Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» στους Παξούς

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 16.50, η Λιμενική Αρχή Παξών, ενημερώθηκε, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» Ν. Κ. 50, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Παξούς - Κέρκυρα) ότι είχε παρουσιασθεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή «ΛΟΓΓΟΥ», με τριάντα επτά (37) επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στους Παξούς, στις 17.10, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Στις 19:30 και κατόπιν σχετικής έγκρισης το «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» απέπλευσε χωρίς επιβάτες για το λιμάνι της Κέρκυρας, προς οριστική αποκατάσταση της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ- Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» στην Κέρκυρα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» Ν.Κω 50, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσιαπεριοχή ανοιχτά ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Παξούς για Κέρκυρα, με ογδόντα πέντε επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα, είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο συνέχισε με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε με ασφάλεια στην Κέρκυρα στις 18.05 αντί της προγραμματισμένης 17.20, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» στη Κέρκυρα στις 08/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 08/08/2010, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» Ν. ΚΩ 50, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου των 09.30 από Κέρκυρα για Παξούς, με 105 επιβάτες και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κάστρο Κέρκυρας, περίπου 1 ν.μ. από το λιμάνι, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (υπερθέρμανση ρεβέρσας).

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στην Κέρκυρα με μειωμένη ταχύτητα στις 10:00 και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Βλάβη στο Ηλιδα ΙΙ στην Καβάλα στις 20/4/16. Το πλοιο την επόμενη ημέρα επέστρεψε στα δρομολόγια του κανονικά.  

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα,η Λιμενική Αρχή Καβάλας,  από τον πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν.Κ. 43, ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Πρίνου Θάσου  για Καβάλα, με δώδεκα (12) επιβάτες, παρατηρήθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Καβάλας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Καβάλα

 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν. Κέρκυρας 43, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Πρίνου ν.Θάσου, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Καβάλας.
Το ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε στο λιμένα Καβάλας αποβιβάζοντας τους είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες του με ασφάλεια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ  μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης  από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Απαγόρευση απόπλου στο Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν.Κ. 43, ότι κατά την διάρκεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Κέρκυρας προς λιμένα Γαΐου Παξών, παρατηρήθηκε έντονος κραδασμός στο πλοίο.
Το “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” πλέοντας με συμβατική ταχύτητα, προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν οι τριάντα τρεις (33) επιβάτες που μετέφερε, ενώ κατόπιν αυτοψίας από επαγγελματία δύτη διαπιστώθηκε θραύση του ενός (01) πτερυγίου της αριστερής προπέλας του πλοίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βλαβη χτες για το δελφινι

Quote

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν. Κέρκυρας 43, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέρκυρας προς λιμένα Γαΐου Παξών, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Το  “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα  Γαΐου Παξών, όπου αποβίβασε δεκατέσσερις (14) επιβάτες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ  οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα στις 15/12/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Γάϊου Παξών για λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε στο λιμένα της Κέρκυρας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους έντεκα (11) επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στους Παξούς στις 14/8/18

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Γάϊου Παξών για λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε έντονος κραδασμός στην κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με συμβατική πλεύση στο λιμένα Γάϊου Παξών, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 77 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Π. 11752.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 43 ότι προ απόπλου του από το νέο λιμένα Κέρκυρας με προορισμό το λιμένα Γαΐου Παξών, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Άμεσα στελέχη επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν επί του πλοίου όπου διαπίστωσαν βλάβη στην αντλία πετρελαίου της δεξιάς κύριας μηχανής. 

Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'', μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι πενήντα εννέα (59) επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΖΑΝΑΝΤΟΥ Ν.Π. 11584.

 

Link to comment
Share on other sites

Αποκατάσταθηκε η βλάβη στο Ηλιδα ΙΙ και αφού έκανε ένα δοκιμαστικό το απόγευμα, αναχώρησε το βράδυ από τη Κέρκυρα για Παξούς, έτσι ώστε αύριο να πραγματοποιησει κανονικά τα δρομολόγια του

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ-Δ/Ρ Ηλιδα ΙΙ στους Παξούς

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ-Δ/Ρ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν.Κ. 43, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης  προγραμματισμένου δρομολογίου παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή μηχανή  με αποτέλεσμα να καταπλεύσει με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Παξών. 

Από την οικεία Λιμενική  Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 43, ότι  ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Γαΐου Παξών για νέο λιμένα Κέρκυρας, με εκατόν τέσσερις (104) επιβάτες και ενώ βρισκόταν 3 ν.μ. από λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι μπλέχτηκαν δίκτυα στον άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με συμβατική πλεύση στο νέο λιμένα Κέρκυρας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Άμεσα στελέχη επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν επί του πλοίου και επαγγελματίας δύτης προέβει σε απεμπλοκή των δικτύων από τον αριστερό άξονα της αριστερής κύριας μηχανής. Στη συνέχεια κατά τη δοκιμαστική εκκίνηση της αριστερής μηχανής διαπιστώθηκε βλάβη του δεξιού στροβιλοφυσητήρα (turbo) , στο δεξί μπλοκ, αριστερής κύριας μηχανής. 

Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'', μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Εμπλοκή διχτυών στο Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στους Παξούς 

Quote

Ενημερώθηκε   η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν.Κ. 43, απογευματινές ώρες σήμερα, για την εμπλοκή διχτυών στο πίσω πέδιλο του σκάφους, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα της Κέρκυρας προς το λιμένα Γαΐου Παξών.

Το πλοίο επέστρεψε ασφαλώς με συμβατική πλεύση στο λιμένα Γαΐου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα εννέα επιβάτες του, ενώ μετά από απεμπλοκή των διχτυών από ιδιώτη δύτη και επιθεώρηση του σκάφους, το ''ΗΛΙΔΑ'' απέπλευσε για το επόμενο προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στους Παξούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο νέο λιμάνι Γαίου Παξών και ετοιμαζόταν για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Γάϊου Παξών για λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Οι ογδόντα οκτώ (88) επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν με τα Ε/Γ – Δ/Ρ πλοία «ΔΕΣΠΟΙΝΑ Π» Ν.Κ. 920 και «JOY STAR» Ν.Π. 12525 στην Κέρκυρα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς το Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και αφού κατέπλευσε με ασφάλεια στο Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, αποβιβάστηκαν οι εξήντα οκτώ (68) επιβάτες. Στο πλοίο επιβιβάστηκε Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη /ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ανωτέρω πλοίου παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στον προορισμό του με έτερο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του  Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς το Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε εμπλοκή σχοινιού στο δεξιό κάθετο πτερύγιο στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και αφού κατέπλευσε με ασφάλεια στο Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, αποβιβάστηκαν οι εκατό επτά (107) επιβάτες του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ανωτέρω πλοίου παρέμεινε ανεκτέλεστο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα στις 25/07/20

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ-ΔΡ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Γαΐου Παξών προς τον νέο λιμένα  Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε στο νέο λιμένα  Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια τους 61 επιβάτες του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη /ζημιά από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ανωτέρω πλοίου από Κέρκυρα για λιμένα Γαΐου παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Ήλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για πλεύση με μειωμένη ταχύτητα λόγω μείωσης στροφών της δεξιάς κύριας μηχανής του Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΉΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν.Κέρκυρας 43, στην θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. από το Νέο Λιμένα Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του προς τον λιμένα Γαΐου Παξών.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας με συμβατική πλεύση με τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής, όπου προσέδεσε ασφαλώς, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 31 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΉΛΙΔΑ ΙΙ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 43, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από τον λιμένα ΓΑΪΟΥ ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας παρουσίασε απότομη σβέση αριστερής κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο συνέχισε τον πλου του με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε στον νέο λιμένα Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα επτά (67) επιβάτες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης αριστερής κύριας μηχανής χωρίς διαφαινόμενη αιτία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΗΛΙΔΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του ΕΓ-ΥΓ Ηλιδα ΙΙ στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» Ν. Κέρκυρας 43, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, οκτώ (08) ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά λιμένα ν. Κέρκυρας.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας για τον λιμένα «ΓΑΪΟΥ» ν. Παξών με πέντε (05) επιβάτες, επέστρεψε στον λιμένα ν. Κέρκυρας, με την συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΉΛΙΔΑ ΙΙ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μεριμνά της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Ηλιδα ΙΙ στους Παξούς

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν. Κέρκυρας 43 ότι, κατά τη διάρκεια προθέρμανσης μηχανών προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Γαΐου Παξών προς λιμένα Κέρκυρας, παρουσιάστηκε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 80 επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...