Jump to content
Shipfriends

Η επιδιωκόμενη αγορά του ΕΓ/ΟΓ Ανδρέας Κάλβος, από την Kefalonian Lines και τα απόνερά της


Recommended Posts

Από ότι ακούγεται η Kefalonian Lines κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και έγινε η κατάσχεση του πλοίου μέχρι το ποσό της προκαταβολής που είχε δοθεί για την αγορά του πλοίου (πάνω από 1 εκ. Ευρώ) 

Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα πρόκειται για συντηρητική κατάσχεση (ασφαλιστικό μέτρο), η οποία επιτρέπεται να αντικατασταθεί με άλλο (π.χ. εγγυητική επιστολή).

Link to comment
Share on other sites

μας μπερδευετε συντροφοι.

τι ισχυει τελικα;

  • βγηκε σε 12 ωρες δικαστικη αποφαση που αναιρει την προηγουμενη; (τραβηγμενο, ακομη και για τριτοκοσμικη μπανανια)
  • πληρωσε κασερι η ΑΝΜΕΖ (ή καποιος αλλος για λογαριασμο της), για να ξεμπλοκαρει το πλοιο; 
  • κατεθεσε εγγυητικη επιστολη, στο υψος του επιδικασθεντος ποσου, στο δικαστηριο  για να ξεμπλοκαρει το πλοιο, μεχρι να τελεσιδικησει το θεμα; (το πιθανοτερο σε τετοιες περιπτωσεις. και εδω την εγγυητικη μπορει να την εβγαλε αλλος υπερ της  ΑΝΜΕΖ).
  • τελειωσαν τα δικαστηρια; εχει και αλλα; ειναι για το ποσο της προκαταβολης; υπαρχουν και αλλες απαιτησεις της KL που απομενει να εκδικασθουν (διαφυγοντα κερδη κλπ που εχουμε αναφερει παλιοτερα)΄.

@ttasos & @everybody else, για οσους εχουμε σχεση με τα συγκεκριμενα νησια, δεν εχει σημασια ποια σινιαλα θα εχει ο καλβος ή οποιοδηποτε αλλο πλοιο, αλλα να εχουν τα νησια σταθερη, τακτικη, ασφαλη και, κυριως αυτο, βιωσιμη συγκοινωνια. και τα τρια νησια, οχι μονο τα δυο;)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ionian Group: «Δεν πτοούμαστε γιατι μάς εμπιστεύεται ο πολίτης»

Από την πρώτη στιγμή, η Κοινοπραξία μας είχε δεσμευθεί για την άμεση άρση της νομικής ανωμαλίας, που χθες δεν επέτρεψε τον απόπλου του πλοίου, και όπως πάντα, τήρησε την υπόσχεσή της.

Η IONIAN GROUP δεν αγγίζεται από τη συμπεριφορά “αυτών” που ασταμάτητα πιστεύουν ότι με αφελή και αθέμιτα τεχνάσματα θα μπορέσουν να φέρουν την Κοινοπραξία μας σε δύσκολη θέση ή ακόμη και να τη διαλύσουν, όπως κατά καιρούς αναφέρουν στον Τύπο, αλλά ούτε κι από την απόπειρα παραπληροφόρησης, με δημοσιεύματα περί δήθεν κατάσχεσης του «Ανδρέας Κάλβος» κι απόκτησής του από τρίτους που βιάστηκαν, να το «βάψουν» στα χρώματά τους.

Τέτοιες αναμενόμενες ενέργειες ασφαλώς δεν εκπλήσσουν την IONIAN GROUP, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και συνεχίζονται αντίστοιχες απόπειρες καταστροφολογικής φημολογίας, με τη δημιουργία «εικονικής πραγματικότητας» από φαντασιόπληκτους στόλαρχους… μακετών και τα φερέφωνά τους, καθώς και κτητικές βλέψεις πάνω στα απαράμιλλα πλοία μας από ναυάρχους του Photoshop.

Η IONIAN GROUP από την ίδρυσή της δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργεί για την πρόοδο των Ιονίων Νήσων. Δεν υπάρχει, λοιπόν, μεθόδευση αρκετά πονηρή, ώστε η Κοινοπραξία μας να λυγίσει και να ξεφύγει από τις αρχές της και το όραμά της, όπως αυτά άλλωστε, «επικοινωνούνται” με τρεις λέξεις στο motto της: Το Ιόνιο Μπροστά!

Εντόνως τονίζουμε, ότι για τους παραπάνω «καλοθελητές», η καλύτερη απάντηση δίνεται από την παγιωμένη πλέον εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την IONIAN GROUP, καθώς και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που η Κοινοπραξία μας προσφέρει και θα συνεχίσει για πάντα να παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ιονίου μας, μ‘ έναν ασυναγώνιστα ισχυρό και ασφαλή στόλο νέων και βραβευμένων πλοίων.

Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP ευχαριστεί θερμά το επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη του και κυρίως για την ηθική ενίσχυσή του, όπως αυτή εκφράστηκε εχθές, με πλήθος μηνυμάτων υποστήριξης.

Ευχόμαστε σε όλους τους ταξιδευτές του Ιονίου ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Για την Ionian group
Γραφείο Τύπου

Link to comment
Share on other sites

ειναι kinky:P ορος.

οσο και αν η IG το υποβαθμιζει τελειως και απο την αλλη η KL το φουσκωνει οσο δεν παιρνει (συνηθως και οι δυο μεσω... ανταποκριτων), η ουσια ειναι οτι η ΑΝΜΕΖ εταξε την ιδια προικα σε δυο γαμπρους. συμφωνια πωλησης του Καλβου στην KL υπηρξε το Μαρτιο και απο οτι φαινεται θα εχει αποτελεσμα το πλοιο να βρεθει εκτος ΑΝΜΕΖ, ειτε κιτρινο, ειτε μπλε

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσχεση αφορούσε την αθέτηση της συμφωνίας και την μη επιστροφή της  προκαταβολής από την στιγμή που δεν παραχωρήθηκε το πλοίο  όταν έπρεπε . Το κόστος για να αρθεί η κατάσχεση  έφτασε κοντά τα  1.7  εκατομμύρια και προφανώς η zante ferries δεν είχε να τα δώσει γιατί αν τα είχε θα  είχε δώσει την προκαταβολή πίσω  από την αρχή και θα τελείωνε το πράμα .

Τον Σεπτέμβριο θα τελεσιδικήσει και το   ποσό  της αποζημίωσης για τα διαφυγόντα κέρδη  έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ (και αποτελεί  προσωπική μου οπτική )  προτίμησαν να θυσιάσουν τα  φετινά τους κέρδη για λόγους γοήτρου , μην ξεχνάμε  πως τον Οκτώβριο λήγει και η κοινοπραξία και εκεί η ΖF θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τις αξιώσεις  του δεύτερου δικαστηρίου  ....

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε και άλλη πλευρά της ενημέρωσης για το θέμα της αντιδικία με την αθέτηση της συμφωνίας αγοράς του Ανδρέας Κάλβος από την ΑΝΜΕΖ 

Δεκτή έγινε η αγωγή της εταιρείας KEFALONIAN LINES κατά της εταιρείας ΑΝΜΕΖ όσον αφορά την μη μεταβίβαση του πλοίου “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ“, σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές και χθες το μεσημέρι επιδόθηκε η εντολή κατάσχεσης στον πλοίαρχο του πλοίου στο λιμάνι του Πόρου κατά την διάρκεια μάλιστα της επιβίβασης των επιβατών.

΄Οπως αναφέρουν πηγές από την Κεφαλονιά κατασχέθηκε και ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Πόρου το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος» της Ionian Group φορτωμένο με επιβάτες, έπειτα από απόφαση των δικαστηρίων Πειραιά. Το γεγονός αυτό επέφερε μεγάλη αγανάκτηση στους επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποβιβασθούν και να εξυπηρετηθούν με τα δρομολόγια της Kefalonian Lines.

Πηγές της ΑΝΜΕΖ ανέφεραν μετά τις χθεσινές εξελίξεις ότι πρόκειται να προβούν σε κινήσεις για την επιστροφή του πλοίου με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.250.000 υπέρ της KEFALONIAN LINES, ποσό που κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την ικανοποίηση του αντιδίκου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Στις 9 Μαρτίου 2018 η Eptanisa Seaways (η οποία ανήκει στον όμιλο εταιριών KefalonianLines) και η ΑΝΜΕΖ υπέγραψαν συμφωνητικό πώλησης για το ποσόν των €6.250.000 και το πλοίο σύμφωνα με τα συμβόλαια έπρεπε να παραδοθεί στην Κεφαλλονίτικη εταιρεία το αργότερο μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018 στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Η Κεφαλλονίτικη εταιρεία κατάθεσε τα χρήματα που προβλεπόταν από το συμβόλαιο και εκπλήρωσε τις προβλεπόμενες συμβατικές της υποχρεώσεις, αντιθέτως η ΑΝΜΕΖ δεν παρέδωσε το πλοίο στις 26 Μαρτίου 2018.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια . Το πρώτο δικαστήριο της αντιδικίας το κέρδισε η εταιρεία Kefalonian Lines έναντι της εταιρίας AMNEZ για τη μη τήρηση του συμβολαίου που ήθελε τη πώληση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» στην Κεφαλλονίτικη εταιρία.

Η απόφαση εξεδόθη στα πλαίσια αγωγής της Kefalonian lines για επιστροφή χρημάτων και αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η κεφαλλονίτικη εταιρία από την ΑΜΝΕΖ, για τη μη τήρηση των όρων του συμβολαίου παράδοσης του πλοίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου του Πειραιά απαγορεύεται κάθε νομική μεταβολή του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» και την πώληση του σε οποιοδήποτε τρίτο, ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου δεσμεύτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός της ζακυνθινής εταιρίας που είχαν κατατεθεί τα χρήματα της προκαταβολής.

Η συνέχεια ήλθε με την δεύτερη απόφαση που εκδόθηκε προχθές και προβλέπει την κατάσχεση του πλοίου Α. ΚΑΛΒΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Στο τελος το βλεπω και αυτο 11880.. Αλλιως ο αλλος δεν νομιζω να χαραμιζε τα χρηματα του χωρις πραγματικο ανταλλαγμα..

Οπως και να χει, ευχομαι να ομαλοποιηθει η κατασταση τουλαχιστον μεχρι τελους Αυγουστου για να μην ταλαιπωρηθει το επιβατικο κοινο..

Υ.Γ. Δυο πλοια στις Δ.Κυκλαδες μου ηθελε η Ζαντε..

Link to comment
Share on other sites

Mε την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.250.000 ευρώ από την ΑΝΜΕΖ υπέρ της Kefalonian Lines ανακλήθηκε το καθεστώς της προσωρινής κατάσχεσης του πλοίου Α. ΚΑΛΒΟΣ στην οποία είχε περιέλθει το πλοίο από το πρωί της Τετάρτης με απόφαση Δικαστηρίου του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

On 7/13/2018 at 12:11 AM, popolaros said:

προτίμησαν να θυσιάσουν τα  φετινά τους κέρδη για λόγους γοήτρου  

 

On 7/13/2018 at 8:04 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.250.000 υπέρ της KEFALONIAN LINES, ποσό που κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την ικανοποίηση του αντιδίκου.

 

On 7/13/2018 at 3:26 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Mε την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.250.000 ευρώ από την ΑΝΜΕΖ υπέρ της Kefalonian Lines ανακλήθηκε το καθεστώς της προσωρινής κατάσχεσης του πλοίου Α. ΚΑΛΒΟΣ στην οποία είχε περιέλθει το πλοίο από το πρωί της Τετάρτης με απόφαση Δικαστηρίου του Πειραιά.

απο οσα εχουν γραφτει και οσα κυκλοφορουν στο παρασκηνιο, η KL, δεν πηρε μετρητα, απλως εχει κατατεθει στο δικαστηριο εγγυητικη επιστολη, ισοποση με το επιδικασθεν ποσο. οταν τελεσιδικησει το θεμα, θα εισπραχθει το ποσο, αν ανατραπει η πρωτοδικη αποφαση, επιστρεφεται η εγγυητικη επιστολη*.

οι αποριες βεβαια παραμενουν. 

τι ελεγε το ΜΟΑ; τι λεει το κοινοπρακτικο; ποσα δικαστηρια απομενουν ακομη; τι ποσο ειχε δοθει προκαταβολη; με ποια ανταλλαγματα στηριζει την ΑΝΜΕΖ, οποιος τη στηριζει (η Levante λογικα),  πως βρεθηκε, με τοσο επιπολαιες κινησεις, μπλεγμενη η ΑΝΜΕΖ σε μια περιπετεια;

(*η εγγυητικη δεν ειναι υπερ της KL, αλλα υπερ της ΑΝΜΕΖ με δικαιουχο την KL ;). η τραπεζα εγγυαται στην KL υπερ της ΑΝΜΕΖ οτι θα πληρωσει το ποσο. την εκδοση της μπορει να εχει ζητησει ο οποιοσδηποτε και αυτος ειναι που ευθυνεται προς την τραπεζα)

Link to comment
Share on other sites

Βρε σύντροφοι θα μας τρελάνετε με την διαβόητη εγγυητική και όσα μάθαμε εκδίδοντας ουκ ολίγες από δαύτες επί εικοσιδύο χρόνια. Ένα από αυτά είναι ότι ο εκδότης και ο δικαιούχος δε μπορεί να είναι ο ίδιος, και ένα δεύτερο ότι δεν μεταβιβάζεται, δεν εκχωρείται. Δεν υπάρχει "υπέρ" και "δικαιούχος", δεν είναι γραμμάτιο ή συναλλαγματική.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

με την αναστολη λειτουργιας της kefalonian, πιστευω οτι θα εχουμε και εδω συντομα εξελιξεις και οσον αφορα τη δικαστικη εμπλοκη, οσο και για το μελλόν του πλοιου, που προφανως εσβησαν και οι τελευταιες πιθανοτητες να γινει μπλε

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...