Jump to content
Shipfriends

GNV Blu (IMO 8416308)


Recommended Posts

  • 4 months later...

Βαστάει γερά το εργαλείο και συνεχίζει την καριέρα του με την GNV, με το καινούριο του όνομα GNV Blu το βλέπουμε κι εμείς δεμένο στη Genova. Βέβαια, το όνομα παραπέμπει σε κάτι πολύ πιο σύγχρονο και όμορφο, σίγουρα οι επιβάτες περιμένουν να δούν κάτι διαφορετικό όταν κλείνουν εισιτήριο. Σάββατο πρωί το πλοίο είχε πρωινή αναχώρηση για τη γραμμή του Porto Torres την οποία και εξυπηρετεί φέτος το καλοκαίρι, από αυτήν την αναχώρηση είναι και η φωτογραφία. Στη γραμμή του Porto Torres είναι αταίριαστο δίδυμο μαζί με το Moby Tommy. Και λέω αταίριαστο όχι μόνο γιατί τους χωρίζει μεγάλη διαφορά ηλικίας αλλά και ταχύτητας. Το Moby Tommy πάει 21-22 κόμβους ενώ το GNV Blu κινείται με 16-17. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η GNV να μην έχει σταθερά ωράρια στη γραμμή. Το GNV Blu για να προλάβει να είναι νωρίς το πρωί στον προορισμό του, αναχωρεί στις 1730 ενώ το Moby Tommy κάνα δίωρο αργότερα. Πάντως τα δίνει όλα το εργαλείο :D. Χαρακτηριστικό είναι πως την Παρασκευή το απόγευμα το πλοίο έφυγε 1730 από τη Σαρδηνία για να δέσει 0745 στη Γένοβα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μετά το πέρας των καλοκαιρινών του δρομολογίωνε, έχει έρθει στην Αδριατική για τη σκάντζα του GNV Azzurra, εκτελώντας πλόες ανάμεσα στο Bari και το Durrazzo. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Και να το δούμε σε μια άφιξη από το Porto Torres, είναι σε σταθερή βάση το τελευταίο του πρωινού "τρένου" που προσεγγίζει τη Γένοβα. Κι αυτό γιατί σε σταθερή βάση πλέει εκεί γύρω στα 16.5 μίλια. Προχτές που το περίμενα, το προσπέρασε εν πλώ το Eurocargo Sicilia. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως το ταξίδι είναι κρουαζιέρα. Χαρακτηριστικό του πλοίου οι διπλοί, στενοί, καταπέλτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το GNV Blu είχε κάποιο πρόβλημα καθώς επέστρεφε στην Γένοβα και αφού ακύρωσε το δρομολόγιο του, ανέβηκε σε μία δεξαμενή. Φαίνεται να αντικαταστάθηκε από το Splendid στη γραμμή Genoa - Porto Torres. Αλλά αυτό δεν έφερε αλλαγές μόνο σε αυτή τη γραμμή αλλά και στη γραμμή Civitavecchia - Τυνησία όπου το Splendid αντικαταστάθηκε απο το Aurelia.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται αύριο να ξαναξεκινάει. Η απουσία του καλύπτεται με ημερήσια του GNV Allegra και του Splendid, το οποίο αυτές τις μέρες εξυπηρετεί δύο γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τέλος η καλοκαιρινή σεζόν για το GNV Blu, δεξαμενίζεται στη Genova αυτές τις μέρες. Θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε μέσα στο χειμώνα όμως πιστεύω, είναι από τα πλοία που κάνουν σκάντζες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα αφού εκτέλεσε ένα σύντομο δοκιμαστικό επέστρεψε στη Γένοβα, αυτή τη φορά δένοντας στις θέσεις των ferries και τώρα παίρνει πετρέλαια. Πιστεύω σύντομα θα ξεκινήσει για Bari προς αντικατάσταση του GNV Azzurra (έτσι τουλάχιστον φαίνεται στο openseas).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...