Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Υπάρχουν 2 όψεις του νομίσματος, και για την Ηγουμενίτσα αλλά και για οποιοδήποτε άλλο λιμάνι ή αεροδρόμιο κατά τη γνώμη μου.

 

Η πρώτη όψη έχει να κάνει με το ότι είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο πως τα δημόσια λιμάνια δεν λειτουργούν σωστά. Αντί να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και με εμπορικούς όρους, καταλήγουν μια στοργική αγκαλιά βυσμάτων και κομματόσκυλων που μπαίνει μέσα μέχρι τα αυτιά και καταλήγει στο να πληρώνουμε εμείς το λογαριασμό σαν πολίτες. Οπότε το ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν δεν χωρά αμφιβολία.

 

Η δεύτερη όψη έχει να κάνει με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης. Αν δηλαδή πάει η οποιαδήποτε υποδομή σε ημέτερους που και πάλι θα ζητιανεύουν ή θα εκβιάζουν το Κράτος για να τους ενισχύει, είναι λάθος. Ο Grimaldi ήταν η προφανής επιλογή για την Ηγουμενίτσα και την θεωρώ ολόσωστη. Έχει και την οικονομική δύναμη, και τα φορτία, και τα πλοία και κυρίως την τεχνογνωσία να διαχειριστεί ένα λιμάνι με σύγχρονους όρους. Και στο κάτω-κάτω τι είναι η Ηγουμενίτσα, μια ευθεία προβλήτα, δεν μπορείς να την κόψεις και στη μέση. Το μόνο που θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί με κάποιον τρόπο είναι να μην το εκμεταλλευτεί για να πετάξει τους άλλους έξω.

 

Και να πω και το άλλο: Το όψιμο ενδιαφέρον της Attica για την Ηγουμενίτσα είχε κανένα νόημα? Ποιός μέσα από την Attica έχει την τεχνογνωσία για να διοικήσει και να αναπτύξει ένα λιμάνι? Ή ας πούμε η Θεσσαλονίκη που πήγε στο Σαββίδη, αυτός ήταν κατάλληλος και δεν είναι ο Grimaldi? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να πάρουμε μια γεύση και από τις καινούριες προβλήτες στην Ηγουμενίτσα, που φαίνεται δεν θα αργήσουν να παραδωθούν. Να πω την αλήθεια με το μάτι τουλάχιστον, δεν μου φαίνονται να έχουν μεγάλο μήκος. Αλλά ΟΚ, μπορεί να απατώμαι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...