Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Eurocargo Trieste, στο Aegean III, την ώρα του ανεφοδιασμού του Superfast I


Recommended Posts

νωριτερα το απογευμα ειδα το eurocargo trieste στο 14 του παλιου λιμανιου, φορτωμενο και μου εκανε εντυπωση που ηταν ακομη, εδω (φευγει μεσημερι) και μαλλιστα στο παλιο λιμανι.

τωρα μολις εμαθα το λογο. φιληθηκε με το aegean III, λιγο πριν την αναχωρηση του superfast I

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την πρόσκρουση του Φ/Γ-Ο/Γ Eurocargo Trieste στο Δ/Ξ Aegean III και στο Ε/Γ-Ο/Γ Superfast I στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πατρών από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ ''EUROCARGO TRIESTE''  σημαίας Μάλτας ότι κατά τον απόπλου του από το Νέο Λιμένα Πάτρας προσέκρουσε ελαφρά στο Δ/Ξ ''AEGEAN III'' N.Π.11677 το οποίο ήταν παραβεβλημένο στο Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' N.Π. 11802.

Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση στα παραπάνω πλοία από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκαν στο μεν Φ/Γ-Ο/Γ ''EUROCARGO TRIESTE'' στη δεξιά πρωραία πλευρά, μικρό εσωκοίλωμα, αποχρωματισμός και εκδορές και στο δε Δ/Ξ ''AEGEAN III''  ρήγμα διαστάσεων 100χ35 cm, σε ύψος δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή καθώς και εκδορές και αποχρωματισμοί στην ίδια περιοχή. Στο Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' διαπιστώθηκαν αποχρωματισμός και επιφανειακές εκδορές στην αριστερή πλευρά στο μέσον του πλοίου και σε ύψος 2,5 μέτρων άνω της ισάλου γραμμής, δίχως να διαπιστωθεί πρόκληση ζημιών η φθορών που να επηρεάζουν την ασφάλεια του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ''EUROCARGO TRIESTE'' και ''AEGEAN III'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

To Eurocargo Trieste απέπλευσε σήμερα τα ξημερώματα από τη Πάτρα

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...