Jump to content
Shipfriends

Westerdam (ΙΜΟ 9226891)


Recommended Posts

Το Westerdam (ΙΜΟ Νο: 9226891) είναι κατασκευασμένο το 2004 στα Fincantieri της Marghera και είναι αδερφό με τα Noordam, Oosterdam και Zuiderdam (επίσης είναι αδελφό με το Arcadia). Το κάθε ένα από αυτό έχει πάρει το όνομα του από τα 4 σημεία της πυξίδας, δηλαδή Βορράς, Νότος, Ανατολή και Δύση, από το οποίο και έχει πάρει το όνομα του το Westerdam (το πλοίο είναι το τρίτο στη σειρά). Το Westerdam έχει μήκος 285.30 μέτρα και πλάτος 32.20 μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει από 1968 επιβάτες και ανήκει στη Vista Class.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...

Σε περιπέτειες με το coronavirus έχει μπεί και το Westerdam(που πρόσφατα έχει φωτογραφήσει ο χρήστης Π100:D).

 

Το παράξενο, ή ακόμη και εξοργιστικό με το συγκεκριμένο πλοίο είναι πως κανείς εκ των επιβατών δεν έχει διαπιστωθεί με πρόβλημα. Παρ' όλ' αυτά, καμία χώρα στην περιοχή δεν δέχεται το πλοίο σε λιμάνι της προκειμένου οι επιβάτες του να διεκπεραιωθούν στους τελικούς προορισμούς τους. Τελευταίο καρφί στο φέρετρο η Ταυλάνδη η οποία ενώ αρχικά είχε δώσει την συγκατάθεσή της, την πήρε πίσω αργότερα. Έτσι το Westerdam κόβει βόλτες ανοιχτά στις θάλασσες της Νότιας Κίνας, περιφερόμενο σαν την άδικη κατάρα. Και πιστεύω έτσι θα γίνει μέχρι να περάσει το διάστημα των 14 ημερών που χρειάζεται ώστε να εκδηλωθεί ο ιός.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά εκτός απροόπτου, φαίνεται να βρίσκεται λύση με το Westerdam. Την προσφέρει μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, η Καμπότζη. Θα δεχτεί το πλοίο στο λιμάνι Sihanoukville και από εκεί (δωρεάν) με πτήσεις charter θα μεταβούν στην πρωτεύουσα Pnom Penh και ακολούθως στους προορισμούς τους.

Link to comment
Share on other sites

Όπερ και εγένετο, πλήν όμως βρέθηκε μια ηλικιωμένη επιβάτις που διαγνώστηκε θετική στον καινούριο ιό. Οι υπόλοιποι επιβάτες συνεχίζουν κανονικά τα ταξίδια τους αλλά κάτι μου λέει πως στους τελικούς τους προορισμούς οι υγειονομικές αρχές, τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...