Jump to content
Shipfriends

Bore Sea (IMO 9443554)


Recommended Posts

Με αφορμή την κάθοδο στη Μεσόγειο ενός άλλου πλοίου από το στόλο της Bore Line, πάμε να ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε ένα πιο καινούριο κομμάτι που φοράει τα σινιάλα της. Πρόκειται για το Bore Sea, χτισμένο το 2011 στο Flensburg(αριθμός 744) σε ένα λιγάααακι διαφορετικό design από αυτά που έχουμε δεί από το συγκεκριμένο ναυπηγείο.  Στα 195 μέτρα μήκος και 26 πλάτος, μιλάμε δηλαδή για ένα παγοπόρο νταμάρι που χωράει 217 νταλίκες, κινούμενο από μηχανή Wartsila που του δίνει υπηρεσιακή ταχύτητα 18-19 κόμβους.

 

Ένα φουγάρο στα αριστερά και ένας τεράστιος καταπέλτης που όπως βλέπουμε καλύπτει το πλάτος του πλοίου. Ναυλωμένο αυτό τον καιρό από την Cobelfret, το βλέπουμε εδώ στο terminal της στο Rozenburg να ετοιμάζεται για φόρτωση. Όταν το συνάντησα πρίν κανένα εξάμηνο, απασχολούταν στη γραμμή Rotterdam - Dublin αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτό τον καιρό δραστηριοποιείται στη γραμμή Rotterdam - Leixoes στην Πορτογαλία.

 

Αξιοσημείωτο είναι και το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Ενώ σαν πλοιοκτήτης εμφανίζεται η Bore Line και η Cobelfret σαν εμπορικός διαχειριστής, σαν beneficial owner εμφανίζεται η γνωστή Ολλανδική εταιρεία Spliethoff, που εξειδικεύεται σε break bulk και project φορτία.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 5 years later...
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...