Jump to content
Shipfriends

Karavakia -Thessaloniki Waterbus


Recommended Posts

Φέτος τα δυο πλοιάρια (Άγιος Γεώργιος & Κωνσταντής) που κάνουν δρομολόγια στη παραλία της Θεσσαλονίκης διαχειρίζονται από την εταιρεία Καραβάκια-Thessaloniki Waterbus αντί για τη Thessaloniki Waterways που δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια. Η κοινοπραξία «KaravakiaThessaloniki Waterbus» αποτελείται από μια ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ φορέων οι διαδικασίες κατασκευής στεγάστρων αναμονής για τους επιβάτες της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. H συγκοινωνία γίνεται με τα δύο καραβάκια, «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής», οι επιβάτες, όμως, περιμένουν εκτεθειμένοι σε κάθε καιρικό φαινόμενο. Η εταιρεία είναι διατεθειμένη να καλύψει όλα τα έξοδα για τα στέγαστρα, αρκεί να της δώσουν το πράσινο φως οι αρμόδιες αρχές.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ανακοίνωση της Καραβάκια-Thessaloniki Waterbus για το πέρας των δρομολογίων για το 2017

Quote

Αγαπητοί μας φίλοι,

Αυλαία σήμερα και για τον "Κωσταντή" και σήμα λήξης για τα δρομολόγια μας στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη που δείξατε στα Karavakia μας, και που μας τιμήσατε με την παρουσία σας όλους αυτούς τους μήνες.
Θα επιστρέψουμε ανανεωμένοι και έτοιμοι για νέα ταξίδια, από τον Μάιο του 2018.

Καλό χειμώνα!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συζητώντας για τα Karavakia στον Focus Fm 103.6 & την εκπομπή Focus Επιχειρείν με το κ. Τσαμασλη της εταιρείας Karavakia Thessaloniki Waterbus, όπου μιλάει για τη σεζόν που πέρασε, τη νέα σεζόν που ακολουθεί αλλά & για την Θεσσαλονίκη μας ως ένα δυνατό τουριστικό προορισμό.

Link to comment
Share on other sites

On 30/10/2017 at 3:43 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ανακοίνωση της Καραβάκια-Thessaloniki Waterbus για το πέρας των δρομολογίων για το 2017

 

Τελικώς μπορούμε να μάθουμε άν το εγχείρημα αυτό ήταν επιτυχημένο;Η ανακοίνωση δέν μάς δίνει κάποιες πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η εταιρεία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» προσθέτει στον στόλο της το ολοκαίνουργιο, σύγχρονο ταχύπλοο «Ολυμπία» που θα πιάνει και Αγία Τριάδα.

Με ένα νέο εντυπωσιακό σκάφος και έναν νέο προορισμό εγκαινιάζει, νωρίτερα μάλιστα, τη φετινή σεζόν η εταιρεία «Karavakia Thessaloniki Waterbus», τα καραβάκια της οποίας μεταφέρουν Θεσσαλονικείς και τουρίστες από την πόλη σε κοντινές παραλίες κάθε καλοκαίρι.

Φέτος, η εταιρεία ξεκινάει πρώτη φορά δρομολόγια στις αρχές Μαΐου και προσθέτει στον στόλο της το ολοκαίνουργιο, σύγχρονο ταχύπλοο, «Ολυμπία», το οποίο θα είναι το μοναδικό που θα πηγαίνει, πέραν της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και στην Αγία Τριάδα.

Το νέο σκάφος, 23,5 μέτρων μπορεί να μεταφέρει 170 επιβάτες ενώ έχει και μπαρ. Διαθέτει δύο μηχανές General motors ιπποδύναμης 539 BHP - η καθεμία δηλαδή σύνολο 1078 - κάτι που το κατατάσσει στα ταχύτερα της κατηγορίας του. Ναυπηγήθηκε σε ελληνικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα (ναυπηγείο Μπεκρη) 

Δρομολόγια

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν αρχές Μαΐου με τον «Κωνσταντή», που θα πραγματοποιεί πέντε δρομολόγια καθημερινά προς Περαία και Νέους Επιβατές.

Έπειτα, περίπου στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, θα ξεκινήσει δρομολόγια και η Ολυμπία ενώ τον Ιούνιο θα προστεθεί στο δυναμικό και το «Άγιος Γεώργιος».

Οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες με πέρσι, πράγμα που σημαίνει πως το κανονικό εισιτήριο θα είναι στα 3,5 ευρώ και το μειωμένο στα δύο.

Στόχος της εταιρείας με τις αλλαγές που έχει κάνει φέτος είναι να υπερβεί τα περσινά νούμερα επιβατών που έφτασαν περίπου τους 60.000. 

αρχείο λήψης.jpeg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η εταιρεία Thessaloniki Waterways έβγαλε μια ανακοίνωση που λέει ότι έχει ξεκινήσει πρόγραμμα απόκτησης νέων σύγχρονων οικολογικών πλοίων

Quote

Η εταιρεία Thessaloniki Waterways ξεκίνησε μετά από 40 χρόνια τις θαλάσσιες διαδρομές που συνδέουν την πόλη της Θεσσαλονίκης με τις ακτές του σημερινού Δήμου Θερμαϊκού. Τα πλοία Άγιος Γεώργιος και Κωσταντής ξεκίνησαν τα καθημερινά δρομολόγια τον Μάιο του 2014.

Σήμερα η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα απόκτησης νέων σύγχρονων οικολογικών πλοίων που θα δώσουν ανάσα στις αστικές μετακινήσεις του Θερμαϊκού που θα συνδέουν γρήγορα και ασφαλώς τον Δήμο Θεσσαλονίκης με τους παράκτιους Δήμους το Αεροδρόμιο και τις ακτές, επίσης με υπεραστικές την Μηχανιώνα , έως την Επανομή και την Κατερίνη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε λίγες ημέρες και τρίτο καραβάκι, η «Ολυμπία», θα αρμενίζει στο Θερμαϊκό

Quote

Εντός των επόμενων ημερών θα αρμενίζει στο Θερμαϊκό και το τρίτο καραβάκι, η «Ολυμπία», όπως γνωστοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, τονίζοντας ότι προστίθεται για πρώτη φόρα και ένα νέο καθημερινό δρομολόγιο, με προορισμό την Αγία Τριάδα.

Σχολιάζοντας την προσάραξη του «Κωνσταντή» σε αβαθή νερά στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας υπογράμμισε ότι «άμεσα οι 40 επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι» και πως «το καραβάκι αποκολλήθηκε μόνο του και μετά τους απαραίτητους ελέγχους, η λιμενική αρχή επέτρεψε τον απόπλου του» (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου ο «Κωνσταντής» είχε κολλήσει σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Μικρό Έμβολο -Παλατάκι- περίπου 150 μέτρα από την ακτή).

«Μετά από εκτεταμένους ελέγχους υφάλων που διενεργήθηκαν, αλλά και από τον Νηογνώμονα στο σκάφος, οι λιμενικές αρχές της Θεσσαλονίκης επέτρεψαν και πάλι τον απόπλου του πλοίου» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, τονίζοντας ότι το πλοίο επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, μεταφέροντας τους επιβάτες με ασφάλεια.

«Έχουμε επαναφορά των 20 συνολικά δρομολογίων με τον "Κωνσταντή" και τον "Άγιο Γεώργιο" που δίνουν τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, όχι μόνο να απολαύσουν τις κοντινές παραλίες αλλά και την υπέροχη θέα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη θάλασσα» ανέφερε. Τα δύο καραβάκια, «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής», πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’) και μία στάση στον Λευκό Πύργο, πριν καταλήξουν στις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο. Ο «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και χωρητικότητα 180 επιβάτες και ο «Άγιος Γεώργιος» 18 μέτρα με δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες.

 

Link to comment
Share on other sites

Εξαιτίας της απαγόρευσης απόπλου του Άγιος Γεώργιος, η εταιρεία Karavakia Waterbus ξεκίνησε το Ολυμπία για να αντικαταστήσει το Άγιος Γεώργιος. 

Quote

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Karavakia Thessaloniki Waterbus, Νίκο Τσαμασλή, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψει το πλοίο Άγιος Γεώργιος ξανά στα δρομολόγια του ενώ από σήμερα όπως λέει το καραβάκι Ολυμπία θα αντικαταστήσει για λίγες μέρες τον “Άγιο Γεώργιο”.

«Γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το καραβάκι μας να ξαναμπεί στο πρόγραμμα ων δρομολογίων», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής, επισημαίνοντας ότι η το τρίτο καραβάκι η Ολυμπία θα αρμενίζει από σήμερα στον Θερμαϊκό.

Η Ολυμπία αντικαθιστά και θα εκτελεί τα δρομολόγια του Άγιος Γεώργιος αλλά δεν θα προσεγγίζει το λιμάνι της Αγίας Τριάδας, αυτό όμως για λίγες μέρες μέχρι την επιστροφή του Άγιος Γεώργιος. Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες από τις Λιμενικές Αρχές και ξαναμπεί στο πρόγραμμα και το τρίτο καραβάκι τότε θα ανακοινώσουμε και επίσημα την ακριβή μέρα που θα προστεθεί στο ημερήσιο πρόγραμμα δρομολογίων και το λιμάνι της Αγίας Τριάδας» κατέληξε ο υπεύθυνος επικοινωνίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανακοίνωση της Καραβάκια-Thessaloniki Waterbus για το πέρας των δρομολογίων για το 2018 από την 1η Οκτωβρίου (φέτος σταμάτησαν ένα μήνα νωρίτερα)

Quote

Αγαπητοί μας φίλοι,

Αυλαία σήμερα και σήμα λήξης για τα δρομολόγια μας στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες Αγια Τριαδα. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη που δείξατε στα Karavakia μας, και που μας τιμήσατε με την παρουσία σας όλους αυτούς τους μήνες. Θα επιστρέψουμε ανανεωμένοι και έτοιμοι για νέα ταξίδια, από τον Μάιο του 2019.

Καλό χειμώνα!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Την Πρωτομαγιά θα σαλπάρουν φέτος τα Καραβάκια στον Θερμαϊκό, με τον Κωνσταντή να ανοίγει πανιά την 1η του Μάη, όπως ενημερώνει η εταιρεία Karavakia Thessaloniki Waterbus. 

Quote

Η εταιρεία αναφέρει σε δελτίο τύπου: «Αποχαιρετάμε το χειμώνα που μας πέρασε, καλωσορίζουμε την άνοιξη του 2019 και με πλώρη τον «Κωσταντή» σάς περιμένουμε όλους την Πρωτομαγιά να πιάσουμε τον Μάη στη θάλασσα και να ζήσουμε μαζί στιγμές χαλάρωσης στα φιλόξενα νερά του Θερμαϊκού κόλπου έως τα τέλη Οκτώβρη.

Απώτερος σκοπός της εταιρίας μας είναι η άμεση, άνετη και άριστη εξυπηρέτησή σας.

Υποσχόμαστε σε όλους εσάς που μας στηρίζετε τόσα χρόνια, πως για άλλη μία χρονιά θα είμαστε δίπλα σας με επαγγελματισμό και ακρίβεια στα δρομολόγιά μας (από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, την Περαία και τους Νέους Επιβάτες).

Να σας υπενθυμίσουμε φυσικά το γνωστό info point πίσω από το Βασιλικό θέατρο.

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και το 12ωρο τηλεφωνικό μας κέντρο εξυπηρέτησης, έτσι ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε οποιαδήποτε απορία – ερώτηση σας.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους συμπολίτες μας, όσο και τους επισκέπτες της όμορφης πόλης μας για την αγάπη και την προτίμησή τους όλα αυτά τα χρόνια».

 

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή την έναρξη των θερινών δρομολογίων από τα "Καραβάκια" και τα διάφορα σχόλια για την αύξηση της τιμής έβγαλαν μια ανακοίνωση για να διευκρινιστούν τα εξής:

Quote

Τα καραβάκια είναι "αυτοτελείς επιχειρήσεις" χωρίς οικονομική επιδότηση η άλλη ενίσχυση , δεν υπάγονται τουλάχιστον έως αυτήν την στιγμή σε σχέση κοινοπραξίας, εκτελούν δρομολόγια υπαγόμενα σε σχετικές διατάξεις του ΥΝΑΝΠ/ Α.ΛΣ.ΕΛ.ΑΚΤ. και εποπτεύονται από το Κ.Λιμ. Θεσσαλονίκης.

"Η τιμή εισιτηρίου " καθορίζεται από τους πλοιοκτήτες με κριτήριο την κάλυψη των εξόδων, τον ανταγωνισμό, την εποχικότητα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες κ.α.
Όλα τα πλοία πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας της κατηγορίας των εγκεκριμένων δρομολογίων.
Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Θερμαϊκού δεν είναι "Θαλάσσια αστική συγκοινωνία".

Από τις 25 Μαΐου 2019 (3) τρία καραβάκια θα εκτελούν περίπου ανά (1) ώρα δρομολόγια "από και προς" το Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Λευκό Πύργο - Περαία -Νέοι Επιβάτες, επιλεγμένες ώρες από τα πλοία που θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου η "Αγία Τριάδα".

Για το καραβάκι που ξεκίνησε 01 Μαΐου 2019 έχουν δημοσιευτεί σε προσωπική ιστοσελίδα το ωράριο τα δρομολόγια και άλλες σχετικές πληροφορίες .

Τα καραβάκια Ε/Γ Ποσειδών και Ε/Γ Άγιος Γεώργιος που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν εγκαίρως το ωράριο και τα δρομολόγια. Το ατομικό εισιτήριο / διαδρομή είναι 5.00 ευρώ και τα μειωμένα 3.00 ευρώ δυνατότητα πληρωμής με κάρτες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δύο νέα σημεία πώλησης εισιτηρίων για το δρομολόγιο του Κωνσταντής με στόχο την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού δημιούργησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η εταιρεία Karavakia Thessaloniki Waterbus.

Το πρώτο βρίσκεται ανάμεσα από την πύλη του λιμανιού και το κτήριο του Ερυθρού Σταυρού, επί της οδού Κουντουριώτου, ενώ το δεύτερο βρίσκεται πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου, από την πλευρά της θάλασσας. Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν καθημερινά από τις 9:00 έως τις 15:00 καθώς και τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η εταιρεία Karavakia Thessaloniki Waterbus θα ξεκινήσει δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη με το Κωνσταντής και το Καλυψώ

Quote

Εντός του Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν πανιά τα καραβάκια της εταιρίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus» και να βάλουν και φέτος πλώρη για Περαία και Νέους Επιβάτες, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο.

Όπως λέει στο Thestival.gr η Πέλλυ Πασχαλίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρίας, ο «Κωνσταντής» πήγε καρνάγιο για το καθιερωμένο service και μέσα στις επόμενες μέρες θα ριχτεί στα νερά του Θερμαϊκού.

Σειρά θα πάρει η «Καλυψώ», ένα νέο καραβάκι, που διαθέτει κι αυτό πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

«Παρότι, με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα δουλέψουμε με το 50% των επιβατών, οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα είναι δηλαδή στα 5 ευρώ και 3 ευρώ τα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών», λέει η κ. Πασχαλίδου.

Η ίδια αναφέρεται και στα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια επιβατών και πληρώματος, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα. Το προσωπικό θα φοράει γάντια και μάσκες, οι απολυμάνσεις θα είναι καθημερινές, ενώ στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο του καραβιού, θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων.

Παρότι εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιβατών είναι ξένοι τουρίστες, σε ποσοστό 70%, εκτιμά πως γρήγορα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

«Από φέτος υιοθετούμε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έτσι ώστε να έχουμε τα στοιχεία των επιβατών μας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χρειαστεί να ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης. Επίσης, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ύποπτο κρούσμα, έχουμε προβλέψει για ειδικό χώρο απομόνωσης έως ότου φτάσουμε στη στεριά», περιγράφει η κ. Πασχαλίδου.

Τέλος, η ίδια εξηγεί ότι ο τρόπος καθώς και οι κανόνες λειτουργίας των δύο καραβιών, θα τροποποιούνται ανάλογα με τις αποφάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...