Jump to content
Shipfriends

Tariq Ibn Ziyad (IMO 9109768)


Recommended Posts

  • 2 months later...

Σε κάποιο γαλλόφωνο site είχε πάρει πρό ημερών το μάτι μου ότι η Algerie Ferries ξεκίνησε μια γραμμή ro-ro ανάμεσα στη Μασσαλία και το Αλγέρι. Έψαχνα να βγάλω άκρη σχετικά με το ποιό πλοίο ήταν αλλά δεν μπορούσα γιατί η γραμμή ξεκίνησε μεν, αλλά όχι χρησιμοποιώντας αυθεντικό πλοίο roro. Αντίθετα, το βάρος πέφτει στο Tariq Ibn Ziyad που επανήλθε στην ενεργό δράση, έστω και σαν roro. Η συχνότητα είναι εβδομαδιαία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είχε πάρει το μάτι μου πρίν καμιά 10αριά μέρες το πλοίο στο Alicante στα πλαίσια κανονικού δρομολογίου. Είναι όμως ακόμη εκεί, φαίνεται πως ανέβηκαν οι Ισπανικές αρχές και το έκαναν φύλλο και φτερό. Δεν έχω καταφέρει να βρώ τι αναφέρει η συγκεκριμένη επιθεώρηση, χαρακτηριστικό όμως είναι ότι τον Ιούλιο που μας πέρασε πάλι στο Alicante το πλοίο επιθεωρήθηκε και βρέθηκαν 18 παρατηρήσεις, δύο εβδομάδες μετά νέα επιθεώρηση στη Napoli, άλλες 15. Η φημολογία γενικά είναι πως η Algerie Ferries βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση, οικονομικά και διοικητικά.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν κρίνω από αυτά που ακούγονται για την εταιρεία, το καλό που τους θέλω να έχουν πάρει τίποτα λεφτά μπροστάντζα. Μου δίνεις ωραία πάσα όμως για να σας προτρέψω να ξαναρίξουμε ένα βλέφαρο στο πλοίο, αυτήν τη φορά το πετυχαίνουμε την Ιταλία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε λοιπόν, σε άφιξη από το Αλγέρι αν δεν με απατά η μνήμη μου. Σταθερή στα σινιάλα της η Algerie Ferries, από το 2012 που πρωτοείδαμε στο Shipfriends το πλοίο, δεν έχει αλλάξει κάτι στην εξωτερική του εμφάνιση. Εκτός από το ότι ο καταπέλτης εξωτερικά είναι πια βαμμένος bleu marin. Γενικά πολύ όμορφο σκαρί. 

Link to comment
Share on other sites

Έχει φρεσκαδούρα..στην περιοχή έχει 8αρι. Μάλλον θέλει να φάει την Κρήτη για να απαγγιάσει το κύμα. 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αναρωτιέμαι πόσο κόσμο έχει για πλήρωμα να σου πω την αλήθεια, υποθέτω πάρα πολλούς. Έχοντας επισκεφθεί τη χώρα αυτή, είναι μνημείο ανεπάρκειας σε επιχειρησιακό επίπεδο. Το κράτος απασχολεί ένα τρομακτικό αριθμό ανθρώπων για να κάνουν ένα δυσανάλογα μικρό φόρτο εργασίας. Και με το πλοίο αυτό να είναι κρατικό, είμαι περίεργος. Πρίν καμιά 30αριά χρόνια στους Αγίους Θεοδώρους είχε τύχει να επισκεφθώ ένα μικρό LPG με σημαία Αλγερίας, κάτι σε 5 χιλιάδες τόνους. Άνηκε στην κρατική εταιρεία και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως είχε καμιά 30αριά άτομα πλήρωμα, όλοι Αλγερινοί εκτός από τον γραμματικό που ήταν Κροάτης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...