Jump to content
Shipfriends

Raffaele Rubattino (IMO 9144744)


Recommended Posts

Για τον αδελφό του, το Βικέντιο το Φλώριο τα έχουμε πεί, ας κάνουμε και ένα θέμα για το Ραφαήλ το Ρουμπατίνο, εδώ σε μια προπέρσινη φωτό που νομίζεις πως θα συμβεί αυτό που φοβούνταν οι Γαλάτες, ότι δηλαδή θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι:D. Χτισμένο το 200 στο ναυπηγείο Ferrari της La Spezia αλλά και στο Nuovi Cantieri Apuania της παρακείμενης Marina di Carrara. Πρέπει να έχει την πλέον βαρετή καριέρα που έχω δεί σε ferry. Εδώ και 18 χρόνια στην ίδια γραμμή, τα ίδια λιμάνια, τις ίδιες θέσεις πρόσδεσης, χωρίς καμιά διαφοροποίηση.

 

Εδώ πρίν λίγες ημέρες αφήνει πίσω του τη Νάπολη στην οποία δύει ο ήλιος, και προχωράει σιγά-σιγά πρός την έξοδο και το γνώριμο δρομολόγιο για το Palermo.

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερικά άσχημα δεν τα λες. Εσωτερικά όμως φοβάμαι πως θα αντικρύσει κανείς αυτό που αντίκρυσα σε ένα ταξίδι με το Janas(το οποίο και δεν έχω μνημονεύσει). Δηλαδή ένα εσωτερικό μέτριο εώς αδιάφορο και κυρίως το κακό service της Tirrenia με ξενοδοχειακό προσωπικό ηλικιακά ανάμεσα σε 50-65 έτη, που είναι φανερά και απροκάλυπτα απρόθυμο να σε εξυπηρετήσει. Κακή οργάνωση γενικά on board. Και αυτό με κάνει να το υποψιάζομαι ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι αυτά τα 2 συγκεκριμένα πλοία δεν τα θυμάμαι ποτέ και πουθενά αλλού από άποψης γραμμής.  

Link to comment
Share on other sites

Στο πλαίσιο πάντως της εύρεσης ρευστού το πλοίο ειναι για πώληση ,βέβαια σε TBN το είχε βγάλει Ιταλός,αλλα έκανε νιαου νιάου απο τα στοιχεία του στα κεραμίδια της Νάπολης και του Λιβόρνου . Θα με άρεσε να το εβλεπα εδώ...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

  

On 4/21/2020 at 1:42 PM, Nick the Greek said:

Επίσης εκτός δράσης και το Raffaele Rubattino που είναι στη ράδα του Palermo αγκυροβολημένο εδώ και μερικές ημέρες. 

Το Raffaele Rubattino πρέπει να παραμένει στη ράδα για τη φιλοξενία 180 μεταναστών που διασώθηκαν από τα πλοία Alan Kurdi και Aita Mari.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Το πλοίο επιστρέφει στη Napoli από τη Μασσαλία, νομίζω έκανε εκεί το δεξαμενισμό του. Αυτό μάλλον έχει κάτι να πεί για το ποιά η διαθεσιμότητα δεξαμενών στην περιοχή. 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 4 weeks later...

Ο Raffaele Rubattino θα βγει με το Moby Livery, όπως και οι υπόλοιπες μονάδες με το σήμα Tirrenia (Florio, Athara, Janas). είναι ουσιαστικά το τέλος (τουλάχιστον στις πλευρές των πλοίων) της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστροφή στη δράση για το πλοίο, μετά από 1,5 μήνα ακινησίας. Μπορεί τα σινιάλα να άλλαξαν, η γραμμή όμως παραμένει η ίδια (όπως και τα τελευταία 20+ χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...