Jump to content
Shipfriends

Πίνδος ΙΙ (ΙΜΟ 5278509)


Recommended Posts

Μια σημαντική πρωτότυπη φωτογραφία ενός από τα ομορφότερα πλοία που πέρασαν από τον Αργοσαρωνικό και είναι το "Πίνδος ΙΙ".

Από τη βιβλιογραφία αναφέρεται ως έτος κατασκευής το 1907 και μετασκευής το 1949, όπου και έρχεται στην Ελλάδα και παίρνει το όνομα "Πίνδος ΙΙ", το 1965 πήρε το όνομα "Πίνδος" και το 1987 το όνομα "Αρης". Αναφέρεται ότι διαλύθηκε το 1998.

Η φωτογραφία είναι πρωτότυπη, καθώς μου την έδωσε ένας παλιός φωτογράφος και πρέπει από τα παραπάνω να είναι των αρχών της δεκαετίας του '60.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι τη φωτογραφία την επεξεργάστηκε ο καλός φίλος ΣΕΙΡΙΟΣ, καθώς στην κανονική φωτογραφία εμφανιζόταν μία κοπέλα σε πρώτο πλάνο και στο βάθος ήταν το Πίνδος ΙΙ. Την κοπέλα την αφαίρεσε ο ΣΕΙΡΙΟΣ (για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα έστω και μετά τόσα χρόνια).

post-360-128326968049_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ό,τι θέλει κανείς να μάθει όσον αφορά την προηγούμενη καριέρα του πλοίου πρίν την Ελλάδα, βρίσκεται εδώ.

 

Χτισμένο το 1907 σαν θαλαμηγός με το ποιητικό όνομα Maid of Honour(=παράνυφος) που επιτάχθη κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και υπηρέτησε σαν οπλισμένο yacht(HMS Maid of Honour) σε καθήκοντα περιπολίας. Συνέχισε στο μεσοπόλεμο την καριέρα του σαν θαλαμηγός με το όνομα Sylvana από το 1922 μέχρι το 1939 οπότε και -μαντέψτε- εκλήθη πάλι να υπηρετήσει την Μεγάλη Βρετανία σαν το ναρκαλιευτικό HMS Sylvana. Επέζησε δηλαδή 2 Παγκοσμίων Πολέμων το θηρίο μέχρι που το 1949 πωλείται στην Ελλάδα, μετονομάζεται σε Πίνδος II και η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ας δουμε το πλοιο σε μια φωτο του σαν ΠΙΝΔΟΣ να μπαινει στο λιμανι των Σπετσων

Σε σχεση με τη φωτο που εχει βαλει στο πρωτο ποστ ο @cortomaltese βλεπουμε οτι το πλοιο εχει δεχτει μια αρκετα μεγαλη μετασκευη ,εχοντας κλεισει το πλαινο διαδρομο στη μεση του πλοιου ,ενω στην πρυμη εχει δημιουργηθει σαλονι,(ισως να υπηρχει κατι εκει) με αρκετα παραθυρα.Στην πλωρη επισης εχουμε την δημιουργια νεων παραθυρων.Επιλεον φαινεται να εχει αφαιρεθουν αφαιρεθει τα δυο καταρτια πρυμα πλωρα,εχω υπαρχει αλλαγη και στο σχημα της τσιμινιερας

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...