Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σε χειμερινη ακινησια το Μακεδων, επισκευαζεται το ΑΡΣΙΝΟΗ

απο τον προσφατο εναγκαλισμο με το Μακεδων. Εκει και το

Παναγια Κρημνιωτισσα για ακινησια(?). Επισης εκτος απο τα

γνωστα γιωτ Αλεξανδρος και Τουραμα, και το CORINTHIAN II

(πρωην Rennaissance Seven).

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χτες Κυριακη του Πασχα, στο Λαυριο εκτος απο τα συνηθη Αλεξανδρος και Τουραμα ενα ακομα υπερπολυτελες γιωτ με ονομα Prince Abdulaziz(η κατι παρομοιο) και νηολογιο Τζεντα. Το Αλεξανδρος ειχε μια επιστρωση γυαλιστερη αναλογη με συγχρονα γιωτ, δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο, το πλοιο ελαμπε πραγματικα. Γνωριζει κανεις τι ακριβως ειναι? Επισης Μυρινα Εξπρες και Μακεδων με το πρωτο μαλλον να μοιαζει σε ακινησια. Επισης το Παναγια Κρημνιωτισσα ακομα σε ακινησια αλλα με αναμενη γεννητρια το βραδι. Παρα τη μεγαλη ακινησια ομως, δεν εχει πεσει επανω στο πλοιο ουτε μισο μποτο με μπογια...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μακεδών σε κανονικά δρομολόγια, Κρημνιώτισσα με τη γνωστή κλίση στα δεξιά, ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ παραμένει στη θέση του,

ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ σε μια γωνιά έτοιμο να δουλέψει.

Το Abdulaziz είναι το μεγαλύτερο σε μήκος κότερο του πλανήτη τούτου κ βρίσκεται εδω για μικρό-επισκευές.

To ΑLEXANDER είναι πλαστικοποιημένο απο την κορυφή ως τα νύχια κ ενδεικτικά αναφέρω πως ακόμα κ μια μέτρια δυνατή επαφή με τα μπαλόνια του ντόκου είναι αρκετή για να γρατζουνιστεί το χρώμα. Οταν φεύγει για ταξίδι σαπουνίζεται (!) όλη η μπλε επιφάνεια κ τότε κυριολεκτικά φτιάχνεις χωρίστρα στην μπάντα του. Nick το είδες στις κακές του :eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι δυο Αιολοι παροπλισμενοι στην ανατολικη πλευρα του λιμανιου, το Μαρμαρι Εξπρες κανει κανονικα δρομολογια και τα δυο γιωτ του Λατση σταθερα εκει. Επισης στο Λαυριο παροπλισμενο(προς το παρον) το μικρο τουρκικο κρουαζιεροπλοιο TDI Karadeniz της Turkish Maritime Lines, εχοντας πουληθει και φεροντας το ονομα Dream.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι δυο Αιολοι εξακολουθουν να παραθεριζουν στο Λαυριο, μονο που τωρα ειναι σφιχταγκαλιασμενοι ο ενας διπλα στον αλλο για εξοικονομηση χωρου. Το Dream ακομα παροπλισμενο, το γιωτ Αλεξανδρος στη μονιμη θεση του ενω αξιοσημειωτες παρουσιες δυο ναυαγωσωστικα ρυμουλκα μετασκευασμενα σε γιωτ. Το ενα ηταν παλια πολεμικο και λεγεται Khozam με σημαια Σαουδικης Αραβιας, και το αλλο Poseidon VI με σημαια Μεγαλης Βρεταννιας.

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που είναι δεμένοι οι δυο Αιολοι στην αρχή ήταν ο Αίολος ΙΙ και στη διπλανή θέση του Αίολος Ι!! Αλλά με το που ήρθε το Παναγία Πάρου, πήρε τη θέση του Αίολου Ι και αυτό μεταφέρθηκε αριστερά από το Αίολο ΙΙ!! Από ότι είδα εκεί κάτι εργασίες κάνανε στην άγκυρα του Μυρίνα Εξπρές!! Όταν έφυγε στις 14:00 πρέπει να πήρε γύρω στα 100 άτομα και 15 ΙΧ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συντομη επισκεψη στο Λαυριο σημερα. Γυρω στις 1615 λοιπον μεσα στο λιμανι και απο αριστερα προς τα δεξια ηταν δεμενα τα Ζακυνθος 1(αναχωρηση 2100), Μακεδων, Σαος ΙΙ και Μαρμαρι Εξπρες. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα το λιμανι να ασφυκτια και το Μυρινα Εξπρες να περιμενει εξω απο τη μπουκα προκειμενου να αναχωρησει το Μαρμαρι Εξπρες στις 1645 και αμεσως μετα να μπει μεσα για την αναχωρηση του στις 1730 για Κεα. Αυτο για να παρετε μιαν ιδεα του τι σημαινει λιμανι Λαυριου και ποιο το μεγεθος του σε μια μερα που και η κινηση ηταν περιορισμενη και με το μεγαλυτερο πλοιο να ειναι του μεγεθους του Μακεδων.

Επισης να πουμε οτι το βορριαδακι ειχε σαν αποτελεσμα ο κυματισμος να ειναι εντονος και μεσα στο λιμανι με τις αναλογες συνεπειες. Το Μυρινα Εξπρες κατα την αναχωρηση του και μεχρι να παρει τις καδενες του πανω, το γυρισε ο καιρος επανω στα γιωτ που σταθμευουν διπλα στην κυριως προβλητα, και προς στιγμην νομισα οτι θα ειχαμε κλαματα. Κατα τη γνωμη μου δε, με αυτον τον καιρο θα ειναι δυσκολο να προσδενουν πλοια και στην καινουρια προβλητα(λιγο παραπανω απο εκει που δενει το Αλεξαντερ, δεξια απο τη μπουκα) δεδομενου οτι ο χωρος για ρεμετζο ειναι ετσι κι αλλιως περιορισμενος και με βορρια σαν το σημερινο ο καιρος σε χτιζει ευκολα προς τα ενδοτερα του λιμανιου.

Κατα τα αλλα οι δυο Αιολοι σφιχταγκαλιασμενοι(λετε να δουμε και τις Παναγιες εις την αυτην θεσιν το χειμωνα?), το γιωτ Alexander δεμενο προφανως γιατι εχει βγει ταξιδι το Turama, το ναυαγοσωστικο ρυμουλκο Ματσας Σταρ, το κρουαζιεροπλοιο Dream(τι θα γινει αραγε με αυτο?) και το μοτορσιπακι Γεωργιος 1.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πεθαμενα πραγματα στο Λαυριο. Τα Αιολακια και σε παραλλαξη το Παναγια Παρου που εχει μπει στην ακρη ωστε να χωρεσει διπλα του και το Θαλασσινη. Το Μακεδων επισης σε ακινησια, το Αλεξαντερ και το Ματσας Σταρ επισης παροντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αιολοι και Παναγιες ολοι μαζι πια στο Λαυριο, μια ομορφη παρεα :D . Ενα ακομα ζευγαρακι αποτελουν τα γιωτ-κρουαζιεροπλοια Turama και Alexander της φτωχης πλην τιμιας οικογενειας Λατση. Παραμενουν εκει τα Μακεδων σε ακινησια και Dream σε παροπλισμο ενω ξεχωριστη παρουσια η παντοφλα Νησος Θηρασια.

Απο κινηση αναχωρηση του Μαρμαρι Εξπρες στις 0930 το πρωι της περασμενης Παρασκευης με 67 επιβατες, 34 ΙΧ και ενα φορτηγο. Αφιξη του Σαμοθρακη στις 0830(ακριβεστατο) απο Καβαλα, Λημνο και Αι Στρατη με ελαχιστους επιβατες και φορτηγα. Περιμεναν ηδη ομως τουλαχιστον 10 νταλικες για την βραδινη αναχωρηση(2000) και ειδικα για τη Λημνο.

post-22-128326955601_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο Λαύριο σήμερα τα συνηθισμένα.Τα ΑΙΟΛΑΚΙΑ και οι Παναγίες σφιχταγκαλιαμένες το ΜΑΚΕΔΩΝ ήταν δεμένο μάλλον για ακινησία διότι δεν φαινόταν να κινείται τίποτα,το ΜΥΡΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ και το ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ κανονικά στα δρομολόγια ενώ δεμένα ήταν το ALEXANDER και το THURAMA.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

Χτες το βραδακι στο Λαυριο τα γνωστα Alexander και Turama που περιμενουν την επομενη φουρνια υψηλων καλεσμενων, οπως επισης και το μετασκευασμενο ρυμουλκο(σε γιωτ νομιζω) Poseidon VI. Το Dream παραμενει απο το καλοκαιρι παροπλισμενο στα δυτικα του λιμανιου με διπλα του το Μυρινα Εξπρες που παραμενει σβηστο. Σβηστο και το Μακεδων με συνεπεια το Μαρμαρι Εξπρες να ειναι μονο του στη γραμμη το τελευταιο δεκαημερο. Για τους μονιμους ενοικους Αιολους τα λεμε αλλου.

Απο τις ενεργες παρουσιες στο Λαυριο τα Παναγια Χοζοβιωτισσα και Σαμοθρακη με δρομολογια στις 1730 και 1800 αντιστοιχα. Το Σαμοθρακη δεν ειχε αναχωρησε μεχρι τις 1830 λογω πετρελευσης ενω μεσα ειχε μολις ενα φορτηγο και καμια 15αρια ΙΧ απ' οσο μπορεσα να δω. Για επιβατες ας μην το συζηταμε, πρεπει να αισθανονταν σαν σε ιδιωτικη ναυλωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επιστρεφει στο Λαυριο σημερα το απογευμα το Μαρμαρι Εξπρες. Με δεδομενο οτι αυτον τον καιρο δουλευε το Μυρινα Εξπρες, αναρωτιεμαι τι θα γινει τελικα με το Μακεδων και ποιες ειναι οι προθεσεις για την καινουρια χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Στο Λαυριο την εβγαλαν κατα την απεργια οι Παναγιες (Τηνου και Χοζοβιωτισσα) μαζι παντα με τους αμετακινητους Αιολους.. Αλυτο παραμενει το αινιγμα με τον αν θα ταξιδεψουν φετος το καλοκαιρι μιας και μηχανες δε θα αλλαχτουν αλλα θα γινουν σημαντικες αλλαγες και βελτιωσεις στις ηδη υπαρχουσες. Το επομενο παντως θα δουλεψουν σιγουρα. :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ησυχια στο Λαυριο το Μεγαλο Σαββατο. Οι γνωστοι Αιολοι, Μαρμαρι Εξπρες και Μυρινα Εξπρες θεοσβηστα και παραδιπλα ο παροπλισμενος κατα τα φαινομενα Μακεδων. Alexander και Dream απεναντι ενω απο αλλες παρουσιες αξιοσημειωτες το πανεμορφο μοτορσιπακι Νισυρος και η υδροφορος Olympic.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και σήμερις έγινε η έκπληξη...βρέθηκε στο Λαύριο ένας Αίολος...ο οποίος ταξιδεύει!;)

Όχι, όχι δεν προκειται για κάποιον από τους γνωστούς, αλλά για το αμμοληπτικό AEOLOS, το οποίο ξεφόρτωνε άμμο θαλάσσης.:P

Στο Λαύριο το λοιπό, μας έφυγαν το Alexander και ο Αίολος ΙΙ (ως γνωστόν ρυμουλκούμενος για Πειραιά).

Ο Αίολος Ι παραμένει και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει την απραξία του.

Επίσης ο Μακεδών ξεκίνησε σήμερα δρομολόγια και έφυγε από την γνωστή γωνία και παραδίπλα η Χοζοβιώτισσα με σηκωμένο το καταπέλτη φρεσκάριζε το κόκκινο χρώμα του.

Για άγνωστο λόγο βρίσκεται (με φώτα) και η παντοφλίτσα ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο Λαύριο σήμερις Τετάρτη βράδυ, εκτός από τα συνηθισμένα (Αίολος, Μύρινα, Μαρμάρι, Dream κλπ.) είχαμε:

Την παντόφλα των Στύρων ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ι, στις νέες προβλήτες στο κόκκινο φανάρι, τίγκα στο εύφλεκτο και επικίνδυνο φορτίο. Σχεδόν γεμάτο φορτηγά με βενζίνες, προπάνια κλπ, θα φύγει μάλλον το πρωί για άγνωστο (σε εμένα) προορισμό, ίσως Κέα ή Κύθνο.

Τους «καλούς Σαμαρείτες» των θαλασσών (και θαμώνες του Λαυρίου) MATSAS STAR και LLOYD SMIT MATSAS 2.

Επίσης το μεγάλο όμορφο ξύλινο τρικάταρτο ιστιοφόρο ΗΒ 2, μάλλον, κάνει κάποιες εργασίες.

Και παραδίπλα του το σιδερένιο παγοθραυστικό/ναρκοθετικό BAROSUND ( ex MUL19) ,

Barosund.jpg

Το οποίο ήταν προς πώληση από Σουηδό Broker και πουλήθηκε. Tώρα ποιος το πήρε και γιατί… ίδωμεν.

Δεν είδα (εδώ και μέρες) το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑΣΙΑ.

Τέλος, στο ψαράδικο τρεχαντήρι ΦΛΩΡΑ (για ένα ακατανόητο –σε εμένα - λόγο) δίπλα στην Ελληνική σημαία

(και πάνω από τις ψαροκασέλες) κυμάτιζε η σημαία του Ολυμπιακού!:P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο Λαύριο, λοιπόν, σήμερα λίγο πριν το ηλιοβασιλέματα είχαμε:

ΑΙΟΛΟΣ Ι (χρ...χρ...χρ...) - ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ - ΜΑΡΜΑΡΙ - ΜΑΚΕΔΩΝ.

Το ΜΥΡΙΝΑ έφυγε στις 20..00 και το ΣΑΟΣ 2 στις 20.15 (ποιός μας κυνηγάει?)

Αυτό το καραβάκι έχει κάτι το συμπαθητικό άμα το βλέπεις. Δεν έχει κάτι το πολύ όμορφο, αλλά δεν έχει και κάτι που να σε ενοχλεί.Εάν έριχναν και κανένα μερεμέτισμα κάτω από τα όκια, θα ήταν καλύτερο.:confused:

Επίσης, στη θέση τους (ετοιμότητας) δίπλα-δίπλα τα ΜΑΤΣΑΣ ΣΤΑΡ και ΛΛΟΥΝΤ ΣΜΙΤ ΜΑΤΣΑΣ 2.

Απέναντι στο εμπορικό λιμάνι, δεν έιδα πλέον το παγοθραυστικό/ναρκοθετικό BAROSUND, αλλά επέστρεψε το ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ. Με ένα μπλε γιαλιστερό σα καθρέπτης. Μπορούσες ακόμα και να ξυριστείς ή και να διορθώσεις το μέικ απ σου:P

Τέλος το αμμοληπτικό ΚΑΛΥΨΩ ξεφόρτωνε άμμο στα φορτηγά, ενώ παρευρίσκονταν και το Φ/Γ ΑΓΙΑΝΤΩΝΗΣ (AGIANTONIS) και το τούρκικο MARMARA A.

Πάντως, το λιμάνι του Λαυρίου όσο πάει γίνεται και πιό ενδιαφέρον και μου αρέσει πολύ. Έχει κίνηση, ζωντάνια και όλα αυτά σε μιά πιό προσωπική και ανθρώπινη κλίμακα.

Μακάρι να το αναπτύξουν περισσότερο και να ξεφύγουμε από τον βρωμοπειραιά:D

Αρκεί να μην το μαντρώσουν και αυτό και το κάνουν στρατόπεδο, γιατί τέτοια υποδομή (στρατοπέδου) υπάρχει ήδη έτοιμη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...