Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το marinews.gr μας πληροφορεί για μια βλάβη στο Flying Dolphin XVII

Όπως ενημέρωσε, χθες, με ανακοίνωσή της η εταιρεία, το Flying Dolphin XVII που ήταν να αναχωρήσει το απόγευμα της Τετάρτης για Πόρο-Ύδρα-Σπέτσες, υπέστη μηχανική βλάβη κατά την άφιξή του στο λιμάνι του Πόρου, όπου όλοι οι επιβάτες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια. Οι 54 επιβάτες με προορισμό την Ύδρα καθώς και 42 επιβάτες με προορισμό τις Σπέτσες, εξυπηρετήθηκαν με το ταχύπλοο Flying Cat 1 το οποίο αναχώρησε από τον Πόρο στις 20.25 και από Ύδρα στις 21.05 με άφιξη στις Σπέτσες στις 22.15.

Οι επιβάτες του δρομολογίου από Σπέτσες στα 19.45 προς Ύδρα-Πόρο-Πειραιά , (50 από Σπέτσες, 71 από Ύδρα και 24 από Πόρο, εξυπηρετήθηκαν με έκτακτο δρομολόγιο του Flying Cat 1 μετά από άδεια του Λιμεναρχείου, και το οποίο αναχώρησε κενό επιβατών από Πόρτο Χέλι στις 22.50 προς Σπέτσες-Ύδρα-Πόρι-Πειραιά.

Υ.Γ: Ακόμα δεν έχει ανεβάσει την ανακοίνωση της βλάβης η εταιρεία στο site της, όποτε στηριζόμαστε σε άλλο δικτυακό τόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλαβη και για το Flying Dolphin 17 το οποιο εφτασε πριν λιγο στον Πειραια με βλαβη στη μηχανη του και εδεσε αν ειδα καλα κοντα στα 200αρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καιρό είχαμε να γράψουμε βλάβη δελφινιών. Όχι πως δεν έγιναν στο μεταξύ!

Το δελφίνι XVII δεν εκτέλεσε δρομολόγιο των 1300 από Πειραιά και είναι εκτός και για το πρωινό (0800) αύριο και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Ακύρωση Δρομολογίου λόγω βλάβης στο Flyingdolphin ΧVII

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 16/07/2009 το ταχύπλοο Ε/Γ FLYING DOLPHIN ΧVII που εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά 08.00 προς Πόρο – Ύδρα - Ερμιόνη υπέστη βλάβη στο λιμάνι του Πόρου περί ώρα 09.00.

Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία και μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN 17

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN 17» Ν.Π. 11483, ότι κατά τον πλου του από Πειραιά για Πόρο και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας Πετροκάραβο, με εκατόν τριάντα έξι (136) επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πόρου, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση: οι επιβατες που πληρωσαν για ταχυπλοο και στην ουσια πηγαν με συμβατικο θα λαβουν καποιου ειδους αποζημιωση;

Link to comment
Share on other sites

Καλά, τέτοιες ευαισθησίες από την HSW, θα μου έκαναν μεγάλη έκπληξη. Όσες φορές μου έχει τύχει, τίποτα απολύτως. (Άσε που το έχουν ρίξει και στον καιρό που πήγαιναν αργά...)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ- ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 17 στην Ύδρα

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική αρχή Ύδρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 17» Ν.Π. 11483 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πειραιά για τους λιμένες Πόρου *Ύδρας *Σπετσών, ότι κατά τον πλου προς το λιμένα Ύδρας με 109 επιβάτες παρουσιάστηκε βλάβη αριστερής κύριας μηχανής. Το Ε/Γ-Υ/Γ κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Ύδρας αποβιβάζοντας τους ανωτέρω επιβάτες εκ των οποίων οι 27 με προορισμό τις Σπέτσες καθώς και επιπλέον 4 οι οποίοι θα επιβιβάζονταν από Ύδρα με προορισμό τον προαναφερθέντα λιμένα προωθήθηκαν με άλλο Ε/Γ-Υ/Γ.

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης από Ελληνικό νηογνώμονα και διενέργειας δοκιμαστικού πλου, επετράπη ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, δίχως επιβάτες, για το λιμένα Πειραιά για οριστική αποκατάσταση της βλάβης

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη και σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» στον Πειραιά

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 11:30 το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διαπίστωσε ότι το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π.11483 κατευθυνόταν από την Αίγινα προς τον Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, κινούμενο με μειωμένη ταχύτητα, πλέοντας συμβατικά, χωρίς να έχει αναφερθεί από τον Πλοίαρχο η αιτία.

Το «FLYING DOLPHIN XVII» κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:20 αντί της προγραμματισμένης 10:45, αποβιβάζοντας τους 61 επιβάτες του, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου.

Στη Λιμενική Αρχή Πειραιά περιήλθαν καταγγελίες από επιβάτες οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν εκτεθεί σε κίνδυνο από τη συμβατική πλεύση του πλοίου, ενώ παράλληλα μια εξ αυτών, ηλικίας 26 ετών ανέφερε την πρόκληση σωματικής βλάβης από τον Πλοίαρχο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου και ενημέρωσε άμεσα για τις εξελίξεις τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος διέταξε την σύλληψη του 50χρονου Πλοιάρχου και τον σχηματισμό δικογραφίας κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το δελφινι Flying Dolphin 17 ξανα ξεκινησε δρομολογια, τσαμπα το σβησιμο κατα το ημισυ των σινιαλων.

Ε τοσο που ασχοληθηκες μαζι του το ματιασες:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XVΙΙ» στο Πειραιά στις 13/09/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, χθες στις 13/09/2010, από το Κέντρο Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας και τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII» Ν.Π. 11483, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι Σπέτσες Ύδρα Πόρο Πειραιά, με εκατόν τριάντα οκτώ επιβάτες και ενώ βρισκόταν μέσα στην κεντρική λεκάνη του λιμένα, ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας και οι δύο κύριες μηχανές του πλοίου και ανέμενε ρυμουλκό για την ασφαλή ρυμούλκησή του στον προβλήτα πρόσδεσης. Το Ε/Γ-Υ/Γ έδεσε στον Πειραιά στις 19.30 και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του. Από το 8ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» στην Αίγινα

Πηγή: ΥΕΝ

Χθες στις 10.10, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π. 11483, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγκίστρι με προορισμό Αίγινα-Πειραιά, με 18 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (διαρροή ύδατος ψύξεως).

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Αίγινα με μειωμένη ταχύτητα στις 10:25 και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στις 15.25 το «FLYING DOLPHIN XVII» απέπλευσε από Αίγινα, εκτελώντας μεμονωμένο πλου, κενό επιβατών, για την επισκευαστική βάση Περάματος, όπου με τον κατάπλου του στο Πέραμα του απαγορεύτηκε ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή.

Το δελφίνι πήγε στο Πέραμα για επισκευή.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin 17» στην Αίγινα

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε τη Παρασκευή 17/06/11 στις 14:30, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin 17» Ν.Π. 11483, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αγκίστρι για Αίγινα Πειραιά, και ενώ βρισκόταν έξωθεν λιμένα Αίγινας, για την ύπαρξη κραδασμών στο πίσω μέρος του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια έξι (06) επιβάτες από Αγκίστρι, ενώ οι είκοσι έξι (26) επιβάτες που είχαν προορισμό τον Πειραιά, προωθήθηκαν στις 15:00 με το Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin 18» Ν.Π. 11500 της ίδιας εταιρείας.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin 17» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 17» στον Πειραιά

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε τη Παρασκευή 24/06/2011 στις 15:40, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 17» Ν.Π. 11483,το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Πειραιά, και ενώ βρισκόταν έξωθεν λιμένα Πειραιά, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 33 επιβάτες.

Από το Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 17» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV» στο Βόλο

Πηγή: ΥΕΝ

Σήμερα, στις 13:30, η Λιμενική Αρχή Βόλου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XV» Ν.Π. 8036, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο είχε σήμερα προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 19:30 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο, με 25 επιβάτες.

Αμεσα μετέβη επί του πλοίου επιθεωρητής του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης, ο οποίος διαπίστωσε βλάβη στον αριστερό μειωτήρα και από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «F/D 17» στην Αίγινα στις 08/07/11

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες Παρασκευης 08/07/11, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D 17» Ν.Π. 11483, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Πειραιά και ενώ βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή ν. Λαγούσας Αίγινας, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια σαράντα οκτώ (48) επιβάτες.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D 17» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «F/D 18» Ν.Π. 11500.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ–Υ/Γ F/D XVII»

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Υ/Γ «F/D XVII» Ν.Π. 11483, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Αίγινα), με 55 επιβάτες, ότι κατά την έξοδό του από το λιμάνι του Πειραιά, είχε εμπλακεί ξένο αντικείμενο στην αναρρόφηση του πλοίου.

Το «F/D XVII» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά και η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της γραμμής.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN XVII στον Πόρο

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π. 11483, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πορτοχέλι με 141 επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά έλικα.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα με συμβατική πλεύση, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XXIX» Ν.Π. 10232, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Υ/Γ «F/DXVII» Ν.Π. 11483, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πόρτο Χέλι με 92 επιβάτες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου στο «F/DXVII» κατά τη διάρκεια του πλου από τον Πόρο για Ύδρα παρουσιάστηκαν ισχυροί κραδασμοί στον αριστερό άξονα.

Το υδροπτέρυγο κατέπλευσε με συμβατική πλεύση στο λιμάνι της Ύδρας, ενώ από τον έλεγχο του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Ύδρας δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο της Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «F/DXVII» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανικη βλαβη για το FLYING DOLPHIN XVII στην Υδρα

Η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXVII» Ν.Π. 11483 ότι κατά τον απόπλου από το λιμάνι της Ύδρας παρουσιάστηκε βλάβη στον άξονα της αριστερής κύριας μηχανής του.

Ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ύδρας , ενώ από επαγγελματία δύτη διαπιστώθηκε ρωγμή στο αριστερό πρυμναίο πτερύγιο.

Το Ε/Γ-Υ/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ύδρα για Ερμιόνη – Σπέτσες – Π. Χέλι με δεκαοκτώ (18) επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «F/DXVII», μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη «FLYING DOLPHIN XVΙI»

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π. 11483 κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Σπέτσες για Ύδρα – Πόρο – Πειραιά με εκατό τριάντα ένα (131) επιβάτες και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Πόρου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα αυτοδύναμα στον Πόρο, όπου από τηnοικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή: www.hcg.gr

Σαν πολλές βλάβες δε βγάζουν τα δελφίνια;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...