Jump to content
Shipfriends

Παντόφλες: Νέα, Κινήσεις, Απορίες κλπ


Recommended Posts

To τρίτο φέρι της γραμμής Πούντα-Ελαφόνησος λέγεται ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ λειτουργούν σε κοινοπραξία ενώ το αμφίπλωρο ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ το διαχειρίζεται η "Λακωνικές & Κυθηραϊκές Γραμμες Ελαγονησου ΝΕ".

Από μια κουβέντα που παράκουσα πρόσφατα από πλήρωμα του ΚΟΙΜΗΣΗΣ, το πλοίο ετοιμάζεται να ανέβει σύντομα στην γραμμή της Αιδηψού. Κρίμα γιατί με την παρουσία του αναβάθμιζε τη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ο Παντοφλας εχει να σας πει οτι η παντοφλα Βana που βρισκοταν κατασχεμενη στη Μυτιληνη για υποθεση λαθραιων τσιγαρων κτλ,βρισκεται στα ναυπηγεια της MegaTechnika και εχει το ονομα Ruaha με σημαια Μογγολιας:).

Διπλα της η μινι-παντοφλιτσα Φανερωμενη που χτιστηκε καποτε απο τα ναυπηγεια Σαββα και δουλευε μεταξυ Πορου-Γαλατα.Ηταν μεχρι και το '97 παροπλισμενη στον Πορο,εκτοτε εχασα τα ιχνη της και ειχα την εντυπωση οτι εχει γινει ανακυκλωμενο υλικο:P.Παντως τωρα η κατασταση της φαινεται καλη ως πολυ καλη θα ελεγα.

Επισης η παντοφλα Δημος Π στα ναυπηγεια του Ατσαλακη.

Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχει κανένας Παντοφλάς εδώ μέσα:rolleyes:...θα ήθελα να μου λύσει μια απορία μου:)

Είδα τις προάλλες ότι στην γραμμή Ωρωπού-Ερέτριας οι 4 (Αίολος, 2 Πρωτοπόροι, Άρης ΙΙ) από τις 5 παντόφλες είναι αμφίπλωρες και μόνο μία κλασσική, η Θεολόγος-Ελένη.

Με αφορμή αυτό, θα ήθελα να ρωτήσω εάν πλέον ναυπηγούνται κλασσικές παντόφλες ή η τάση είναι να ναυπηγούνται μόνο αμφίπλωρες?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα πιστευω οτι τα τελευταια χρονια υπαρχει μια πληθωρα απο παντοφλες στο ελληνικο χωρο.Δυο σημαντικοι λογοι συντελεσαν σε αυτο,α)ο κατακλυσμος της γραμμης Περαμα-Παλουκια απο αμφιπλωρα και β)η γεφυρα Ριου-Αντιρριου.Επομενως αν καποιος χρειαστει μια παντοφλα ευκολα μπορει να βρει μια ελαφρως μεταχειρισμενη και πιο φθηνη απο το να ναυπηγησει μια νεα.

Επιπλεον μετα την ''εισαγωγη'' των αμφιπλωρων παντοφλων (σαγιοναρες,ετσι τις λεω πια:)) στην Ελλαδα,κοντινες αποστασεις ειναι προτιμοτερο να καλυπτονται απο αυτου του ειδους πλοια.Παντως εχουν κατασκευαστει και καποιες ''ορθοδοξες'' παντοφλες τα τελευταια χρονια,αναφορικα Αμαλθεια,Λευκιμη και μια μικρουλα που δεν θυμαμαι το ονομα της.

Link to comment
Share on other sites

Να επαναλάβω, πως όλες αυτά τα παροπλισμένα καράβια, θα μπορούσαν άνετα να εξυπηρετούν τα νησιά μεταξύ τους επιδοτούμενα, χωρίς μεγάλο κόστος για το κράτος και θά έδιναν θέσεις εργασίας σε ναυτικούς και θα διευκόλιναν τις μετακινήσεις κατοίκων και οχημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Οσοι επαναλαμβάνονται για κάτι λογικό κ αναγκαίο απομακρύνονται.

Ετσι παλι θα ξαναπώ, τι έχουμε να επιδείξουμε σαν πρώτη ναυτιλιακή δύναμη??

1. Φίλε Μπούρτζι, έχουν δοκιμασθεί όλες οι λύσεις.

Αυτό που μένει είναι ποιος το κάνει και ποιον ξέρει.

Το αποτέλεσμα μετράει λιγότερο, ως συνήθως.

2. Το χειρότερο είναι ότι όλα ξεκινάνε με διάθεση ( αλλοιμονο??) κ στην πορεία ξεχειλώνουν

διότι πάντα ο κρατικός παρεμβατισμός, δηλαδή το μέσον ύπαρξης, δεν τους άφηνε να

δημιουργήσουν η κατά τα άλλα να οργώσουν.

3. Παράδειγμα , η Ε.Α η ανεπανάληπτη. Ο συμπαθής Αλαβάνος ονειρεύεται κάτι

σχετικό, διότι τότε αλλού έβρεχε...

4. Σε ορισμένες γραμμές θα μπορούσαν κάλλιστα να δουλεύουν, κ γιαυτό ο ιδιωτικός τομέας

τις επαναδραστηριοποιεί, και για κάποιο διάστημα βρίσκονται εν ενεργεία

5. Αυτός ο τύπος σκαφών έχει πολλές χρήσεις, όπου ακόμα και εδώ δεν έχουν ενεργοποιηθεί

Link to comment
Share on other sites

Με μία επιφύλαξη ως προς το αν έχει ξανανεβεί στο forum, παραθέτω μια παλιά carte postale του λιμανιού του Πειραιά.

Επί του θέματός μας: οι παντόφλες "Παναγία Άρματα" (πιστεύω ο τόνος να είναι σωστός), "Ελλάς" και "Γεώργιος Διόγος".

Να μην ξεχάσουμε, όμως, και τα μοναδικά "Αλκυών" (επί Γεράσιμου Βεντούρη), "Σαπφώ" και "Μίνως" των Μινωϊκών.

post-360-128326967541_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλη φωτο ,ευχαριστουμε cortomaltese.Το Γιωργιος Διογος ειναι αν δεν κανω λαθος το Οδυσσεας ΙΙ πριν απο την επιμηκυνση του.Το Παναγια Αρματα φανταζομαι θα δουλευε στη γραμμη Σπετσες-Κοστα,αν ξερει καποιος παραπανω ας μας βοηθησει.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Και μια άλλη carte-postale του παλιού Πειραιά.

Δίπλα στο "Αλκυών" η παντόφλα "Άγιος Διονύσιος".

Επίσης το "Πορτοκαλής Ήλιος" (με επιφύλαξη), το "Κύδων" και το "Αριάδνη".

post-360-128326967543_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Επίσης το "Πορτοκαλής Ήλιος" (με επιφύλαξη)

Καμια επιφυλαξη:D.Αυτο ειναι σιγουρα.Το αλλο διπλα το μικρο κατι μου λεει αλλα δεν θυμαμαι ονομα.Ηταν του Σαρωνικου η Κουλουριωτικο?

Link to comment
Share on other sites

Πορτοκαλής Ήλιος και μάλιστα ...αυθεντικός, όταν ήταν ''πορτοκαλής'' από φουγάρο, μεχρι τέντες, καθίσματα και το ζωνάρι πρύμα-πλώρα.

Μιας και πιάσαμε όμως παντόφλες στον παλιό Πειραιά, εδώ μιά φώτο δικιά μου το 1986.

Αίας, Σαρωνικός, Ελλάς.

post-929-128326967546_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το αλλο διπλα το μικρο κατι μου λεει αλλα δεν θυμαμαι ονομα.Ηταν του Σαρωνικου η Κουλουριωτικο?

Πρεπει να ειναι του Σαρωνικου, τοτε η Κουλουρη ειχε μονο τις λεγομενες "κουβαριστρες" σαν το Μαργαριτα και το Κωνσταντης να την εξυπηρετουν. Οσο για το Γεωργιος Διογος, μου φαινεται λιγακι δυσκολο να ειναι το μετεπειτα Οδυσσεας ΙΙ διοτι εκτος απο επιμηκυνση θα πρεπει να του εγινε και τεραστιων διαστασεων διαπλατυνση(?).

Link to comment
Share on other sites

To γεωργιος διογος ειναι το οδυσσεας 2.Εκτος του οτι ειναι γνωστο αυτο,σε ενα τευχος του γνωστου περιοδικου (φεβ 97 σελις 92) ο πλοιαρχος ε.ν. Κωστας θεοχαρης το αναφερει.Αλλα γενικοτερα οι περισοτερες παντοφλες της δεκαετιας του 70 ηταν μετασκευασμενες βλεπε αφαια ,αγνωριστο, το αιγινα ,και αυτο για να μην πουμε για παντοφλες που εγιναν πλοια κλειστα π.χ. μυρινα εξπρες, απολλων ελλας,ανδρεας 2, μαρθα, αγ νεκταριος αιγινας ,πορτο λαφια(καρυστος)Προσωπικα πιστευω οτι εχουν γινει σωστες μετασκευες αλλα υπαρχουν, η μαλλον υπηρχαν και κατι εξαμβλωματα στη γραμμη ριο αντιριο ανευ προηγουμενου.

Link to comment
Share on other sites

Μια και εγινε κουβεντα τελευταια για την παντοφλα Αγ Διονυσιος,να και μια φωτο του στο λιμανι της Ζακυνθου.Διακρινεται η προσπαθεια μετατροπης του σε κλειστου τυπου φερυ,που θυμιζει λιγακι Σαρωνικος.

Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ φίλε Nautikos να σε διορθώσω. Το εικονιζόμενο στη φωτογραφία σου είναι το "ΜΑΡΘΑ" στο λιμάνι της Ζακύνθου. Μάλιστα η φωτογραφία είναι πριν το "ΜΑΡΘΑ" αποκτήσει τα ανοιγόμενα "φτερά" στην πλώρη του, δηλαδή είναι πριν το 1973 που πήγε για την πρώτη μετασκευή. Εξάλλου μπορεί να δει κανείς και στη φωτογραφία του "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" από το λιμάνι του Πειραιά που παραθέτει σήμερα ο φίλος cortomaltese πως το "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" είχε τελείως διαφορετικά μορφωτάρια προς τα πρύμα από ότι στην πλώρη του, ενώ στο "ΜΑΡΘΑ" είναι όλα ομοιόμορφα πέρα-πέρα. Επίσης τα δυό πλοία ("ΜΑΡΘΑ" και "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ") είχαν τελείως διαφορετικές υπερκατασκευές και τσιμινιέρες.

Link to comment
Share on other sites

Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ φίλε Nautikos να σε διορθώσω.

Ευχαριστω για την διορθωση.Οντως τα πλοια στις δυο φωτογραφιες μπορει να μοιαζουν λιγακι,αλλα σιγουρα δεν ειναι τα ιδια.Αυτα τα πλαινα ανοιγματα με μπερδεψανε...Κοιτα να δεις που ειχα παλια φωτο το Μαρθα και το αγνοουσα...:D

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙΙ (φωτο) έφυγε απο τη γραμμή της Ερέτριας; Δεν το είδα περνώντας με το νέο ΑΡΗΣ ΙΙ. Νομίζω πως το έχω δει στη ράδα του Ισθμού.

Έφυγε με την έλευση του ΑΡΗΣ ΙΙ. Βασικά δεν κατάλαβα το γιατί και αναρωτιόμουν κι εγώ αλλά το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι η ταχύτητά του μιας και από τα υπόλοιπα ήταν το πιο αργό.

Με την ευκαιρία ας ρίξουμε και μία ματιά στα 4 βαπόρια της γραμμής.

Με τη σειρά: ΑΙΟΛΟΣ, ΑΡΗΣ ΙΙ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ.

post-17-128326967943_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να πουμε και κανενα παντοφλο-νεο απο Sierra Leone μερια:(.Εχουμε λοιπον και λεμε:Farmus Palm,ex Θεοφανης,Rambler II,ex Αγ Χαραλαμπος,Bonce Island,ex Ερετρια ΙΙΙ μισοβυθισμενο.

Αν καποιος εχει φωτο του Ερετρια ΙΙΙ οταν δουλευε στην Ελλαδα και θυμαται κατι απο αυτο ας μας πει κατι.

Link to comment
Share on other sites

Σωστα οντως προκειται για τον Αγ Νικολαο!Απλα ειχε κολλησει το μυαλο μου,ισως λογω του πρασινου χρωματος στην υπερκατασκευη να μπερδευτηκα.Το πλοιο τον καιρο υτο βρισκεται παροπλισμενο στην Ελευσινα,παρεα με το Αγ Κωνσταντινος.Μερικα χρονια πριν το ειχα δει να κανει την γραμμη Αιγινα-Αγκιστρι.

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑ. ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ.ΤΟ 1987-89, ΤΟ ΑΙΓΙΝΑ, Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΥΜΝΑΙΟ ΣΑΛΟΝΙ), ΑΙΓΙΝΑ, ΑΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ Τ. ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΩΓΟΣ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ. (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!) ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΦΙΛΜ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟ 1988 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ Τ.ΤΟ 1996 ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ 1 (ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ Τ.) ΚΑΙ Ο ΑΓ. ΑΝΤΡΕΑΣ 1.ΑΥΤΑ ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

...(ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!) ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΦΙΛΜ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...

Φίλε PIANOMAN και βέβαια ενδιαφερόμαστε για φωτογραφίες (ελπίζω ότι εκφράζω και άλλα μέλη του forum), και μάλιστα από πλοία που δεν μπορούμε πια να τα δούμε ...δια ζώσης. :)

Εξάλλου όπως λέει και ένας φίλος μας στην υπογραφή του, ''Βαπορι + θαλασσα=εικονα + πληροφορια'' ;)

Link to comment
Share on other sites

Παντως εχουν κατασκευαστει και καποιες ''ορθοδοξες'' παντοφλες τα τελευταια χρονια,αναφορικα Αμαλθεια,Λευκιμη και μια μικρουλα που δεν θυμαμαι το ονομα της.

Τελικα το ονομα της νεας παντοφλιτσαςB) ειναι Αγια Μαρινα Αντιπαρου και κανει δρομολογια στο ομωνυμο νησι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Εχω την αίσθηση ότι μου θυμίζει το ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Ρίου Αντιρίου, αν κρίνω απο τη θέση της γέφυρας , τον εσωτερικό χρωματισμό του διαδρόμου (φάβα) και την σκαλα ανόδου στο σαλόνι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...