Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 11 months later...

Πέρα από τα παραπάνω, έχουμε και παραγγελία άλλων 3 πλοίων για τις διάφορες γραμμές της Σικελίας συμπεριλαμβανομένων της Lampedusa, των Isole Egadi και των Isole Eolie. Στα 130 μέτρα μήκος, με ιταλική σχεδίαση και κατασκευή μάλλον, αν και δε βλέπω πουθενά ναυπηγείο.

 

Να και το μακέτο

naos-caronte-new-180515165949_big.png

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ο διευθύνων σύμβουλος (κ. Lorenzo Matacena) της Caronte & Tourist εμφανίστηκε ανήσυχος στο συνέδριο Ναυτιλία και το Δίκαιο που διοργάνωσε το Studio legale Lauro και πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη με το Ιταλικό κράτος, δεδομένου ότι η εταιρεία του δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο στο Elio. Εξαιτίας της έλλειψης κανόνων και υποδομών για LNG στην ξηρά.

Από την άλλη πλευρά η Caronte & Tourist προκειμένου να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες για το ανώτατο όριο θείου που τέθηκαν σε ισχύ από το 2020, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι στα πλοία που αναπτύσσονται στις γραμμές της Messina-Salerno, πρόκειται να εγκαταστήσουν Scrubbers ακολουθώντας τον όμιλο Grimaldi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το επενδυτικό κεφάλαιο Basalt Infrastructure Partners II LP ανακοίνωσε ότι έκλεισε την εξαγορά ποσοστού 30% στην ιταλική εταιρεία Caronte & Tourist. Οι όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν αλλά η τιμή μπορεί να ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. Ευρώ σύμφωνα με ορισμένες οικονομικές πηγές. Ο Basalt Infrastructure Partners II LP είναι ένα αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύσεων σε μετοχές υποδομών που επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ενέργειας και μεταφορών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική (όπως τη Wightlink). Η Caronte & Tourist διαθέτει και εκμεταλλεύεται 26 πλοία που συνδέουν τη Σικελία και την  ηπειρωτική Ιταλία (Στενό της Μεσσήνης) και μεταξύ της Σικελίας και των μικρών νησιών της Σικελίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Caronte & Tourist αναμένεται να συνδέσει τη Rijeka με τη Porozina στη Κροατία, με το Giuseppe Franza από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο βρίσκεται στη Ριέκα αλλά ακόμα δεν πρέπει να έχει πάρει την έγκριση από τις τοπικές αρχές

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Η Caronte & Tourist SpA ετοιμάζεται να οδηγήσει τον οργανισμό λιμένος της Rijeka και Cres, στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για την μη έγκριση της δρομολόγησης του Giuseppe Franza, λόγω των πιέσεων από την κρατική εταιρεία Jadrolinija

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ο δήμαρχος της Villa San Giovanni κ. Giovanni Siclari και οι διαχειριστές της Caronte & Tourist (κ. Antonino Repaci και κ. Calogero Famiani, αντίστοιχα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντας σύμβουλος της Caronte & Tourist SpA), συνελήφθησαν για διαφθορά.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγοs? 7

Πριν κάποια χρόνια πάντωs είχαν ενδιαφερθεί για Ελληνικό αμφίπλωρο  με τιμή κάτω απο 10 εκ με ολα τα modifications και προτίμησαν να δώσουν 37 εκ για να φτιάξουν το Elia... 😇

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Petros P said:

Ο λόγοs? 

οποιος περασει το στενο της Messina με οργανωμενη εκδρομη, θα ακουσει τους ντοπιους ξεναγους να εκμυστηρευονται οτι η συγκεκριμενη εταιρια, συνδεεται με την.. ιδιοτυπη επιχειρηματικοτητα του ιταλικου νοτου ;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σ' αυτό το σημείο μπορώ να προβώ σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη: η εισαγγελεία διαφθοράς του Ρηγίου Καλαβρίας που μας διαβάζει:D, μετά το παραπάνω post του proud τον φώναξε να καταθέσει τι ξέρει για την Caronte. Τα στοιχεία που κατέθεσε ο πιο φλογερός εραστής της Ζωζώς Σαπουντζάκη-Κεφαλονιά:D, οδήγησαν την εισαγγελία να θέσει την Caronte υπό καθεστώς δικαστικής -και αναγκαστικής- διαχείρισης για τους επόμενους 6 μήνες. Τσε βλέπουμε. Ο λόγος είναι προφανής, ερευνώνται οι σχέσεις της εταιρείας με τη Σικελική Μαφία και εικάζεται ότι η τελευταία είχε διεισδύσει στην εταιρεία τουλάχιστον με τη μορφή εκμετάλλευσης των μπάρ επάνω στα πλοία, την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού και ποιός ξέρει τι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μετά την ολοκλήρωση της ναύλωσης του Galaxy, αλλά και την δρομολόγηση του νεότευκτου Nerea, είχαμε σημαντικές αλλαγές στα πλοία και τις γραμμές του ομίλου, κυρίως όμως στις γραμμές της Siremar και της νότιας Σικελίας.

Πάμε λοιπόν να δούμε το χειμερινό "line up" του ομίλου.

Siremar

Nerea & Lampedusa: Trapani - Pantelleria

Sansovino & Paolo Veronese: Porto Empedocle - Linosa - Lampedusa

Laurana: Milazzo - Isole Eolie, Napoli - Isole Eolie - Milazzo

Antonello da Messina: Milazzo - Isole Eolie

Sibilla: Palermo - Ustica

Simone Martini & Caronte: Trapani - Isole Egadi

Isola di Stromboli: Milazzo - Vulcano - Lipari (Isole Eolie)

Caronte & Tourist

Cartour Delta: Salerno - Messina

Elio, Telepass & Giuseppe Franza: Villa San Giovanni - Messina

Zancle & Archimede: Villa San Giovanni - Tremestieri (Messina)

Giano & Villa San Giovanni: Reggio di Calabria - Tremestieri (Messina)

Δεμένα

Pietro Novelli (Messina), Isola di Vulcano (Messina), Bridge (Milazzo), Ulisse (?)Helga (Augusta), 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...