Jump to content
Shipfriends

Μοσχάνθη (Ν. Πειραιώς 1018)


Recommended Posts

Από το υπέροχο, το επαναλαμβάνω συνεχώς, "Λεύκωμα Ναυτιλίας" (τόμος Γ') το μοναδικό "Μοσχάνθη". Πείτε μας, παρακαλώ, σε ποιο λιμάνι.

post-360-128326965449_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το Μοσχανθη που αναφερεται πιο πανω ειναι το ιδιο με ταυτο που εκανε πριν 20-30 χρονια Κυκλαδες ????:eek::D Δεν εχω ακουσει και πολλα πολοια με αυτο το ονομα !

Link to comment
Share on other sites

Το Μοσχάνθη που αναφέρεται παραπάνω βυθίσθηκε από Γερμανικά αεροπλάνα στον Κορινθιακό, τον Απρίλιο του 1941.

Νομίζω ότι υπήρχε και άλλο πλοίο με το ίδιο όνομα μεταπολεμικά.

Link to comment
Share on other sites

Αισθάνομαι πολύ περίεργα που απαντώ σε post του Νηρέα μετά από τόσα χρόνια αλλά τέλος πάντων, έτσι είναι η ζωή. Έχει δίκιο πως υπήρχε προπολεμικό Μοσχάνθη που έκανε δρομολόγια από τον Πειραιά στην Πελοπόννησο, πλήν όμως το παραπάνω εικονιζόμενο είναι το μεταπολεμικό Μοσχάνθη. Επιφυλάσσομαι να το αποδείξω και φωτογραφικώς. Επιγραμματικά να πω πως πρόκειται για πρώην Βρεταννικό πλοίο που και αυτό πολέμησε και επέζησε από 2 Παγκοσμίους Πολέμους. Με το πέρας του 2ου, κατέληξε στην Ελλάδα όπου και έγραψε τη δική του ιστορία στα ακτοπλοικά πράγματα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Για το μεταπολεμικό ΜΟΣΧΑΝΘΗ που αναφέρει ο cortomaltese έχω να πω ότι το θυμάμαι σαν καράβι, αλλά εκείνη την εποχή η φωτογραφική μηχανή με φιλμ κτλ ήτανε δυσεύρετο είδος, πολύ περισσότερο δε να φωτογραφίζεις και καράβια. Το 1961 βγήκε στις οθόνες ένα Γερμανικό τουριστικό ντοκυμαντέρ με τίτλο ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΊΡΩΝ ,με μουσική του Μάνου Χατζηδάκι και τραγούδι από  τη Νανά Μούσχουρη:          https://www.youtube.com/watch?v=3NATO-zsBYs    και το ίδιο το φίλμ:  https://www.youtube.com/watch?v=0Oqt35CgG3o  .                                          Οι κινηματογραφιστές λοιπόν γύριζαν με ένα γιώτ τα νησιά και πλησιάζοντας την Αμοργό  συνάντησαν το καράβι μας. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την Αμοργό, εσείς οι ειδήμονες φωτίστε μας, αλλά ξέρουμε τη χρονολογία 1960 ή/και 1961 που βγήκε στις οθόνες. Εγώ απλώς έκανα ένα printscreen και μια μικρή περαιτέρω επεξεργασία. Στο φιλμ υπάρχουν φωτογραφίες και για άλλα τρία καράβια της εποχής που θα μπουν στην αντίστοιχη για το  καράβι θέση. Εδώ η ΜΟΣΧΑΝΘΗ:

 

ΜΟΣΧΑΝΘΗ ΑΜΟΡΓΟΣ 1961a.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Δεκαετια του 50 και ελειψη οδικου δικτυου τα πλοια επιαναν σε διαφορα λιμανια τα οποια τωρα μας φαινονται εντελως ακυρα

Ετσι λοιπον βλεπουμε και μεις το ΜΟΣΧΑΝΘΗ ,δεμενο στο Μπατσι της Ανδρου

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...