Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του ΠΑΤ Άραχθος στα Τσεβλίνια στις 29 Νοεμβρίου 2017


Recommended Posts

Συμφωνα με το ΘΕΜΑ το ΠΑΤ Αραχθος προσαραξε σημερα στα Τσεβλινια
 

Quote

 

Νέο περιστατικό με πολεμικό πλοίο που προσάραξε σε αβαθή σημειώθηκε πριν από λίγη, περίπου ένα μήνα μετά το πρωτοφανές περιστατικό με τη φρεγάτα «Κανάρης» η οποία έπεσε στην Ψυττάλεια στις 2 Νοεμβρίου.


Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι ήταν η σειρά του πλοίου αλιείας τορπιλών «Άραχθος» που περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι προσάραξε στα νησάκια Τσεβελίνια, δύο μικρά νησιά που σχηματίζουν ένα επικίνδυνο ναυτικό πέρασμα στην ανατολική άκρη της Τροιζηνίας.
 

Το μήκους 24,9 μέτρων πλοίο, επέστρεφε από άσκηση, όταν κόλλησε σε αβαθή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται καλές.

Δεν έχει αναφερθεί κάποια σοβαρή βλάβη ή τραυματισμός μέλους πληρώματος, μέχρι τώρα.

Αυτή την ώρα ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού πλέει προς τα Τσελεβίνια για να διαπιστώσει την κατάσταση του βοηθητικού πλοίου και να προχωρήσει στην αποκόλληση του «Άραχθος».

Το «ΠΑΤ Άραχθος» ναυπηγήθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1966 για λογαριασμό του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε τον Νοέμβριο του 1989. Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου.

 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Προσάραξη του ΠΑΤ Άραχθος στα Τσεβλίνια στις 29 Νοεμβρίου 2017

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...