Jump to content
Shipfriends

Άλλα πλοία : Νέα, Κινήσεις, Απορίες κλπ.


Recommended Posts

Το Ελπίδα είναι ένα σκάφος υποστήριξης για το καταδυτικό συνεργείο της Ν. Σεγρεδάκης Καταδυτική ΕΠΕ. Το σκάφος έχει ναυπηγηθεί το 2007, έχει διεθνές διακριτικό SV4171 και νηολόγιο Πειραιά 391.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάμε να δούμε ένα ημιβυθιζόμενο πλοίο μεταφοράς βαρέων και υπερμεγεθών φορτίων που είδαμε πρίν λίγους μήνες με κομμένη την ανάσα. Πραγματικά, αν δείτε από κοντά το Seaway Alfa Lift (IMO 9889980), θα μείνετε άναυδοι με το μέγεθος και τον όγκο. Είναι νεότευκτο, κατασκευασμένο στο μέσο του 2023 από το China Merchants Heavy Industry(CMHI-207-1) με 4 κύριες μηχανές ΜΑΝ. Μπορεί να παρατηρήσει κανείς πως η πλώρη αποτελείται από τρία μπλόκ. Το πρώτο, στο κέντρο είναι η γέφυρα που εμένα μου θυμίζει αεροπλανοφόρο. Πρύμα και αριστερά είναι το φουγάρο ενώ πρύμα δεξιά το υπόλοιπο κομοδέσιο ενώ πρέπει να υπάρχει και δεύτερη "γέφυρα" ή φαντάζομαι κάτι σε commande centre και pump room που να ασχολούνται με τις διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης. Τρομερά εντυπωσιακό πραγματικά. Πλοιοκτήτης του η Seaway 7 με έδρα το Oslo. Σημαία Κύπρου και κλάση DNV.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έχουμε ένα πλοίο offshore support που όταν το είδαμε στο Ijmuiden πρίν λίγους μήνες ονομαζόταν VOS Sweet (IMO 9601522). Τώρα πια έχει πάρει δεύτερο όνομα στην ζωή του και ονομάζεται 4-Winds, έχοντας μετατραπεί σε diving support vessel. Όπως και να έχει είναι χτισμένο το 2012 στο Fujian Southeast Shipyard(DN 59M-92) με δύο κύριες μηχανές Caterpillar.

Link to comment
Share on other sites

Το παροπλισμενο στον Άγιο Νικόλαο NEW GRANGE θα δουμε σημερα

Ειναι χτισμενο στην Ολλανδια το 1973 με ΙΜΟ 7325320.Εχει 35 μετρα μηκος και 7 μετρα πλατος

Το πλοιο αναφερεται σαν διασωστικο αν και η μορφη του μου δινει την εντυπωση οτι αρχικα πρεπει να ηταν αλιευτικο

Προηγουμενο ονομα του το DEO VOLENTE

Στον Άγιο Νικόλαο φαινεται να βρισκεται απο το καλοκαιρι του 2017 προερχομενο απο το Περαμα ,ενω σημα στο AIS εχει να δωσει απο το 2019  

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο New Grange έφυγε επιτέλους από το λιμάνι!

Quote

Μετά από σχεδόν 8 ολόκληρα χρόνια, από τις αρχές Νοεμβρίου του 2016 (!), δεν θα βλέπουμε πλέον το πλοίο New Grange στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής κατέπλευσε το ρυμουλκό Protug. Το έδεσε και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, επιτέλους… «μας άδειασε τον τόπο»! Να υπενθυμίσουμε ότι το πλοίο New Grange, άγνωστο γιατί, το είχε εγκαταλείψει ο Πορτογάλος καπετάνιος του, ανοιχτά της Ελούντας, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Το εγκαταλειμμένο τότε πλοίο, το «μάζεψε» ο καπετάνιος Αντώνης Κοκολάκης και το έφερε στο λιμάνι μας.

Απ’ ό,τι βλέπουμε στο Marine Traffic προορισμός του Protug 18 είναι το λιμάνι Aliaga της Τουρκίας, βόρεια της Σμύρνης, για διάλυση (σκραπ), καθώς το λιμάνι αυτό διαθέτει τεράστιους χώρους γι’ αυτό το σκοπό. Μάλιστα λόγω των καλών τιμών που προσφέρει στις ναυτιλιακές εταιρείες, υπάρχουν αρκετά πλοία που περιμένουν αρόδο στην περιοχή ώστε να γίνουν σκραπ.

Την πληροφορία για σκραπ, μας την επιβεβαίωσε ο Αντώνης Κοκολάκης, στην ιδιοκτησία του οποίου είχε περιέλθει το πλοίο: «Δεν άξιζε οποιαδήποτε αλλαγή ή άλλη χρήση του, οπότε κρίθηκε ως καλύτερη λύση να πάει στα διαλυτήρια της Aliaga… που και αυτό έχει αρκετό κόστος, της μετάβασής του μέχρις εκεί, αλλά και της ασφάλισής του», μας λέγει.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...