Jump to content
Shipfriends

Σύνδεση Ιονίων Νήσων


Recommended Posts

  • 9 months later...

Σύμφωνα με το Kefaloniapress,τα δρομολόγια του Λευκάδα Παλλάς θα ξεκινήσουν στις 24 Απριλίου αμέσως μετά το Πάσχα.

24-04-2023 ΕΩΣ ΚΑΙ 01-10-2023

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ 06:30 ΠΑΞΟΙ 09:00
ΠΑΞΟΙ 09:15 ΛΕΥΚΑΔΑ 12:15
ΛΕΥΚΑΔΑ 12:45 ΜΕΓΑΝΗΣΙ 13:30
ΜΕΓΑΝΗΣΙ 13:45 ΠΙΣΑΕΤΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 15:30
ΠΙΣΑΕΤΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 15:45 ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛ/ΝΙΑΣ 16:15
ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛ/ΝΙΑΣ 16:30 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 19:30

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 06:30 ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛ/ΝΙΑΣ 09:30
ΣΑΜΗ ΚΕΦΕΛ/ΝΙΑΣ 09:45 ΠΙΣΑΕΤΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 10:15
ΠΙΣΑΕΤΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 10:30 ΜΕΓΑΝΗΣΙ 12:15
ΜΕΓΑΝΗΣΙ 12:30 ΛΕΥΚΑΔΑ 13:15
ΛΕΥΚΑΔΑ 13:45 ΠΑΞΟΙ 16:45
ΠΑΞΟΙ 17:00 ΚΕΡΚΥΡΑ 19:30

Μήπως για του χρόνου πρέπει να ενδιαφερθεί ο Ηλιόπουλος και να  πάρει τη διασύνδεση των Ιονίων με κάνα μικρό ταχύπλοο ΕΓ/ΟΓ (πχ Caldera Vista)?? 

Link to comment
Share on other sites

Ο Ηλιοπουλος καλα ειναι εκει που ειναι κ δε χρειάζεται να ενδιαφερθεί για τίποτα. Αυτο που σκεφτηκες ειναι ανέφικτο.... Ειδικα στο Μεγανησι κ στην πολη της Λευκαδας, δεν υπάρχει η λιμενική υποδομη για τέτοιου μεγεθους πλοία.... Ασε που θα υπάρχουν περιορισμοί στην ταχύτητα λογω των ακτων

Link to comment
Share on other sites

Καλά,το Caldera δεν θα ταξιδεύει από 26 και πάνω γιατί εδώ στο Ιόνιο υπάρχουν περιορισμοί στη ταχύτητα,με 22-23 μίλια μια χαρά είναι πιστεύω.

40 minutes ago, Meganisi said:

Ειδικα στο Μεγανησι κ στην πολη της Λευκαδας, δεν υπάρχει η λιμενική υποδομη για τέτοιου μεγεθους πλοία...

Στο Μεγανήσι μπορούν να δέσουν οι παντόφλες και το Caldera δεν μπορεί? Εκτός κι αν παίζουν ρόλο τα όρια βυθίσματος και μεγέθους εκεί.Ξερεις φίλε Meganisi ποια είναι τα όρια βυθίσματος και μεγέθους στο λιμάνι του νησιού σου?

Υπάρχει στη Λευκάδα και το λιμάνι της Βασιλικής αλλά δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα να αλλάξει λιμάνι(αντί για το Νυδρί να πιάνει Βασιλική επειδή δεν υπάρχει υποδομή). 

Link to comment
Share on other sites

Και αντε και χωραει λεω εγω,που δεν χωραει αλλα λεμε.

Υπαρχει τοση πολυ κινηση μεταξυ των νησιων ωστε να χρειαζεται ολοκληρο CALDERA VISTΑ ή οποιο αλλο παρομοιο γιαυτη τη γραμμη;

3-4 χρονια τωρα που λειτουργει η γραμμη οτι πλοιο μπηκε ηταν μεγεθους ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΛΑΣ.Αν βλεπανε οτι ειχε κινηση θεωρω οτι θα δοκιμαζαν με καποιο μεγαλυτερο πλοιο

Link to comment
Share on other sites

Λες να μην ξερω τα βυθισματα στο Μεγανησι ????Τι σε κανει να πιστεύεις οτι καταμαραν σαν το Caldera Vista εχουν μικρότερο βυθισμα απο τις παντοφλες??? Καταρχήν το πλοιο πιανει στην πολη της Λευκάδας... Περναει απο το δίαυλο... Ουτε στην Βασιλική,ουτε στο Νυδρι μπορει να πιασει τετοιο πλοιο. Μα καλα τωρα προτεινεις κατι κ αναρωτιεσαι αν παιζουν ρολο τα βυθισματα?????????? 22-23 μιλια???? Θα αστειεύεσαι... Καταλαβαίνω οτι δεν εισαι γνωστης καθολου της περιοχής... 

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν μπορεί για τους λόγους που έχουν αναφερθεί να δρομολογηθεί το Caldera(εξαιρώ την μειωμένη του ταχύτητα) θα μπορούσε να δρομολογηθεί στη διασύνδεση των Ιονίων ένα μικρό συμβατικό ΕΓ/ΟΓ πχ το Νήσος Κάλυμνος(ναυλωμένο από τη Seven Islands) αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ υπουργείου και ΑΝΕ Καλύμνου επειδή έχει κηρυχθεί έκπτωτη στα Δωδεκάνησα?? 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος πρέπει να ναυλωσει καποιο πλοιο οταν εχει αυτος πλοιο.... 2ον δεν εχω καταλάβει ακριβως τι προτείνεις.... Η γραμμή αν με ρωτάς ειναι περιττή.... Ενας που καίγεται να παει σώνει κ ντε στην Κέρκυρα απο τη Κεφαλλονιά για παράδειγμα, παίρνει το.... αεροπλάνο. Η κινηση δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο που να τη δικαιολογει.... Τα Ιονια νησιά δεν εχουν τόσους πολλούς Island hoppers, οπως οι Κυκλάδες; Συγγνώμη αλλα να πληρώνει τοσα χρηματα το υπουργείο για τους 500-1000 που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για κάποιο λόγο μεταξυ των νησιων, οταν ηδη υπάρχει επιδοτουμενη αεροπορικη γραμμη εεεε με ξεπερνάει. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τα δρομολόγια της διασύνδεσης των Ιονίων Νήσων με το Λευκάδα Πάλας θα ξεκινήσουν φέτος τη 1η Απριλίου αντί για τέλος Απριλίου:

image.thumb.png.8be8376824ad78b26495fa1af7391334.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...