Jump to content
Shipfriends

Με Eλληνική σημαία το S/S Emerald


Recommended Posts

«ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ξανά, από χθες, για την ελληνική κρουαζιέρα, με βάση το λιμάνι του Πειραιά. Το κρουαζιερόπλοιο «Emerald», της Louis Hellenic Cruises, απέπλευσε από τη σύγχρονη βάση κρουαζιερόπλοιων του Πειραιά για κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Το ταξίδι περιλαμβάνει τα νησιά Μύκονο, Ρόδο, Πάτμο και τελευταίο προορισμό το Κουσάντασι. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν προς τα ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Στόχος της εταιρείας, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Κωστάκης Λοΐζος, η επαναφορά της ελληνικής κρουαζιέρας στην κορυφή.

«Η ελληνική κρουαζιέρα μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία στο κρουαζιερόπλοιο, εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

«Πιστεύουμε στην ελληνική κρουαζιέρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την επαναφέρουμε εκεί που τις αξίζει, στην κορυφή», ανέφερε και προσέθεσε:

«Μόνοι μας, όμως, θα ήταν αδύνατο να το πραγματοποιήσουμε. Γι' αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια, στήριξη και κατανόηση όλων σας. Της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών, των συνδικάτων, των τουριστικών πρακτόρων, καθώς και όλων των φίλων της επιβατηγού ναυτιλίας».

Οι στόχοι

Από τον Πειραιά, η εταιρεία έχει αποφασίσει να δρομολογήσει το «Perla» για τις 3ήμερες & 4ήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο και το «Calypso» για τις 7ήμερες (ελληνικά νησιά, Τουρκία), έχοντας και ένα τρίτο, το «Ithaca», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν στα διάφορα προϊόντα. Επίσης, η εταιρεία ανανεώνει το στόλο της με πρώην κρουαζιερόπλοιο της RCCL, το οποίο θα μετονομαστεί σε «Thompson Destiny».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γ. Σταθόπουλος, υπογράμμισε: «Στόχος μας, επίσης, είναι να έχουμε παρουσία στην Ελλάδα, με αναχωρήσεις από Πειραιά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και όχι μόνον εποχικές. Γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για να το επιτύχουμε» και προσέθεσε: «Ο όμιλος διαθέτει μεγαλύτερα πλοία, όπως επίσης έχει και τη δυνατότητα να πάρει και άλλα ακόμη καλύτερου επιπέδου και μπορεί να γίνει προγραμματισμός, ώστε να δρομολογηθούν από τον Πειραιά μελλοντικά».

πηγή www.naftemporiki.gr

Link to comment
Share on other sites

Ego pisteuo pos i Louis tha katsei ena-duo xronakia stin Ellada kai meta piso stin Kupro.Den sterionei krouaziera stin Ellada....kai istera an exeresoume to Destiny ola ta alla ploia den briskontai kai stin kaliteri katastash. Oute to emerald aute ta alla ploia tis tha sosoun tin krouaziera mas.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα τα πλοία της Louis ποτέ δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, όμως δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για τίποτα καλύτερο αυτή τη στιγμή. Είναι θετική η προσπάθεια για ανανέωση του στόλου της εταιρείας πάντως (άσχετο αν όλα τα "νέα" πλοία ναυλώνονται σε ξένους κ εμείς μένουμε με τα παλιά). Ολοι θα θέλαμε πλοία σαν το SUNBIRD ή το SEADREAM να μείνουν στα νερά μας και αυτό ίσως γίνει κάποτε. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλά και -κυρίως- να πάει καλά η συγκεκριμένη προσπάθεια.

Τα πλοία που θα χρησιμοποιηθούν φέτος έχουν σαν όπλο τις χαμηλές τιμές, κάτι που με καλύτερα πλοία δεν θα μπορούσε -αυτή τη στιγμή- να γίνει. Ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια να ανοίξει μια νέα αγορά, στοχεύοντας στους Ελληνες πιο πολύ.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα είναι καλύτερα έτσι παρά τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Symfono se ola. Ayto omos pou den mporo na katalabo einai giati se alles xores tis Europis i krouaziera "trabaei" eno stin Ellada den paei kala. Gia ayto sto exoteriko tosa nea krouazeroploia kai edo tipota.Par' olo pou eimaste mesogeiaki xora to stoixeio mas den mas elkei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...