Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο ναυπηγείο του Κανέλλου έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων τμημάτων της παντόφλας Παναγία Παραβουνιώτισσα (Αρ. Νηολογίου: 12433) για την εταιρεία Δεληγιάννης Φερρις Ν.Ε. που προοριζεται για τις γραμμές της Εύβοιας

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Παναγία Παραβουνιώτισσα αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2017. Το πλοίο αναμένεται να έχει μήκος 60,10 μέτρα, πλάτος 15,30 μέτρα με χωρητικότητα σε επιβάτες 550άτομα, στο γκαράζ θα χωράει 76ΙΧ, και φοράει δυο κύριες μηχανές (ιπποδύναμης 1200bhp) που αναμένεται να του δώσουν ταχύτητα 12 κόμβων. Σύμφωνα με τη σελίδα brokers (Go Shipping).

Panagia Paravouniotisa.jpg

Panagia Paravouniotisa (2).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Στο Παναγία Παραβουνιώτισσα έχει προχωρήσει αρκετά η λαμαρινοκατασκευη του παρά την περίοδο των διακοπών (Αύγουστος). Όπως βλέπουμε το πρυμνιό τμήμα που είναι το σαλόνι και η γέφυρα (βρίσκονται στο ίδιο κατάστρωμα) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και βλέπουμε ότι υπάρχουν τρεις υποδοχές για ελικοφόρους άξονες!!! Ενώ πλέον έχει επικεντρωθεί το κτίσιμο στο πλωριό τμήμα του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας δούμε τη πρόοδο στη κατασκευή του Παναγία Παραβουνιώτισσα στο ναυπηγείο του Κανελλου στις 04/11/17. Όπως βλέπουμε έχουν μπει οι δυο ελικοφόροι άξονες στις άκρες ενώ η μεσαία υποδοχή είναι ταπωμένη!! Έχει αρχίσει να μινιάρεται το πλοίο εξωτερικά και έχει τοποθετηθεί η δεξιά άγκυρα του. Στη τσιμινιέρα ήδη υπάρχει το ανάγλυφο το D (αρχικό του πλοιοκτήτη Δεληγιάννης) με το νησί της Εύβοιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο στη κατασκευή του Παναγία Παραβουνιώτισσα στο ναυπηγείο του Κανελλου στις 25/11/17. Όπως βλέπουμε το πρυμνιό τμήμα έχει σχεδόν μινιαριστεί όλο, ενώ χτίζεται η πλώρη του έτσι ώστε να τοποθετηθεί σύντομα στη θέση της

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο στη κατασκευή του Παναγία Παραβουνιώτισσα στο ναυπηγείο του Κανέλλου στις 16/12/17. Όπως βλέπουμε το πρυμνιό τμήμα έχει μινιαριστεί όλο και έχουν τοποθετηθεί οι αλυσίδες των αγκυρών. Τοποθετήθηκε η πλώρη του Παναγία Παραβουνιώτισσα και ο καταπέλτης του κατασκευάζεται μπροστά του έτσι ώστε να τοποθετηθεί σύντομα στη θέση της. Το περίβλημα των παραθύρων στο σαλόνι έχει βαφτεί μαύρο και οι υπερκατασκευές άσπρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αφού τέλειωσε η τελετή του αγιασμού και έκλεισε ο καταπέλτης του Παναγία Παραβουνιώτισσα ήταν έτοιμο για να ξεκινήσει η διαδικασία της καθέλκυσης γύρω στις 11:25. Το Παναγία Παραβουνιώτισσα θα αποχωριστεί τη παρέα του Πρωτοπόρος ΧΙΙ που κτίζεται δίπλα του αυτούς τους 8 μήνες στο ναυπηγείο του Κανελλου. Μετά από μισή ώρα περίπου ενώ είχαν φύγει αρκετές τακαρίες κάτω από το Παναγία Παραβουνιώτισσα ξεκίνησε να γλυστράει από τα βάζα με τη βοήθεια του  Alexander 5, που είχε πάρει κάβο από τη πρύμη και το τράβηξε. Έφτασε η στιγμή που το Παναγία Παραβουνιώτισσα έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο (11:57) πρώτα τα τιμόνια, τις προπέλες, τα ύφαλα μέχρι να βρεθεί όλο το Παναγία Παραβουνιώτισσα στο υγρό στοιχείο. Στους διαδρόμους των επιβατών είχαν ανάψει πυρσοί για να δώσουν πανηγυρικό τόνο στη καθέλκυση μαζί με τη κόρνα του πλοίου. Πλέον το Παναγία Παραβουνιώτισσα οδηγήθηκε μακριά από το European Express τραβώντας το προς το Πειραιά και το γύρισμα της πλώρης ήταν κοντά στο European Express. Στη συνεχεια προστέθηκε το Καραπιπέρης 16 παίρνοντας κάβο από τη πλώρη έτσι ώστε να επιστρέψει το Παναγία Παραβουνιώτισσα και να δέσει στη προβλήτα του ναυπηγείου. Μέχρι να επιστρέψει το Παναγία Παραβουνιώτισσα είχε ξεκινήσει η δεξίωση για τους καλεσμένους στο υπόστεγο του ναυπηγείου.

Καλορίζικο το Παναγία Παραβουνιώτισσα για τους πλοιοκτήτες του cpt Βασίλη Δεληγιάννη (που είχε το πρόσταγμα πάνω από το σκάφος στη καθέλκυση) και στο κ. Ιωάννη Παρασκευά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Παναγια Παραβουνιωτισσα   πριν λιγη ωρα  ξεκινησε για το πρωτο του δοκιμαστικο συμφωνα με το AIS του  .Κατι πρεπει να συναιβει ομως και ξανα γυρισε στην βαση του στο ναυπηγειο Κανελλου

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει να περιμενουμε και για αλλο δοκιμαστικο

IMG_20180217_125050.JPG

Link to comment
Share on other sites

To Παναγια Παραβουνιωτισσα  εφυγε απο το ναυπηγειο του Κανελλου και πηγε και εδεσε στο Καματερο .Μεθαυριο ερχετε Ερετρια θελω να το δω πολυ απο κοντα να δω πως ειναι. Αραγε θα ειναι το κατι  διαφορετικο απο ολες τις υπολοιπες παντοφλες πανελλαδικα ???.Εδω παντως  εμεις οι Ερετριανοι το περιμενουμε πως  και πως 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...