Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Φέτος το Νήσος Μύκονος έχει αναλάβει εργολαβια της προσπεράσης στα πλοία της Blue Star Ferries!!! Χθες ήταν.η σειρά του Blue Galaxy! Το Νήσος Μύκονος ξεφορτωνε στο Καρλοβασι και το Blue Galaxy πέρναγε έξω από το λιμάνι του Καλρλοβασι με προορισμό το Βαθύ. Οπότε μέχρι το Βαθύ το Νήσος Μύκονος πρόλαβε να το προσπεράσει και να δέσει πρώτο στη μία προβλήτα που δουλεύετε στο Βαθύ, οπότε το Blue Galaxy περιμένε απέξω στο Βαθύ για να τελειώσει το Νήσος Μύκονος με τη φορτωεκφορτωση.

Link to comment
Share on other sites

καλα δεν ειναι ιδιας κατηγοριας σε ταχυτητα το μυκονος με το galaxy. ειναι σα να συγκρινουμε το bs2 με το σαμος, το οποιο εφαγε λασπη απο το bs2, προχτες οταν φυγαν με τη ληξη της απεργιας (το περασε στα μισα της διαδρομης).

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν μιλάμε για μια απόσταση περίπου 40 λεπτών διαδρομής από το Καρλοβασι στο Βαθύ (τόσο θεωρητικά κάνει το Νήσος Μύκονος) και όταν το Blue Galaxy πέρασε πρώτα έξω από το λιμάνι του Καρλοβασου, είναι μέτρο σύγκρισης!! Γιατί το Blue Galaxy από τη στιγμή που έφαγε τη προσπέραση άλλαξε πορεία και πήγε προς τα βόρεια έτσι να καθυστερήσει την άφιξη του στο Βαθύ, που θα αναγκαζόταν να περιμένει την φορτοεκφόρτωση του Νήσος Μύκονος στο Βαθύ, άρα επιπρόσθετος χρόνος στο δρομολόγιο του

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε μια άφιξη του Νήσος Μύκονος στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον Οκτώβριο, έτσι ώστε να δέσει στο νέο «Γ» του λιμανιού. Το Νήσος Μύκονος ήρθε παράλληλα σχεδόν με το Νήσος Σάμος και έκανε αριστερή στροφή με το καταπέλτη να περνάει σε απόσταση αναπνοής από τη δεξιά μπάντα του Νήσος Σάμος, μέχρι που έφτασε παράλληλα με τη θέση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος στην Ικαρία 

Quote

Μία 60χρονη επιβάτιδα του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882 τραυματίστηκε στο δεξί της πόδι στην προσπάθειά της να εισέλθει από εξωτερική θύρα σε εσωτερικό χώρο του πλοίο, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά - Σύρο - Μύκονο - Εύδηλο Ικαρίας.

  Η ανωτέρω αποβιβάσθηκε στον Εύδηλο και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίος όπως πάντα hayabusagr. Με τέτοιον καιρό χωρίς βοριά, ίσως να αξίζει να το σηκώσεις κι απ' τον Αρμενιστή όπως θα έρχεται απ' την Ικαριά.  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απίστευτα παιχνίδια με την οπτική γωνία. Σε ενα σημείο σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως το Blue star naxos προσπερνάει.

Καταπληκτικό βίντεο και μου θύμισε που παλιοί καπετάνιοι, στις εποχές του ανταγωνισμού, κάνανε τέτοια 'κόλπα' ηθελημένα για να μη φαίνεται στους απέξω οτι δεχτηκαν προσπέραση!Εδω φυσικά απλά έτυχε να είναι έτσι το σκηνικό.

Link to comment
Share on other sites

Κυκλοφορει και ενα βιντεο με κοντρα βγαλμενη απο τα παλια.Παλι με τα ιδια πλοια. Εξω απο το λιμανι της Συρου. Οπως καταλαβαινω απο το βιντεο και τα απονερα του καθε πλοιου, το Blue Star Naxos εκανε αποτομο ελιγμο  προς τα δεξια ωστε να ανακοψει το Νησος Μυκονος που ερχοτανε φουριοζο.Παντως  ειναι πολυ κοντα τα δυο πλοια .Κατι σαν Δημητρουλα-Θεοφιλος το γνωστο βιντεο

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Το Νήσος Μύκονος και φέτος τα πάει πάρα πολύ καλά σε μια γραμμή που του ταιριάζει γάντι απ'ότι φαίνεται. Με πάρα πολύ καλές πληρότητες και με συνέπεια στα ωράριά του παρά την αυξημένη κίνηση. Αυτό που παρατηρώ για άλλη μια χρονιά είναι η δυσκολία που γίνεται η επιβίβαση των επιβατών στα λιμάνια που συνήθως δεν ανοίγουν τα καταπελτάκια και στέλνουν το κόσμο μέσω της ράμπας στο άνω γκαράζ (νο5 επίπεδο) έτσι ώστε να μην καθυστερεί και η φόρτωση των αυτοκινήτων. Φαντάζομαι το αριστερό καταπελτάκι έχει χρόνια να χρησιμοποιηθεί? Κατα τ'άλλα εσωτερικά με τα κλασικά θετικά του και για μερικούς αρνητικά του.

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, pie said:

Αυτό που παρατηρώ για άλλη μια χρονιά είναι η δυσκολία που γίνεται η επιβίβαση των επιβατών στα λιμάνια που συνήθως δεν ανοίγουν τα καταπελτάκια και στέλνουν το κόσμο μέσω της ράμπας στο άνω γκαράζ (νο5 επίπεδο) έτσι ώστε να μην καθυστερεί και η φόρτωση των αυτοκινήτων. 

 

Από τα ταξίδια που έκανα αυτό το καλοκαίρι έμεινα με την εντύπωση ότι η χρήση των καταπελτών οχημάτων για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών ήταν γενικευμένη πρακτική σε όλα τα νησιά. Προφανώς θέμα χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο χθεσινό ταξίδι του πλοίου μεταξύ Σάμου και Πειραιά, είχε φορτώσει καθυστέρηση μισής ώρας στον Αγιο Κήρυκο λόγω αυξημένης κίνησης φορτηγών. Την καθυστέρηση την κράτησε ακόμα και στη Σύρο, αλλά το εντυπωσιακό ήταν οτι μπήκε στο λιμάνι 10' λεπτά νωρίτερα απο την προγραμματισμένη (23.15 αντι 23.25), ενώ έκανε και μιά προσπέραση στο φιλικά πλέον προσκείμενο Μπλου Σταρ Δήλος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...