεύτερου τμήματος αυτού.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Σύρο για Πάρο-Νάξο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Θηρασιά-Θήρα με τελικό προορισμό την Ανάφη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι πενήντα πέντε (55) επιβάτες με προορισμό την Ανάφη, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Το Andros Jet παραμένει δεμένο ακόμα στο λιμάνι της Σαντορίνης

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Άνδρος Τζετ στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, για πιθανή εισχώρηση αντικειμένου στον αριστερό υδροπροωθητήρα του πλοίου, κατά τη διάρκεια κατάπλου στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από τους λιμένες της Σύρου και της Πάρου.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, AEGEAN said:

To Andros θα ξεκινήσει δρομολόγια απόψε από τη Φολέγανδρο για Ανάφη. 

Για να το λές αυτό θα ήταν το πρόγραμμα αλλά στην πράξη φαίνεται πως η ζημιά αντιστέκεται, ακόμα στη δεξαμενή είναι. Όπως λέει κι ο Π100 παραπάνω, 12 του μήνα υποτίθεται πως θα έπεφτε, πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ήταν το πρόγραμμα και είχε βγει και ανακοίνωση. Βέβαια τώρα έχουν βγάλει νέα ανακοίνωση ότι θα πάει το sea jet 2 απόψε στην Ανάφη. 

Link to comment
Share on other sites

Επέστρεψε χθες κανονικά στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγιά του το Andros Jet και έκανε και την πρώτη εμφάνισή του στην Σίκινο μετά την αποκατάσταση της βλάβης στον προωθητήρα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου και άρση απαγόρευσης στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Andros Jet στη Σίκινο στις 26/08/18

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-T/X ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι διαπιστώθηκε αβαρία στο αριστερό ''νύχι'' του καταπέλτη, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Σικίνου.

Το ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Ανάφης, Θήρας, Θηρασιάς και Ίου, με προορισμό τους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Σύρου και στο οποίο επέβαιναν εκατόν ογδόντα έξι (186) επιβάτες και οκτώ (08) Ι.Χ.

Από το Λιμεναρχείο 'Ιου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους και το ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' συνέχισε το δρομολόγιό του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

H επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Άνδρος Τζετ στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης και εναπόθεσης πρυμναίου καταπέλτη επί του κρηπιδώματος επιβατικού λιμένα Σύρου, σημειώθηκε αποκόλληση του αριστερού ανακλινόμενου πέδιλου (νύχι) από το σημείο έδρασης του.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ανάφη για Θήρα – Θηρασιά – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο - Νάξο – Πάρο – Σύρο – Κύθνο – Κέα – Λαύριο, επέβαιναν εκατόν σαράντα πέντε (145) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχήαπαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Εκ των ανωτέρω επιβαινόντων στο πλοίο, δέκα (10) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ. είχαν προορισμό τους λιμένες Κύθνου, Κέας και Λαυρίου, ενώ στο λιμένα της Σύρου ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, ενώ βραδινές ώρες χθες, επετράπη ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'', κατόπιν κατάθεσης βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...