Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 1/25/2017 at 2:39 AM, .voyager said:

Όλα τα πλοία της Tallink-Silja από χθες, 24/01, χρησιμοποιούν το ανανεωμένο Värtahamnen Terminal (ανανέωση και όσον αφορά τον επιβατικό σταθμό και τους νέους ντόκους), το οποίο άνοιξε στις 21/06 και μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τα πλοία του ομίλου για Helsinki, Turku και Tallinn. Αυτό που αλλάζει δηλαδή είναι ότι και τα δύο πλοία για Riga θα δένουν εκεί, ενώ μέχρι πρότινος το έκαναν στο Frihamnen, λίγο πιο δίπλα (εκεί που έδενε και το πλοίο της St. Peters). 

Ίσως θα έπρεπε να ανοίξω topic "Λιμάνια Στοκχόλμης", ας δουν οι moderators το post για να κρίνουν οι ίδιοι.  

Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορεί να δει κανείς το ανανεωμένο Värtahamnen terminal της Στοκχόλμης, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί την Tallink-Silja για τις γραμμές που αναφέρουμε πιο πάνω. Ο επιβατικός σταθμός αποτελείται από μεγάλους και μοντέρνους χώρους που διαθέτουν μηχανήματα self check-in, tourniquet για την είσοδο στην gate και τις gangways, εκδοτήρια, desk πληροφοριών και εστιατόριο. Τρεις νέοι ντόκοι έχουν παραδοθεί, ενώ έχουν μετακινηθεί λίγο οι τρεις που προϋπήρχαν, ώστε να αυξηθεί ο χερσαίος χώρος για την φόρτωση-εκφόρτωση των πλοίων που δένουν σε αυτούς. Μεγάλη έκταση για τους νέους ντόκους, parking και κτιριακές εγκαταστάσεις προήλθε από προσχώσεις, ενώ σε κάποια σημεία εργασίες είναι σε εξέλιξη ακόμα.

Edited by Nick the Greek
tags
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Στο Norvikudden, κοντά στο Nynäshamn που ανήκει στα Ports of Stockholm, χτίζεται ένα νέο λιμάνι για container και roro πλοία που επίσης θα ανήκει στο δίκτυο λιμένων της Στοκχόλμης. Στο λεγόμενο Stockholm Norvik Harbor oι εργασίες ξεκίνησαν το 2016 και θα ολοκληρωθούν το 2020. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το insta account του.

Link to comment
Share on other sites

Και μια εξωτερική άποψη του Vartaterminalen της Στοκχόλμης, αρκετά τευτονικό και γκρίζο για τα γούστα μου. Εσωτερικά όμως είναι φωτεινό και σχετικά καλά διακοσμημένο για τέτοιο κτήριο. Τέλος πάντων αυτά είναι θέμα γούστου, το βασικό είναι να είναι χρηστικό και μια άποψη της χρήσης του βλέπουμε εδώ με τη φόρτωση του Silja Serenade σε πρώτο πλάνο και την μακριά, φιδίσα:D φυσούνα που συνδέει το Victoria I με το κεντρικό κτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...