Jump to content
Shipfriends

Stena Horizon (ΙΜΟ 9332559)


Recommended Posts

To Stena Horizon (ΙΜΟ Νο: 9332559) είναι κατασκευασμένο το 2006 στο ναυπηγείο Cantiere Navale Visentini. Το πλοίο κατασκευάστηκε με το όνομα Cartour Beta και ναυλώθηκε άμεσα στη Caronte & Tourist. Το καλοκαίρι του 2011 ναυλώθηκε από τη Grande Navi Veloci και τον Οκτώβριο του 2011 από την Celtic Link και πήρε το όνομα Celtic Horizon. To 2014 ναυλώθηκε στη Stena Line και πήρε το όνομα Stena Horizon και δουλεύει στη γραμμή Rosslare Cherbourg. Το πλοίο έχει μήκος 186,50 μέτρα, πλάτος 25,60 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές MAN B&W 9L48/60B.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Το εν λογω παντως εχει την βασικη διαφορα σε σχεση με τα δυο που εχει φερει η Ανεκ(atlantic,αστεριων) οτι το ενα καταστρωμα επιβατων επεκτείνεται σχεδον σε ολο το μηκος του και το ανοιχτο γκαραζ των ιχ ειναι πανω απο αυτο.Και εσωτερικα ειναι καπως πιο σουλουπωμενο απο τα υπολοιπα.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν ειναι το μόνο ή υπάρχουν κι άλλα τέτοιου λειτουργικού σχεδιασμού πλοία με τα ΙΧ σε καταστρωμα άνω των επιβατών περικλειομενα από....ρέλια αλλά ειναι πρωτοτυπο!

Link to comment
Share on other sites

Το Stena Horizon είναι από τις 20 Φεβρουαρίου είναι εκτός δρομολογίων και βρίσκεται στη δεξαμενή Νο: 2 στο Falmouth. Στο Stena Horizon έχουν ξεκινήσει να βάφονται πράσινες κυματοειδής ρίγες στις μπάντες

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να μας αξιώσει ο μεγάλος γκρουπιέρης να το δούμε στη γκαλλερί μας σαν Stena Horizon, ας το δούμε σαν Celtic Horizon σε άφιξή του από το Χερβούργο στο Rosslare, πίσω στο 2012. Το πλοίο όπως βλέπετε τω καιρώ εκείνο, φορούσε τα σινιάλα της Celtic Link στο φουγάρο με φόντο τα ΙΧ των επιβατώνε, τα οποία θέλουν πλύσιμο από την αλμύρα με την άφιξη. Το πλοίο έχει βρεί στη γραμμή Ιρλανδία - Γαλλία το μόνιμό του σπίτι τα τελευταία χρόνια, έχοντας πια με τα χρώματα της Stena Line μετακομίσει από το Rosslare στο Δουβλίνο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα και καλή βραδιά :D

 

Απόψε μεταφερόμαστε στα βόρεια της Γαλλίας, στη Νορμανδία, όπου και θα συναντήσουμε το Stena Horizon σε αναχώρησή του από το Cherbourg-Octeville, όπως είναι η πλήρης ονομασία του Χερβούργου στα Γαλλικά εδώ και 2 δεκαετίες. Βρίσκεται επάνω στη Μάγχη και είναι η απόληξη της χερσονήσου Cotentin, απ' όπου έχει πάρει και το όνομά του το πλοίο της Britanny Ferries(πλοίο από το οποίο επίσης χρωστάω φωτογραφίες). Επιτρέψτε μου την ταξιδιωτική παρένθεση για να σας πώ ότι πέρα από τις παραλίες της D-Day και το Mont St Michel(το νησάκι, όχι το πλοίο), μιλάμε για μια πανέμορφη περιοχή, με ιστορία, κουλτούρα, φυσικό κάλλος και εξαιρετικό φαγητό. Όταν αυτή η τερατώδης πανδημία υποχωρήσει και για όποιον έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση, συνιστώ ανεπιφύλακτα μια περιοδεία.

 

Η ίδια η πόλη λόγω της γεωγραφικής της θέσης ήταν πάντα στρατηγικό σημείο για το Γαλλικό ναυτικό και τον έλεγχο της Μάγχης, ενώ έδινε και δίνει τη δυνατότητα για ένα πολύ σύντομο χρονικά πέρασμα πρός την Αγγλία, αλλά φυσικά και την Ιρλανδία. Έτσι λοιπόν έχουμε και τις γραμμές φέρρυ που υπάρχουν εκεί, το Stena Horizon εξυπηρετούσε τότε τη σύνδεση του Χερβούργου με το Δουβλίνο, σε αυτήν την αναχώρηση το βλέπουμε και εμείς. Σαν βάση του Γαλλικού ναυτικού, οι Γάλλοι φρόντισαν να οχυρώσουν το λιμάνι με ένα περίπλοκο και πανάκριβο για την εποχή σύστημα τειχών, πυροβολείων και οχυρώσεων, μια εκ των οποίων εκμεταλλευόμαστε για να φωτογραφίσουμε το πλοίο με κανονική ταχύτητα, πάνω από δέκα λεπτα μετά τον απόπλου του. Ολοκληρώνοντας με μια δευτερόπρυμη φωτογραφία την αποψινή παρουσίαση, να πω ότι το πλοίο την δεδομένη χρονική στιγμή συνεχίζει τη σύνδεση μεταξύ Δουβλίνου και Holyhead στην Ιρλανδέζικη Θάλασσα. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πίσω στο Μάιο του 2018.  

Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες του Stena Horizon προ ολίγων ημερών, είδα το πλοίο εκτός λιμένος να κάνει drifting και υπέθεσα πως αυτό συνέβαινε λόγω κακοκαιρίας ή/και έλλειψης θέσεων πρόσδεσης στο Holyhead. Κανένα από τα δύο. Το πλοίο έκοβε βόλτες στα πλαίσια καραντίνας λόγω κρουσμάτων covid. Η καραντίνα εν τω μεταξύ έληξε, και το πλοίο βρίσκεται πια στο Rosslare της Ιρλανδίας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 1/19/2021 at 11:55 PM, Nick the Greek said:

Ναι βέβαια, είναι από αυτές που θέλεις φόρα για ν' ανέβεις. Φαντάσου να φορτώνεις ΙΧ για Εύδηλο με τις βαλίτσες στη σχάρα :D.

 

Δε συμβαίνουν αυτά μόνο σε αυτούς που πάνε στον Εύδηλο, αλλά και σε αυτούς που πάνε στο Χερβούργο:D. Έτσι βλέπουμε εδώ το Stena Horizon, τότε Celtic Horizon για την Celtic Link, να φορτώνει από το Rosslare για το Χερβούργο. Και εις εκ των οδηγών με ένα mini cooper αδυνατεί να ανέβει την περιβόητη ράμπα για το εξωτερικο γκαράζ των ΙΧ, κερδίζοντας έτσι χαμόγελα από το πλήρωμα και μια θέση ανάμεσα στις νταλίκες του πάνω γκαράζ:D. Κι εμείς κερδίζουμε μια ματιά στο γκαράζ του πλοίου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Χρόνια μες στο Rosslare, μαγκίτης κι αλανιάρης το Stena Horizon που ειρήσθω εν παρόδω(που λέει κι ο μορφωμένος ο Σκουντής), έχει ξεπεράσει τη δεκαετία στη συγκεκριμένη γραμμή με τα σινιάλα 2 εταιρειών και 2 -παραπλήσια- όνομάτα. Εμείς το βλέπουμε σε μια αναχώρησή του πρίν λίγες ημέρες για το Χερβούργο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το Stena Horizon θα ξεκινήσει τη γραμμή Dublin Birkenhead από τα μέσα Φεβρουαρίου, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πλοίο από την Stena Line. Ουσιαστικά θα κάνει την γραμμή Dublin Liverpool που σταμάτησε η P & O 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Ολοκλήρωσε την αποστολή του στη γραμμή Rotterdam(Hoek van Holland)-Harwich όπου αντικατέστησε διαδοχικά τα Stena Hollandica και Stena Britannica και μεταφέρθηκε στο Holyhead. 

Link to comment
Share on other sites

Τα ωράρια του Stena Horizon στη γραμμή του Liverpool έχουν ως εξής: αναχώρηση από το Δουβλίνο στις 0630 το πρωί με άφιξη στο Liverpool στις 1430. Αναχώρηση από το Liverpool στις 1830 με άφιξη στο Δουβλίνο στις 0130 τη νύχτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ένα μήνα και λίγες μέρες έκατσε στην παραπάνω γραμμή, ήρθε η ώρα για ξεκούραση καθώς ήδη βρίσκεται στο Falmouth. Θα ανέβει στη δεξαμενή όπου μέχρι πριν λίγες ώρες βρισκόταν το Norbay. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...