Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Blue Star Patmos στο λιμάνι της Ίου, την 30.08.2017


Recommended Posts

  • Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει βγάλει και ανακοίνωση η εταιρεία.

Quote

«Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της 'Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/354133/stin-io-metaferthikan-oi-epivates-tou-blue-star-patmos/#ixzz4rCvW7bcB 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

Link to comment
Share on other sites

Live εικόνα από το σημείο της προσάραξης του Blue Star Patmos στην μπούκα του λιμανιού της Ίου. 

https://m.youtube.com/watch?v=VFn5TFoyXJw

Θα φτάσουν σήμερα το πρωί συνεργεία, επιθεωρητές και έμπειρογνώμονες για να ελέγξουν την αβαρια. 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το marinetraffic έγινε με 18 μίλια.

17° ήταν η πορεία του λίγο πριν την πρόσκρουση.

Όχι ότι το 1 αυτό μίλι έχει τόση σημασία... απλά για να μην παραπληροφορούμε, γιατι τα διαβάζουν και μη σχετικοί, που μετά τα αναρτούν ως είδηση σε διάφορα δημοσιογραφικά σαϊτ.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, georgexios said:

συμφωνα με το marinetraffic πρεπει να πηγαινει στο σημειο το CHRISTOS XL, ενω μαλλον πάνε εκει και το PANTOKRATOR.

και το ΑPOLLON (συνολο 5 ρυμουλκα θα προσεγγισουν το πλοιο)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, margaritis24 said:

Ως προς την θεση εισοδου του πλοιου στο λιμανι

Κ με τον καιρο βαστας πιο ψηλα 

Εκει ειναι σαν να ερχεται απο σαντορινη

Όταν μπήκαμε πριν λίγες μέρες με το Celestyal Nefeli, ερχόμενοι από Κω, εννοείται ότι μπήκαμε με πολλή μεγαλύτερη ασφάλεια, και όχι ... περνώνατς οριακά από τα βράχια και τα αβαθή. Και ας μην τολμήσει κανείς να με αποκαλέσει "άσχετο" διότι κάποιοι ξέρουν ποιός είμαι, ως προς το ναυτικό background μου...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα βγάλει ένα ακόμη βράδυ εκεί αφού απο την ώρα που θα φτάσει το Απόλλων μαξιμουμ να υπάρχει 2 ώρες φως και σίγουρα δεν επιχειρείται αποκόλληση υπο αυτές τις συνθήκες. Να υποθέσουμε ότι θα πάει στην μεγάλη του Περάματος απ ευθείας?

Link to comment
Share on other sites

Βαπορι με ρηγμα, μεγαλο οπως λεγεται, σιγουρα δε μπορει να απομακρυνθει απο τη ξερα οπως οπως. Νομιζω αν κουνηθει απο κει που ειναι χωρις στεγανοποιηση και πραγματικα ελεγχομενη κατασταση εχει φυγει απατο. Ευτυχως εκτος απο αυριο ο καιρος πεφτει. Δε θελω να σκεφτομαι την περιπτωση να βαλει κανα 6-7 βορια εκει (ουτε και νοτια βεβαιως βεβαιως)

Link to comment
Share on other sites

ρηγμα ανω των 80μ και με 9/13 στεγανα πλημμυρισμενα, ειναι κατι πολυ σοβαρο και ιδιαιτερα στεναχωρο, απο τη στιγμη που μιλαμε για το νεωτερο πλοιο της ακτοπλοϊας.

Για την ιστορια.

Η επισημη ανακοινωση του Λ.Σ.

Quote

Προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119 στην Ίο

Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 30/08/2017 - 10:26

Προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119 στην Ίο

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119 για προσάραξη του εν λόγω πλοίου σε ξέρα, ανατολικά της εισόδου του όρμου που βρίσκεται το λιμάνι της Ίου, με 206 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα.

Το «BLUE STAR PATMOS» είχε αποπλεύσει από το λιμένα Πειραιά εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα – Ανάφη. 

Από το ΕΚΣΕΔ, που κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Θήρας , Νάξου, Σύρου, Μήλου, Τήνου και Πάρου για παροχή συνδρομής στο ανωτέρω πλοίο και στην περιοχή έσπευσαν έξι (06) Αλιευτικά, τρία (03) Ε/Γ-Τ/Ρ και τρία (03) ταχύπλοα σκάφη, το Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «SUPER JET», το Φ/Γ-Δ/Ξ πλοίο «EΚO ΙΙ» καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα του «BLUE STAR PATMOS»  μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ σκάφος «SUPER JET» Ν.Π. 10328 και στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Ν.Π. 129 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν επί του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Στο «BLUE STAR PATMOS» πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες δύτες καθώς και στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

και της Attica.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...