Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Πειραιά

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π.10232, ότι μετά την αναχώρηση του και κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για Αίγινα, διαπιστώθηκε αδυναμία πλεύσης επί πεδίλων.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύνα στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε τους οκτώ (08) επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XΧIΧ'' Ν.Π. 10232, για βλάβη στο ανυψωτικό σύστημα του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Αίγινα - ν. Αγκίστρι, κατέπλευσε στο λιμένα ν. Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια σαράντα έξι (46) επιβάτες. Οι έντεκα (11) εξ αυτών, καθώς και τρεις (03) επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα Αίγινας προς επιβίβαση, είχαν προορισμό το Αγκίστρι, όπου και προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αυτοψίας από ιδιώτη δύτη και επιθεώρησης από Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε απώλεια τμήματος του δεξιού τελικού άξονα στο σημείο του συνδέσμου.

Βραδινές ώρες, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του ''F/D XΧIΧ'', προκειμένου να εκτελέσει μεμονωμένο πλου, κενό επιβατών, με προορισμό την Επισκευαστική Ζώνη Περάματος.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧXIΧ'' Ν.Π. 10232, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένες Π. Χελίου - ν. Σπετσών – Ερμιόνης - ν. Ύδρας – ν. Πόρου για Πειραιά, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και αφού κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα πέντε (35) επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'', ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης οριστικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Πόρο 

Quote

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XXIX'' Ν.Π. 10232, μεσημβρινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου ότι ενώ κατέπλευσε στο λιμένα Πόρου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σπέτσες για Ερμιόνη -Ύδρα -Πόρο -Πειραιά, παρουσιάστηκε βλάβη στον τριβέα άξονα αριστερής κύριας μηχανής .

Οι εξήντα οκτώ (68) επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Υ/Γ Flying Dolphin 29 στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 10232 ότι, ενώ ήταν προσδεδεμένο στον λιμένα ν. Αίγινας και προετοιμαζόταν για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένες ν. Αίγινας - ν. Αγκιστρίου - ν. Αίγινας - Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου και στη συνέχεια, κατόπιν της προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών, επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό φορτίου και επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος. Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο Πέραμα, η οικεία Λιμενική Αρχή, προέβη στην συνέχιση απαγόρευσης απόπλου του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'', προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου στο Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin XXIX στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN XXIX” Ν.Π. 10232, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Αίγινα.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά και αποβίβασε τους 11 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FLYING DOLPHIN XXIX” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...