Jump to content
Shipfriends

Juan J Sister (ΙΜΟ 9039391)


Recommended Posts

Το Juan J Sister (ΙΜΟ Νο: 9039391) είναι κατασκευασμένο το 1993 στο ναυπηγείο Kvaerner Masa στη Φιλανδία και ανήκει στην Acciona Trasmediterranea. Το πλοίο έχει μήκος 151,15 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και φοράει 4 κύριες μηχανές Wartsila 8 R32. Την Τετάρτη 24 Μαΐου κατά την έξοδο του από τη δεξαμενή στο ναυπηγείο του Γιβραλτάρ λόγω των ισχυρών ανέμων είχε επαφή με το ντοκο και υπέστη ρήγμα. Το πλοίο αναγκάστηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές και πλέον αναχώρησε για τη Βαλένθια που θα φτάσει αύριο το πρωί, έτσι ώστε να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Valencia-Ibiza,

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Αφού Παναγία μου έπιασες της Acciona το ανάγνωσμα πάμε να δούμε από πιο κοντά το Juan J. Sister (ελληνιστί Ιωάννης Ι. Αδελφή :D)  το οποίο και δεν έχει βγάλει ποτέ από πάνω του τα σινιάλα της εταιρείας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ ποιός είναι ο ονοματοδότης του πλοίου. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο άσχημα πλοία που έχω δεί, έχω δε την αίσθηση πως τα 151 μέτρα μήκους είναι κομματάκι λίγα. Δεν το έχω ταξιδέψει ποτέ. Λίγοι οι εξωτερικοί χώροι κατά τα φαινόμενα, αλλά όπως μπορεί κανείς να δεί κι εδώ, από νταλίκες πάμε καλά και μάλλον κάπως έτσι βγάζει το βαπόρι το ψωμί του. Όπως και τα περισσότερα πλοία της Acciona έχει περάσει από πολλές γραμμές, εδώ το βλέπουμε στη Malaga το καλοκαίρι του 2014 να κάνει δρομολόγια για τη Melilla. Το καλοκαίρι του 2015 το βλέπουμε στη Βαρκελώνη να κάνει δρομολόγια για Mahon.

 

Το πλοίο μόλις έχει βγεί από την ετήσιά του και αυτήν τη στιγμή κάνει δρομολόγια μεταξύ Valencia και Ibiza εώς ότου αντικατασταθεί από το Super-Fast Galicia/Ciudad de Ibiza. Έπειτα θα επανέλθει στη γραμμή Barcelona - Mahon όπως και πέρυσι. Γενικά πάντως φαίνεται να αγαπιέται, μια γεύση κι από το μοντελάκι που υπάρχει στο terminal της Acciona στη Βαρκελώνη.

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Nick the Greek said:

Juan J. Sister (ελληνιστί Ιωάννης Ι. Αδελφή :D

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο (αλλωστε δεν το εχω και αναγκη, ΕΙΜΑΙ εξυπνος :D) μηπως σε ελευθερη μεταφραση προκειται για την "αδερφη του Ιωαννη Ι"?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ιδέα ρε συ, πλάκα κάνω :P. Στα ισπανικά αδελφή = hermana οπότε δεν είναι αυτό. Μου φαίνεται περίεργο γιατί έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι για την προέλευση του ονόματος. ϊσως κάποιος άλλος με καλύτερα ισπανικά απ' τα δικά μου να μπορέσει να μας διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 6 months later...
  • 7 months later...

Το πλοίο εδώ και αρκετό καιρό δραστηριοποιείται ανάμεσα στη Menorca και τη Βαρκελώνη, πλήν όμως με σβησμένα τα σινιάλα της Trasmediterranea. Κρίνοντας από αυτά που συμβαίνουν στα ομόσταυλα, θεωρώ πως θα συνδυάσει αλλαγή σινιάλων με αλλαγή ονόματος σε Ciudad de Κάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρός το παρόν αλλαγή ονόματος δεν έχει γίνει και το πλοίο έχει πάει στη γραμμή Almeria - Nador. Με την εισαγωγή του Villa de Terror, η ιδέα σύμφωνα με το Ferrybalear είναι ότι το καλοκαίρι θα κάνει Algeciras - Tanger Med. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Το πλοίο αυτήν την εποχή κάνει δρομολόγια από την Almeria για το Nador στο Μαρόκο και εμείς για να συμπληρώσουμε τις κατά καιρούς φορεσιές του τα τελευταία χρόνια στην gallerie, προσθέτουμε μια φωτογραφία με τα σινιάλα της 100ετίας της Trasmediterranea. Είναι από άφιξη στη Βαρκελώνη τον Ιούλιο του 2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Οπότε εμείς πάμε λίγους μήνες πίσω, στον Ιούνιο του 2023 και στο Algeciras για να δούμε το πλοίο με τα τελευταία του σινιάλα σε είσοδό του στο λιμάνι. Και πρυμνιά άποψη έχω, λέγετε. Αρκεί μια σύντομη ματιά στην gallerie μας για να διαπιστώσει κανείς πως το πλοίο μέσα σε 8 χρόνια έχει αλλάξει σινιάλα 4 φορές. Ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κι άλλη αλλαγή γραμμής για το πλοίο, το οποίο τους τελευταίους 3 μήνες έχει δουλέψει σε 3 διαφορετικά δρομολόγια. Αύτη τη φορά Malaga - Melilla στη θέση Ciudad Autonoma Melilla.

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
On 1/14/2024 at 5:38 PM, Diagoras said:

Άφησε το Motril και ήρθε στην Almeria αντικαθιστώντας το Juan J. Sister στις γραμμές Almeria-Melilla και Almeria-Ghazaouet.

Επιστρέφει αύριο στη δράση και συγκεκριμένα στη γραμμή Almeria-Nador.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...