Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ ¨ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ¨ στην Κέρκυρα

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη παρουσιάστηκε, βραδινές ώρες της Τριτης, στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ πλοίου «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Κέρκυρας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηγουμενίτσας, με 49 επιβάτες.

Οι ανωτέρω αποβιβάσθηκαν ασφαλώς, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του πλοίου, από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Στο λιμένα της Κέρκυρας ανέμεναν οκτώ (08) επιβάτες με προορισμό την Ηγουμενίτσα, οι οποίοι προωθήθηκαν με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

Link to comment
Share on other sites

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915 στον προβλήτα του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά την διαδικασία πρόσδεσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915, προσέκρουσε ελαφρά με την πλώρη του στον προβλήτα λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από λιμένα Κέρκυρας. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση εσωκοιλώματος στο εξωτερικό περίβλημα, ένα μέτρο περίπου πάνω από την ίσαλο γραμμή, εσωτερική στρέβλωση και μερική αποκόλληση εδρών και νομέων καθώς και βλάβη του συστήματος τηλεχειρισμού.

Από την πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ- Α/Ν «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» στην Κέρκυρα

Πηγη: ΥΕΝ

Χθες στις 18:10, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ- Α/Ν «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε προς την έξοδο του λιμένα, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα, με 71 επιβάτες.

Το «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 18:20, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν με άλλα πλοία της γραμμής, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» στην Ηγουμενίτσα

Πηγή: ΥΕΝ

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ενημερώθηκε, σήμερα στις 10:47, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 99157, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο ( Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα), με 96 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί θραύση των δύο συρματόσχοινων του πρωραίου καταπέλτη, με αποτέλεσμα την επαφή του με τη θάλασσα.

Με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος ο καταπέλτης τοποθετήθηκε στον προβλήτα και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το Σαββατο ειχε σπασει το συρματοσχοινο του καταπελτη του Αγια Ειρηνη στην Ηγουμενιτσα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες του Σαββατου, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π.9915, πως κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προερχόμενο από λιμένα Κέρκυρας, προκλήθηκε θραύση αριστερού συρματόσχοινου του πλωραίου καταπέλτη.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν στο λιμάνι με ασφάλεια, ενώ κατόπιν αντικατάστασης του παλαιού συρματόσχοινου με καινούριο, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό εγκεκριμένου συνεργείου, καθώς και επιθεώρησης του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, επετράπη η συνέχιση πλόων του «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ».

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ πλοίου στην Κέρκυρα

25/10/2013

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915 ότι κατά τον κατάπλου του στο λιμένα της Κέρκυρας, προερχόμενο από Ηγουμενίτσα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη .

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 58 επιβάτες και τα 27 οχήματα ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη - ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τα σημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια του «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παρουσιαστηκε μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” στην Κέρκυρα το Σαββατο 25/10/14

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα, με ογδόντα τρεις (83) επιβάτες και τριάντα (30) οχήματα, παρατηρήθηκε διαρροή καυσαερίων αριστερής κύριας μηχανής.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Πηγη: YEN

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη στο Αγία Ειρήνη στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες τη Παρασκευή Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Π. 9915, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του από το λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπίστωσε αδυναμία ώσης δεξιάς προπέλας.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε λειτουργώντας την αριστερή κύρια μηχανή - προπέλα στο λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 117 επιβάτες και τα 33 οχήματα, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους την Κέρκυρα, με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Αγία Ειρήνη στην Ηγουμενίτσα την 01/07/17

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, με διακόσιους είκοσι δύο (222) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ οι διακόσιοι είκοσι δύο (222) επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ Αγία Ειρήνη στην Κέρκυρα

Quote

Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915,το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα στις 12:30 από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα, λόγω μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή.

Οι τριάντα πέντε (35) επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν καθώς και τα δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε. οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν επί του ανωτέρω πλοίου, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Αγία Ειρήνη στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΑΝ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915, ότι κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες πριν τον απόπλου, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπίστωσε έντονο θόρυβο κατά τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες με προορισμό την Ηγουμενίτσα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Αγία Ειρήνη και σύλληψη Πλοιάρχου στην Κέρκυρα 

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ’’ Ν.Π. 9951 στον προβλήτα πρόσδεσης λιμενολεκάνης Μαντουκίου, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του, λόγω μη ανταπόκρισης των χειριστηρίων μετάδοσης κίνησης των μηχανών από την γέφυρα στο μηχανοστάσιο.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε μεμονωμένο πλου από τον λιμένα Σαλαμίνας κενό φορτίου και επιβατών, με δέκα άτομα πλήρωμα. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε εσωκοίλωμα στην πλώρη, διαστάσεων περίπου τριών μέτρων και σε απόσταση από την θάλασσα τριάντα εκατοστών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ’’, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Ο/Γ Αγία Ειρήνη στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας   από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Π. 9915, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Κέρκυρας για Ηγουμενίτσα, παρατηρήθηκε από τον Α΄ Μηχανικό του πλοίου διαρροή καυσαερίων από βαλβίδες εισαγωγής στο Νο1 κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' μέχρι την προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...