Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» στην Κάλυμνο

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Quote
Χθες στις 09:45, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» Ν. Καλύμνου 230, ενώ προσέγγιζε το λιμάνι Καλύμνου, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια 36 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» στην Κάλυμνο 

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»Ν. Καλύμνου 604, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Μαστιχαρίου (Κω) προς λιμένα Καλύμνου, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου έπεσε η πίεση του λαδιού στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με στο λιμάνι της Καλύμνου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή ρύπανση της θάλασσας.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου κατόπιν επιθεωρήσεως από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και εκ νέου επιθεώρησης προς διαπίστωση αυτής.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Κάλυμνος Σταρ στην Καρδάμαινα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρδαμαινων, για αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Μαστιχαρίου προς λιμένα Καλύμνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι εξήντα επτά (67) επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Κάλυμνος Σταρ στην Κάλυμνο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, βραδινές ώρες χθες,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν.ΚΑΛ. 604, ότι κατά τον κατάπλου του, προερχόμενο από τον λιμένα Μαστιχαρίου Νήσου Κω παρουσίασε βλάβη στο χειριστήριο της δεξιάς κύριας μηχανής 

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν οι ογδόντα εννέα (89) επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

Τα επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια του ως άνω πλοίου θα εκτελεστούν με έτερα πλοία της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...