Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ενδιαφέρον ακούγεται, άλλα η σοφία της κίνησης θα φανεί σε βάθος χρόνου.

 

Βαρκελώνη - Alcudia είναι 111 ναυτικά μίλια, ένα πλοιο των 20 κόμβων τα καλύπτει σε 5.5 ώρες. 

Toulon - Alcudia είναι 249 ναυτικά μίλια, ένα πλοίο των 20 κόμβων τα καλύπτει σε 12 περίπου ώρες. 

Από το σημείο(έξω απ' την Orange για όσους γνωρίζουν την περιοχή) που ο γαλλικός αυτοκινητόδρομος Α7(η βασική δίοδος από Βορρά πρός Cote d' Azur και Μασσαλία) χωρίζεται πρός Μασσαλία/Τουλόν και Βαρκελώνη(γίνεται Α9), είναι περίπου  2 ώρες οδήγηση ως την Toulon και 4.5 ώρες ως τη Βαρκελώνη. Οπότε τίθεται αυτομάτως το δίλημμα, 2.5 ώρες παραπάνω οδήγηση και 7 ώρες πλοίο λιγότερο, ή το αντίστροφο?

 

Αν κάποιος έρχεται από Ιταλία επάνω στον Α8, η Βαρκελώνη είναι 5 ώρες παραπάνω οδήγηση σε σύγκριση με την Toulon. Οπότε εκεί αρχίζει να έχει περισσότερη λογική. Πλήν όμως, εξαρτάται πολύ από που έχει ξεκινήσει κάποιος για να φτάσει στην ακτή όσον αφορά το ποιόν αυτοκινητόδρομο θα διαλέξει για να φτάσει στο Νότο. Όπως και να έχει το πράγμα, ειδικά στην πρώτη περίπτωση οι τιμές θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές για να προσελκύσουν κίνηση. Οπότε για να δούμε την τιμολογιακή πολιτική.

Link to comment
Share on other sites

Πριν και μετά το Orange έχει όμως πάρα πολλές φορές τεράστια μπτιλιαρίσμτα.

Οπότε, πολλοί γερμανοί πηγαίνουν μέσω Ελβετίας (Γενεύη) ή ακόμα πιο ανατολικά, μέσω βόρειας Ιταλίας.

Επιπλέον, μέσω Ελβετίας, η ετήσια βινιέτα συν το γεγονός πως ο αυτοκινητόδρομος από τη μεριά της Γαλλίας δεν έχει διόδια, έρχονται πιο φτηνά από τα πανάκριβα διόδια μέσω Στρασβούργου-Λυώνης και Orange ;)

 

Edited by Ariadne
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα κι αυτοί που πάνε μέσω Ελβετίας, έναν από τους δύο δρόμους που ανέφερα παραπάνω θα ακολουθήσουν αναγκαστικά. Και μέσω βόρειας ιταλίας, τα ίδια και χειρότερα είναι. Τα τελευταία 20 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσεις στον κόμβο δυτικά της Γένοβας, είναι μαρτυρικά. Όπως επίσης και η συνέχεια πάνω στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση Cote d' Azur, μιλάμε για ένα δρόμο με 2+2 λωρίδες στη συντριπτική πλειοψηφία της απόστασης μια και περνάει ανάμεσα από τα βουνά, με πάρα πολλά τούνελ και γέφυρες. 

Link to comment
Share on other sites

Μπορούν όμως να ακολουθήσουν την Α51 που είναι όλη σχεδόν φτιαγμένη.

Ή την Α4 και Α33 (Ιταλία).

Υ.Γ.: 2+2 δε σου φτάνουν; :D

Υ.Γ.2: Συγγνώμη Proud που ξεφύγαμε ολίγον από το θέμα ;)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αν υπάρχει μετενσάρκωση εγώ θα επιστρέψω στη γη στην άλλη μου ζωη΄σα φορτηγατζής του Μακρυμανωλάκη:D, θα σου πω πως ό μοναδικός λόγος να πάρεις τον Α51(τον οποίο οδήγησα πρίν 2 χρόνια, είναι Grenoble - Μασσαλία για τους μη γνωρίζοντες), είναι γιατί δεν έχει διόδια. Κατά τα άλλα 1+1 λωρίδα με στροφιλίκια, ανέβα βουνό/κατέβα βουνό ειδικά στο πρώτο μισό του. Αν πας με γυναίκα και παιδιά διακοπές, θα βλαστημήσεις να τον οδηγήσεις. 

 

Ο Α4 της Ιταλίας(Torino - Savona βολεύει μόνο αν μένεις στην περιοχή του Torino, άσε που στον κόμβο της Savona όταν συναντιέται με τον παραλιακό αυτοκινητόδρομο, γίνεται της κολάσεως. Ακόμα θυμάμαι την ήττα που είχα φάει επιστρέφοντας Γένοβα, όταν είχα πάει να φωτογραφίσω αυτό. Αν βάλεις στο via michelin προορισμό Toulon, μα από Μόναχο, μα από Μιλάνο, μα από Ελβετία, η πιο σύντομη οδός είναι αυτές που λέω παραπάνω.

 

Όντως ξεφύγαμε όμως: το ρεζουμέ είναι πως όλα καταλήγουν στο οδήγηση εναντίον θαλασσίου ταξιδίου όσον αφορα το αν θα διαλέξει κανείς να πάει από Βαρκελώνη ή Τουλόν. Κάτσε να βγάλει η Corsica τα τιμολόγιά της, και το ξανασυζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Corsica Ferries εμφανίζει στο σύστημα της ότι τα πλοία που θα κάνουν τη γραμμή Toulon Alcúdia από τις 21 Απριλίου 2018, δυο φορές την εβδομάδα θα είναι Mega Express Two και το Mega Express Four  και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 9 ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Οι ώρες δεν είναι ακριβώς έτσι, και παίζουν λίγο ανάλογα με το πλοίο. Όσον αφορά το Mega Express Two, τα ημερήσια δρομολόγια τα δίνουν 9.5 ώρες ενώ το overnight 11 ώρες. Όταν κάνει δρομολόγιο το Mega Express Four, τα ημερήσια είναι στις 10.5 ώρες και τα νυχτερινά 11, όσες και το Mega Express Two. Με μια σύντομη ματιά, οι αναχωρήσεις από Toulon πρέπει να είναι βραδυνές, και οι επιστροφές από Alcudia, ημερήσιες με 1 ώρα συνολικά παραμονή στο λιμάνι. Παρεπιπτόντως, δρομολόγια θα κάνει και το Mega Express με τις ίδιες διάρκειες ταξιδίων όπως το αδελφό του. 

 

Η τιμή μετ' επιστροφής για 2 άτομα σε καμπίνα και με ένα ΙΧ, είναι EUR 443.16. Στην επιβίβαση από την Toulon, με EUR 2 κατ' άτομο εξασφαλιζει κανείς priority boarding ενώ με ένα εξτραδάκι EUR 34 για κάθε ταξίδι, δίνεται το δικαίωμα στους κατόχους ΙΧ να βάλουν το αυτοκίνητό τους σε θέση ευνοική ώστε να αποβιβαστούν πρώτοι και να γλιτώσουν το μποτιλιάρισμα.

 

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω μια σύγκριση με τη Balearia που κάνει την ίδια γραμμή από Βαρκελώνη, πλήν όμως δεν έχουν ανοίξει πλάνα πέραν του Ιανουαρίου. Για ένα παρόμοιο ταξίδι τον Οκτώβρη, η τιμή είναι στα EUR 272.83 για τις ίδιες παραμέτρους. Διαφορά στα  EUR 171 περίπου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 8 months later...

Δρομολόγια στη γραμμή Toulon - Alcudia θα έχουμε και το 2019, με ημερομηνία έναρξης την 20ή Απριλίου και λήξης την 29η Σεπτεμβρίου. Πέρα από τα Mega Express Two και Mega Express Four που έκαναν δρομολόγια πέρυσι, φέτος προστίθεται στο ροτέσιο και το Mega Express ενώ τον Ιούνιο θα εκτελέσει ένα και μοναδικό δρομολόγιο και το Mega Smeralda.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Και φέτος είχαμε δρομολόγια στη γραμμή Toulon - (Ciutadella) - Alcudia. Το καλοκαίρι στη γραμμή δούλεψαν το Mega Express μαζί με το γνωστό μας Superfast II Mega Express Four, ενώ από Οκτώβρη και μετά έχουμε τα Mega Smeralda και Mega Victoria , με 3-4 δρομολόγια (τον μήνα) το καθένα. Αναχωρήσεις από την Toulon στις 17:00 με άφιξη στην Alcudia στις 7:30 (14.5 ώρες), ενώ από το Ισπανικό λιμάνι στις 8:30 με άφιξη 23:00 στη Toulon.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα ωράρια ήταν των Mega Smeralda και Mega Victoria που είναι πιο αργά πλοία? Ή έκοψαν και τα άλλα δύο ταχύτητες? Γιατί θυμάμαι πέρυσι που έκανα το ταξίδι από την Alcudia με το Mega Express Four, φύγαμε 0930 και φτάσαμε 2130 στην Toulon, πήρε ένα δωδεκάωρο δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Λάθος μου που δεν το διατύπωσα σωστά. Τα ωράρια αυτά είναι για το Smeralda και το Victoria και δεν ειναι τα καλοκαιρινά. Όταν έψαξα στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας τη γραμμή δεν αναφερόταν το όνομα το πλοίου που έκανε το δρομολόγιο, μόνο η άφιξη, η αναχώρηση και η τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...