Jump to content
Shipfriends

Tariq Ibn Ziyad (IMO 9109768)


Recommended Posts

On 8/6/2012 at 1:45 AM, Nick the Greek said:

ενω υπαρχει και το χτισμενο το 1995 στο Union Naval de Levante της Valencia, Tariq Ibn Ziyad που ειναι και το πιο ομορφο του στολου εξωτερικα κατα την αποψη μου.

Χαρακτηριστικο του service της εταιρειας πως οπως στα περισσοτερα δρομολογια της Βορειου Αφρικης οι μεγαλες καθυστερησεις α-λα-Μιλενα και Νταλιανα πριν αλλαξουν μηχανες, ειναι εγγυημενες. Αρκει να πουμε πως οταν περιμενα το Tariq Ibn Ziyad με αναχωρηση στις 11 το πρωι και εχοντας διανυκτερευσει στη Μασσαλια το προηγουμενο βραδυ, εφυγε μολις στις 1330. Την επομενη μερα το Αριαδνη και με αφιξη στις 11 το πρωι, πρεπει να εφτασε το νωριτερο στις 4 με 5 το απογευμα, οποτε καταλαβαινετε. Κατι μου λεει πως καποια απο αυτα τα πλοια αλλα και η εταιρεια αυτη θα μας απασχολησουν στο μελλον.

Το πλοίο απόψε είναι καθ΄ οδόν από Μασσαλία για Αλγέρι και πρίν λίγο γύρισε πρός τον Κόλπο της Alcudia, στο ανατολικό κομμάτι του νησιού της Mallorca. Δε νομίζω πως έχει να κάνει με τον καιρό όμως. Στην αρχή έκανε κράττει έξω απ' το λιμάνι με  ένα μικρό σκάφος Search and rescue΄να το παρακολουθεί. Την ίδια στιγμή το μικρό φορτηγό Αquarius που ήταν δεμένο στο λιμάνι,  βγήκε έξω και έριξε άγκυρα στον Κόλπο της Alcudia με το Tariq Ibn Ziyad να προχωράει πρός τα μέσα, μάλλον για να δέσει στη θέση του(το συγκεκριμένο λιμάνι είναι μικρό). Προφανώς κάποιο emergency situation εδώ, αναρωτιέμαι τι να έχει συμβεί.

 

Επί τη ευκαιρία, να το δούμε και σε πιο πρόσφατη φωτογραφία από τις παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Wow! Η φωτιά σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα φέρεται να έχει κάψει περίπου 50 οχήματα, ευτύχώς όμως από τους 470 επιβάτες(Γάλλοι και Αλγερινοί ως επί το πλείστον) και τα 137(!!) άτομα του πληρώματος, μόνο 26 χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Με λίγα λόγια φτηνά τη γλίτωσαν, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μεγάλη τραγωδία. Στην Alcudia έχει καταπλεύσει και το ομόσταυλο Tassili II το οποίο έκανε δρομολόγιο Μασσαλία - Οράν(δέστε το track του παρεπιπτόντως, πήγαινε κόστα-κόστα την Ισπανία για να προφυλαχθεί απ' τον καιρό), προφανώς για να προωθήσει σε Αλγερινό έδαφος επιβάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

 

Πολλές φωτιές τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως στη Μεσόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Με μια σύντομη ματιά σε διάφορα ισπανικά και αλγερινά ΜΜΕ(παραθέτω 2 links απλά ενδεικτικά), συμβαίνει ό,τι συμβαίνει και στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις: ο καθένας λέει τη λαλακία του.

 

Τα αίτια είναι προφανώς νωρίς να γίνουν γνωστά με βεβαιότητα, τα 2 πλοία(εννοώ και το Tassili II που έσπευσε) παραμένουν στην Alcudia και υποπτεύομαι πως οι Ισπανικές Αρχές δεν αφήνουν τους επιβάτες να φύγουν για Αλγερία, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις. Από τα συμφραζόμενα των Ισπανών μάλιστα, καταλαβαίνω πως δεν τους πήγαν σε ξενοδοχεία, αλλά τους άφησαν όλη τη νύχτα μέσα στον επιβατικό σταθμό της Alcudia, φοβούμενοι προφανώς λαθρομετανάστευση. Πώπω Ευρώπη, αμάν πολιτισμόος...:rolleyes:

 

Από την πλευρά των Αλγερινών έχει γίνει ένας μικρός ξεσηκωμός απ' ότι καταλαβαίνω, με αξιωματούχους να σπεύδουν στην Alcudia για να δούν τι συμβαίνει. Μιλάμε για κρατική εταιρεία ενός κράτους που διοικείται με αρκετά περιοριστικούς όρους, για να το πω κομψά. Και τέτοια γεγονότα που υπονομεύουν το κύρος του κράτους, αντιμετωπίζονται ανάλογα. Διάχυτη στα Αλγερινά ΜΜΕ είναι η επιθυμία των Αρχών να επαναπατρίσουν το πλοίο και να διεξάγουν εκείνες έρευνα για το τι έχει συμβεί.

 

Αυτά πρός το παρόν. Και για όσους σκέφτηκαν το RINA, ενημερωτικά η κλάση του πλοίου είναι BV.

Link to comment
Share on other sites

Απέπλευσε νωρίτερα σήμερα το Tassili II με προορισμό το Αλγέρι και με τους εναπομείναντες επιβάτες. Το Tariq Ibn Ziyad το βλέπω να μένει κάμποσο στην Alcudia μέχρι να τελειώσε το ινβεστιγκέσιο των Ισπανώνε.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Τελικά το πλοίο απέπλευσε από την Alcudia με προορισμό το Αλγέρι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και μάλιστα αυτοδύναμο. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρώ κάτι περισσότερο σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς και του τι μέλλει γεννέσθαι, πέραν της έρευνας που θα κάνουν οι Αλγερινοί όταν το πλοίο φτάσει στη χώρα τους. Για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι περισσότερο, εδώ οι μαρτυρίες των επιζόντων, για Ισπανόφωνους μόνο δυστυχώς. Το ρεζουμέ του κειμένου είναι πως η όλη εμπειρία τους θύμισε Τιτανικό και ότι ο Αλλάχ τους έσωσε. Ευχαριστούν δε τα σωστικά συνεργεία των Ισπανών για τη βοήθεια και τη φιλοξενία.

 

Εδώ έχουμε το reportage ενός Αλγερινού καναλιού, για γαλλόφωνους μόνο. Και για μερακλήδες, μια και φιλοξενούνται δηλώσεις του Αλγερινού Κουρουμπλή:D ο οποίος δηλώνει ό,τι θα δήλωνε κι ο εκάστοτε ΥΕΝ σε παρόμοια περίπτωση. Το λόγο μετά παίρνει ο τεχνικός διευθυντής της Algerie Ferries που επικεντρώνεται στο ότι όλα λειτούργησαν άψογα, κάτι που για να λέμε του στραβού το δίκιο φαίνεται να έχει γίνει. Σε αντίθεση με παρόμοιες περιπτώσεις πλοίων υπό την ευθύνη γειτονικών μας χωρών, θα συμπληρώσω εγώ:rolleyes:.

 

Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με πλάνα και δηλώσεις από την άφιξη του Tassili II στην Αλγερία, με τους επιζώντες και πλάνα από ορισμένα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν λόγω της φωτιάς. Εδώ μετάφραση δεν έχει:P, η υπόθεση ζητάει Νατάσα Συρεγγέλα.

 

Και μερικά πλάνα ακόμη από το γκαράζ του Tariq Ibn Ziyad, προσέξτε τον αφρό ανάμεσα στα καμμένα οχήματα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Tariq Ibn Ziyad έφυγε από το Αλγέρι τη Πέμπτη 8 Μαρτίου και πήγε στο ναυπηγείο CMR Tunisia Ship Repairs στη Menzel Bourguiba, για να πραγματοποιήσει δεξαμενισμό. Στη σελίδα της Algerie Ferries στο Facebook έχουν ανέβει κάποιες φωτογραφίες μετά την αποκατάσταση των ζημιών στο Tariq Ibn Ziyad

Tariq Ibn Ziyad .jpgTariq Ibn Ziyad  (2).jpgTariq Ibn Ziyad  (3).jpgTariq Ibn Ziyad  (4).jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...