Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...

Ταλαιπωρήθηκαν αλλά και τρομοκρατήθηκαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου, οι επιβάτες στο δρομολόγιο των 16.00 του Flying Dolphin XXIX της Hellenic Seaways, από Αίγινα προς Πειραιά, όταν αποκολλήθηκαν τα Liferafts (βαρελάκια-πνευστές σχεδίες) από το ένα πτερύγιο. Ένα μεγάλο κύμα έφερε σε βύθιση το δεξί πτερύγιο του σκάφους, με αποτέλεσμα να αποκολληθούν τα Liferafts και να τρομοκρατηθούν κάποιοι επιβάτες. Το ιπτάμενο σταμάτησε για να τα μαζέψει, επειδή όπως αιτιολόγησαν, έπρεπε γιατί ήταν επάνω στη ρότα των πλοίων. Στη συνέχεια, όπως μας είπαν οι επιβάτες, βγήκε εκτός πορείας για να τα παραδώσει σε βοηθητικό σκάφος και έτσι το ταξίδι Αίγινα – Πειραιάς διήρκεσε δυο γεμάτες ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση συνέχισης πλόων Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XXIX'' Ν.Π.10232, για την αποκόλληση τριών πνευστών σωσίβιων σχεδίων (LIFERAFTS) κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Αίγινας για  λιμένα Πειραιά.

Το  Ε/Γ-Υ/Γ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά, αποβιβάζοντας τους εβδομήντα τέσσερις (74) επιβάτες του, όπου του απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων μέχρι την αποκατάσταση – επανατοποθέτηση των πνευστών σωσίβιων σχεδίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο δρομολόγιό του προς τους λιμένες Πόρου, Ύδρας, Ερμιόνης, Σπετσών και Πορτοχελίου παρέμεινε ανεκτέλεστο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατά την εταιρεία εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα. Κατεβαίνει το FDXVIII με τον κόσμο προς Ύδρα (ήταν απευθείας Ύδρα το δρομολόγιο)

Γεμάτο από κόσμο (όπως και όλα τα δρομολόγια γιατί είναι λίγα για την εποχή)

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Αργοσαρωνικό

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XXIX'' Ν.Π. 10232, για περιστατικό εμπλοκής ξένου αντικειμένου στα πτερύγια του σκάφους, ενώ είχε αποπλεύσει προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Ύδρα.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με συμβατική πλεύση στο λιμένα αφετηρίας του, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια τα έξι (06) μέλη πληρώματος και οι εκατόν είκοσι έξι (126) επιβάτες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XVIII'' Ν.Π. 11500, προωθήθηκαν στον προορισμό τους.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING DOLPHIN XXIX'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το πλοίο επανήλθε σήμερα στα δρομολόγια του

Link to comment
Share on other sites

Σειρά του ΧΧΙΧ να (ξανα) χαλάσει! Σήμερα βγήκε από το Πέραμα, στο απογευματινό προς ΠΥΣΠΧ κοκομπλόκο. Επιστροφή Πειραιά και κατεβαίνει το ΧVIII

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Αργοσαρωνικό

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XXIX'' Ν.Π. 10232, για περιστατικό εμπλοκής ξένου αντικειμένου στα πτερύγια του σκάφους, ενώ είχε αποπλεύσει προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Π. Χέλι.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με συμβατική πλεύση στο λιμένα αφετηρίας του, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια τα έξι (06) μέλη πληρώματος και οι εκατόν είκοσι πέντε (125) επιβάτες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XVIII'' Ν.Π. 11500, προωθήθηκαν στον προορισμό τους.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING DOLPHIN XXIX''μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Νοιώθω πως μας κοροϊδεύουν στεγνά... Εμπλοκή αντικειμένου που το αφήνει εκτός δρομολογίων για 24 ώρες; Και τόσες πολλές εμπλοκές τελευταία...

Γίνεται άραγε σχετικός έλεγχος από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα για το λόγο διακοπής του δρομολογίου;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ”  Ν.Π.10232, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, από Αγκίστρι-Αίγινα προς λιμένα Πειραιά.

Το “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ”  Ν.Π.10232, πλέοντας συμβατικά, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα οκτώ (68) επιβάτες που μετέφερε.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για αδυναμία ανύψωσης επί των πεδίλων λόγω εμπλοκής αντικειμένου στο Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ” Ν.Π.10232, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου  από λιμένα Πειραιά για λιμένες Ύδρας -Ερμιόνης - Σπετσών - Π.Χελίου.

Το “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ” πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν δεκατέσσερις (114)  επιβάτες που μετέφερε.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ” Ν.Π.10232, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. από το λιμένα του Πειραιά, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, από τους λιμένες Πόρτο Χελίου-Σπετσών-Ύδρας και Πόρου.

Το “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ” Ν.Π.10232, πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ενενήντα ένας (91) επιβάτες που μετέφερε.

Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Μετά τη βλάβη της Τρίτης, τo Flying Dolphin 29 πήγε στην επισκευαστική βάση της HSW στο Πέραμα και τη Παρασκευή το απόγευμα επέστρεψε στο Πειραιά. Χθες επέστρεψε στα  δρομολόγια και έπαθε νέα βλάβη, με αποτέλεσμα να ξανά πάει στο Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο χθες ήρθε στο Πειραιά και σήμερα επέστρεψε στα δρομολόγια!! Δηλαδή για τρίτη φορά χαλάει την ημέρα που επιστρέφει στα δρομολόγια!!! 

ΥΓ: Kerkini, η πρώτη βλάβη είναι αυτή που είχα βάλει πιο πάνω. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τέτοια εμπλοκή, ούτε στο στρατό! 😂

"Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τονΠλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 10232, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα για Αγκίστρι, παρουσιάστηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου στη δεξιά κύρια προπέλα του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με συμβατική πλεύση στο λιμένα Αίγινας όπου κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους εβδομήντα τέσσερις (74) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα."

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στο Πόρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XXIX'' Ν.Π. 10232, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ν. Τσελεβινίων εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σπέτσες για Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο – Πειραιά  με έξι (06) άτομα πλήρωμα και εκατόν τέσσερις (104) επιβάτες, διαπίστωσε εμπλοκή αντικειμένου με αποτέλεσμα να πλεύσει συμβατικά μέχρι το λιμάνι του Πόρου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Ανωτέρω πλοίο επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Πόρου με τη συνδρομή διπλωματούχου δύτη και διαπιστώθηκε ζημιά στον Ελικοφόρο άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING DOLPHIN XXIX'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με το Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XVII''.

Το πλοίο πήγε στο Πέραμα για την αποκατάσταση της βλάβης του.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Αργοσαρωνικό στις 28/06/19

Quote

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 10232, ότι μετά τον απόπλου του από λιμένα Πειραιά προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσιάστηκε αδυναμία πλεύσης επί πέδιλων.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν δεκαέξι (116) επιβάτες, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με επόμενο δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ (29)'' Ν.Π. 10232, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα και Αγκίστρι, παρουσιάστηκε βλάβη μειωτήρα της δεξιάς κύριας μηχανής.

Ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου και κατέπλευσε στο λιμένα της Αίγινας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εκατόν είκοσι (120) επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ (29)'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι εξήντα δύο (62) από τους ως άνω αποβιβασθέντες επιβάτες είχαν προορισμό το Αγκίστρι, όπου προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, μαζί με είκοσι πέντε (25) επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα Αίγινας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 29 στον Αργοσαρωνικό

Quote

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π.10232 για αδυναμία πλεύσης επί πεδίλων λόγω μηχανικής βλάβης, και συγκεκριμένα λόγω πίεσης νερού στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, επέστρεψε με ιδία μέσα στον Πειραιά όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ οι εξήντα έξι (66) επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας μετεπιβιβάστηκαν άμεσα στο Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVΙΙ'' Ν.Π.11483, το οποίο απέπλευσε την 20:48 προς εκτέλεση του ως άνω δρομολογίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...