Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής στην Καβάλα

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΝΙΚΗΤΗΣ Ν.Π. 12354 για αδυναμία λειτουργίας του καταπέλτη του πλοίου, προ του κατάπλου στην Καβάλα και στη θαλάσσια περιοχή του οικείου λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πρίνου με τριάντα (30) επιβάτες και πέντε (05) Ι.Χ.Ε, οι οποίοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς στο λιμάνι μετά την αποκατάσταση της βλάβης με ιδία μέσα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση διατήρησης κλάσης του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους από έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας προς τον λιμένα του Πρίνου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής στην Καβάλα

Quote

Έκτακτη επιθεώρηση διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας στον λιμένα Πρίνου, με 54 επιβάτες, 09 Ι.Χ.Ε. και 01 δίκυκλο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες στον καταπέλτη με αποτέλεσμα με τον κατάπλου του “ΝΙΚΗΤΗΣ” στον λιμένα Πρίνου, να του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας πρόκειται να κινηθεί διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλα-Πρίνου, εξυπηρετούνται από λοιπά δρομολογημένα πλοία. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανεκτέλεστο χθεσινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής στη Θάσο.

Quote

Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΙΚΗΤΗΣ» Ν.Π. 12354, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα στις 15:30 από λιμένα Πρίνου Θάσου για λιμένα Καβάλας, λόγω απαγόρευσης απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο λιμένα Πρίνου προερχόμενο από λιμένα Καβάλας, καθώς και κατά την προετοιμασία απόπλου του με τριάντα (30) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπίστωσε πυκνούς καπνούς λευκού και γκρι χρώματος καθώς και έντονη μυρωδιά καμμένου στη δεξιά πλευρά του πλοίου. Ο Πλοίαρχος ανέφερε πιθανό πρόβλημα στην εξάτμιση στα μπεκ και στα τούρμπο της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ έγινε δοκιμή αποκατάστασης με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΙΚΗΤΗΣ» μέχρι ελέγχου, αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Επιβάτες και οχήματα αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο της γραμμής Καβάλα - Πρίνος.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίσει να βρίσκεται εκτός δρομολογίων λόγω μηχανικής βλάβης το φέρι μποτ «Νικητής». Καταβλήθηκαν και καταβάλλονται προσπάθειες για την επιδιόρθωση της. Όπως φημολογείται το πλοίο θα επανέλθει στα δρομολόγια εντός της εβδομάδας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής στην Καβάλα 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ότι κατά τη διαδικασία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, στον λιμένα Θάσου, προερχόμενο από λιμένα Πρίνου (κενό επιβατών και φορτίου), παρουσίασε πρόβλημα στα πηδάλια και χειριστήρια, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η προσέγγισή του πλοίου στον λιμένα και να παραμείνει στο αγκυροβόλιο βορειοανατολικά της μαρίνας Θάσου.

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του εν λόγω πλοίου από τον λιμένα Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, παρέμειναν ανεκτέλεστα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερα δρομολογημένα πλοία.

Το “ΝΙΚΗΤΗΣ” κατέπλευσε βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα Θάσου, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής και σύλληψη του Πλοιάρχου στη Θάσο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, πρωινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΙΚΗΤΗΣ'' Ν.Π. 12354, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Λαυρίου με προορισμό το λιμένα Πρίνου Θάσου, κενό επιβατών, και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ψαθούρας, παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πρίνου Θάσου με μειωμένη ταχύτητα, ενώ κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν είχε εξασφαλίσει το πλοίο να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ναυτιλιακά έγγραφα προκειμένου εκτελέσει τα τακτικά του προγραμματισμένα δρομολόγια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΗΤΗΣ''  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής στην Κεραμωτή

Quote

Μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354 κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Κεραμωτής.

Το “ΝΙΚΗΤΗΣ” αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, για μηχανική βλάβη της δεξιάς κύριας μηχανής κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα.

 

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου προς τον λιμένα Καβάλας.

Το ”ΝΙΚΗΤΗΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καβάλας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Edited by Tasos Kavala
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...