Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Έτσι όπως τα γράφεις μιλάμε και Ιούλιο και Αύγουστο για επιπλέον ταχύπλοο. 
Το ένα να φεύγει το πρωί από Θεσσαλονίκη για Σποράδες-Μαντούδι-Βόλο και το άλλο να φεύγει το πρωί από Βόλο για Σποράδες και ΒΑ Αιγαίο και Θεσσαλονίκη. Δε βλέπω να γίνεται αυτό.
Γενικώς δε βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον από Βόλο για ΒΑ Αιγαίο αν και ακούγεται ωραίο σαν ιδέα γιατί θα πήγαιναν και "νέοι" Θεσσαλοί τουρίστες στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.
Νομίζω αν χάσει τη γραμμή του Λαυρίου το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ, θα μπορούσε να κάνει αυτό το δρομολόγιο, αλλά και πάλι θα πήγαινε άκλαυτο, γιατί δύο πλοία (συμβατικό ή ταχύπλοο δεν έχει σημασία) της ίδιας εταιρείας για τις Σποράδες από Βόλο το πρωί με προέκταση το ΒΑ Αιγαίο, λίγο δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αμα είναι να πιάσει ΒΑ Αιγαίο, συμφέρει αντί για Μαντούδι να πηγαίνει Κύμη και από εκεί είναι πιο κοντά όλα, Χίος, Λέσβος, Λήμνος, ενώ μπορεί να βολέψει και Σκύρο. 

Link to comment
Share on other sites

Τελευταια φορα που ειχε πλοιο απο Βολο για Β.Αιγαιο ηταν το μακρινο 1998 αν δεν κανω λαθος ή καπου εκει με το ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ.

Δεν μπορω να φανταστω τι παραπανω θα προσφερε ενα τετοιο δρομολογιο σημερα 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Κοινό αίτημα των περιφερειαρχών Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Β. Αιγαίου προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων

Quote

Σε 10 ημέρες θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει φέτος το καλοκαίρι τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Β. Σποράδων, όπως τα τελευταία χρόνια. Στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου συζητήθηκε το θέμα, όπως και οι συνδέσεις των Σποράδων με Βόλο αλλά και Μαντούδι, παρόντες ήταν εκτός από τον αρμόδιο υπουργό και το Γ.Γ. του υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και διαδικτυακά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Σκιάθου ενώ δεν συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη, λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως έκανε γνωστό το γραφείο του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, “θα πρέπει να πιέσουμε όλοι να κηρυχθεί άγονη η γραμμή αυτή διαφορετικά δεν μπορεί να επιδοτηθεί. Αυτή την περίοδο γίνονται οι δημοπρασίες για τις γραμμές του Νοτίου Αιγαίου αλλά τα νησιά του Β. Αιγαίου δεν θεωρούνται άγονη γραμμή αλλά αναπτυξιακή. Κάθε χρόνο κατ’ εξαίρεση και από τα υπόλοιπα αδιάθετα χρήματα από τις δημοπρασίες επιδοτείται η γραμμή της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας αποδέχεται να κηρυχθεί άγονη αλλά πλέον τα αδιάθετα όλων των υπουργείων με νέο νόμο, πηγαίνουν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και πρέπει και από και να δοθεί η έγκριση για την επιδότηση”

Όπως ανέφερε ο κ. Περίσσης θα σταλεί κοινό αίτημα των περιφερειαρχών Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Β. Αιγαίου προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αλλά και απο τος δημάρχους Σποράδων και Λήμνου (καθώς το ταχύπλοο θα εκτελεί και τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος). “Μας διαβεβαίωσαν ότι σε 10 ημέρες θα έχουμε απάντηση”, εξήγησε ο κ. Περίσσης. “Τονίσαμε ότι αν δεν γίνει αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η ζημιά για τα νησιά θα είναι τεράστια. Ελπίζουμε σε ένα αίσιο τέλος”, πρόσθεσε.

Στη χθεσινή σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της σύνδεσης των Σποράδων με Βόλο και Μαντούδι, αλλά και εδώ η απάντηση θα δοθεί σε δέκα ημέρες περίπου, με το υπουργείο να μην μπορεί ουσιαστικά να παρέμβει καθώς οι πλοιοκτήτες καθορίζουν μόνοι αν ενδιαφέρονται για τη γραμμή, τα δρομολόγια, το ύψος του εισιτηρίου κλπ. “Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αν υπάρξει τελικά σύνδεση με Μαντούδι αυτό θα γίνει από 1η Ιουνίου το νωρίτερο και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Γνωρίζουμε παντως ότι υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι”, επισήμανε ο κ. Περίσσης.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
36 minutes ago, SuperRunner said:

Ενημερωτικά μόνο, ο κόσμος ήδη άρχισε να ρωτάει για το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Σποράδες και είναι αρκετοί αυτοί που ζητάνε να είναι και φέτος πάλι το Superrunner, γιατί το ταξίδεψαν και πέρυσι. 

Πάντως με βάση τα δρομολόγια που έχει ζητήσει στο ΣΑΣ δεν φαινεται να περισσεύει κάτι για το Θεσσαλονίκη - Σποραδες ( αν επιδοτηθεί )

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Θα πάει το Superruner Jet 2 στη θεση του 1 και θα βγει το Tera . Επισης το Andros Jet χλωμό για Σποραδες ισως το Paros να βγει γιατί Caldera Vista δεν έχει φέτος .  

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Ανακοινώνεται αύριο η επιδότηση της γραμμής Θεσσαλονίκη - Β. Σποράδες

Quote

Αύριο τελικά και σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο Δήμαρχος της Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας και μεταφέρει το Skiathoslife.gr θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η επιχορήγηση που θα δεχτεί η ακτοπλοϊκή εταιρεια που θα μειοδοτήσει έναντι των άλλων για το δρομολόγιο από την συμπρωτεύουσα στα λιμάνια των Β. Σποράδων και το Μαντούδι, ένα λιμάνι που στην προκήρυξη του Διαγωνισμού θα δούμε αν τελικά θα συμπεριληφθεί αφού υπάρχει η σκέψη, ανταπόκρισης με τα πλοία που θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Εύβοιας. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται το ύψος της επιχορήγησης που θα κρίνει και την διάρκεια των δρομολογίων, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως ο μήνας Αύγουστος δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν. 

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του Skiathoslife.gr τα δρομολογία αναμένεται να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος 22-24 του Ιούνη και να ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ευρωεκλογές έρχονται. Αν δεν επιδοτηθεί, ξέρουν ότι θα έχουν θέμα στο ζητιάνεμα των ψήφων, αν το δούμε από αυτή τη πλευρά. Όχι πως δεν υπάρχουν και οι χαζοί που λένε ότι δε ψηφίζουν και στο τέλος τους γλύφουν και από πάνω. Πιστεύω ότι και φέτος θα είναι ταχύπλοο και θα είναι το Superrunner Jet όπως και πέρυσι. Κακά τα ψέματα στη γραμμή ταιριάζει μόνο ταχύπλοο. Και μάλιστα δεν είναι και λίγοι και συγκεκριμένα φίλοι φίλων που επιχείρησαν αυθημερόν εκδρομές στη Σκιάθο. Λίγο ακριβή η αυθημερόν εκδρομή, αλλά άξιζε.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, SuperRunner said:

Ευρωεκλογές έρχονται. Αν δεν επιδοτηθεί, ξέρουν ότι θα έχουν θέμα στο ζητιάνεμα των ψήφων, αν το δούμε από αυτή τη πλευρά.

Από 21/6 ισως ξεκινήσει ( μάλλον ) , οι ευρωεκλογές ειναι 9/6

Ισως τα συμφέροντα ειναι πιο ισχυρα στο να μην μπει και μαζέψουν Θεσσαλονίκη κι Χαλκιδική ψήφους για το flyover γιατι το city break και island hopping δεν τους πολυενδιαφέρει

Και οι εκδρομές - αποδράσεις 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...